Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Finale Kupa Srbije Vojvodina – Partizan: Spektakl za kraj sezone

24.06.2020. 12:00 12:03
Piše:
Izvor: J. Grlić

Večeras se spušta zavesa na fudbalsku sezonu u Srbiji, a učiniće to igrači Vojvodine i Partizana, koji će u Nišu podeliti megdan u finalnoj utakmici Kupa Srbije.

Učesnici završnog susreta još juče su doputovali u Niš i odradili trening na travnjaku Čaira. Beogradski crno-beli, barem na papiru, slove za favorita, što potvrđuju i kvote na kladionicama, ali u ovakvim duelima, odavno je to poznato, izuzetno je nezahvalno prognozirati pobednika. Novosađani imaju veliku želju da osvajanjem  trofeja stave potpis pod odličnu sezonu i bilo bi neozbiljno otpisivati kao moguće osvajače Kupa

Tim trenera Nenada Lalatovića juče je otputovao u Niš, a među putnicima nije bilo povređenih Mirka Topića i Bogdana Mladenovića. Svi ostali kandidati za  startnu postavu, njih ukupno 18, našli su se u autobusu, dobro raspoloženi i rešeni da najbolju igru pruže upravo u ovom susretu.


Grujić deli pravdu

NIŠ: Gradski stadion u Čairu, sudija: Danilo Grujić (Niš), pomoćnici: Milovan Ristić (Beograd) i Dalibor Đurđević (Kruševac). Četvrti sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo).

VOJVODINA: Rockov - Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević - Stojković, Drinčić - Vukadinović, Bojić, Čović - Mrkaić.

Trener: Nenad Lalatović

PARTIZAN: Stojković (Stevanović) - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zđelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik.

Trener: Savo Milošević.

Utakmica počinje u 19 časova, TV prenos.


- Verujem da sam zaslužio da napokon osvojim trofej posle svega što sam uradio u srpskom fudbalu – rekao je Nenad Lalatović. - Svestan sam da s druge strane imamo veoma kvalitetnog i jakog rivala, očekujem pravi spektakl i da sve protekne u fer i korektnoj atmosferi, pa neka pobedi onaj tim koji bude bio bolji na terenu.

U prvenstvenom derbiju 30. kola Vojvodina je u prošli petak slavila sa 1:0, načinivši dobru uvertiru pred nišku predstavu. Gol je postigao Nemanja Čović iz jedanaesterca, nakon prekršaja nad Vukadinovićem.


Vošino osmo finale

Voši će ovo biti  osmo učešće u završnoj predstavi nacionalnog Kupa, a odigrala je ukupno devet takvih susreta (rival joj je 1997. godine bila Crvena zvezda, a igrale su se dve utakmice - u Beogradu i Novom Sadu). Voša je slavila samo 2014. godine, kada je bila bolja od Jagodine (2:0). Zahvljujući Cvijanu Savkoviću iz novosadskog kluba, dobili smo ukupan skor crveno-belih u susretima za trofej Kupa: zabeležili su po pobedu i nerešen ishod, uz sedam poraza i gol-razliku 4:14.


- Pred nama je zaista teška utakmica, jer Partizan je iskusnija ekipa što se takmičenja u Kupu tiče - naglasio je Vukadinović. - Mi smo u dobroj formi, što je potvrdila i naša nedavna pobeda nad crno-belima u Novom Sadu. Potrudićemo se da isto učinimo i u Nišu i spremni smo da izvučemo maksimum iz sebe. Igraćemo jedni za druge i za naše navijače, koji, doduše, na Čairu neće biti prisutni, ali su uvek uz nas i pružaju nam bezrezervnu podršku.

Partizan je do sada osvojio čak 16 puta Kup, a iza njega je serija od četiri vezana slavlja. Ovo će mu biti peto uzastopno učešće u borbi za pehar.

- Svesni smo s kakvim se rivalom srećemo, ali ništa nije nemoguće u finalu. Novi Sad, navijači, naš trener Lalatović, uprava kluba i svi mi  zaslužili smo da se radujemo trofeju i učinićemo sve što možemo da ga donesemo u naš grad - poručio je Miljan Vukadinović.


Zdjelar: Vojvodina veliki rival

- Na pragu smo velikog uspeha, ali imaćemo vrlo ozbiljnog protivnika, Vojvodina je tradicionalno naša veliki rival Neće biti prostora za indivudualno dokazivanje, s tim što bih voleo da baš ja odlučim pobednika. No, jedino je važno da osvojimo trofej, a strelac nek bude bilo ko od nas – rekao je vezista Saša Zđelar. 

Čair je je već jednom bio srećan po crno-bele, 2017.  na njemu su obezbedili titulu.

- Bilo bi sjajno da se to ponovi. Fino je setiti se te titule, to nam je motiv više da i sada budemo pravi. Daćemo masimum da bismo se domogli trofeja  – poručio je Zđelar.


Nemanja Miletić, nekadašnji igrač Vojvodine, produžio je  ugovor s crno-belima do 2023. godine. Prvenstveni duel dva tima pratio je iz svečane lože stadiona “Karađorđe”, a očekuje se da će večeras zauzeti svoje mesto uz desnu aut-liniju.

- Imamo lepu priliku da uđemo u klupsku istoriju  tako što ćemo peti put uzastopno da osvojimo Kup - rekao je Miletić. - Znajući trenera Vojvodine Lalatovića, znam da će  da nam bude teško u, ubeđen sam, spektakularnoj utakmici. Ipak, ukoliko budemo pravi, mislim da neće biti problema i da ćemo se mi na kraju radovati.

Susret u Novom Sadu doneo je žestok okršaj, s puno obostrano jakih startova, koji su povremeno izlazili van okvira onih koje smatramo da su u duhu fer-pleja.

- Možda je i to bio deo taktike rivala. Večeras je ulog veliki, očekujem da će biti dosta prekida i da se timovi neće zaletati. U Novom Sadu smo nastupili s većim brojem mladih igrača i debitanata, a ovog puta će trener Milošević izvesti najboljih jedanaest. Zbog toga verujem da ćemo mi podići pobednički pehar i na taj način završiti sezonu - dodao je Miletić.

Susret Vojvodina - Partizan počinje u 19 časova, uz prenos na prvom programu TV Arenasport.

A. Predojević

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
Navijači Voše gledaju finale Kupa na Karađorđu

Navijači Voše gledaju finale Kupa na Karađorđu

23.06.2020. 15:58 18:47
Finale Kupa: Za Miloševića i Lalatovića nema favorita  

Finale Kupa: Za Miloševića i Lalatovića nema favorita  

22.06.2020. 14:11 14:17