Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vaterpolisti Milošu Ćuku se uskoro završava karantin

09.04.2020. 13:27 13:28
Piše:
Izvor: VSS

Da su se vaterpolisti Srbije iz Grčke vratili samo dan ranije morali bi prema propisanim merama da budu dve sedmice u kućnoj izolaciji, ali pošto su stigli 14. marta, dan pre proglašenja vanrednog stanja, zahvatilo ih je pravilo o 28 dana karantina.

Nikome takva situacija ne pada lako, ali svako se pridržava onoga što su nadležni preporučili. Pošto su se vratili iz Atine, gde su sparingovali sa grčkom reprezentacijom, naši igrači su se našli u nepoznatim okolnostima, a to je da osim toga što ne treniraju, ne mogu ni da izađu iz svojih domova.

Novosađanin Miloš Ćuk u rodnom gradu sa porodicom provodi dane i jedva čeka da mu istekne period izolacije.

– Vreme prolazi sporo i sve sporije. Ovakva situacija je za nas sportiste loša, jer duži vremenski period nismo aktivni. Silom prilika počeo sam da treniram kod kuće i evo već nekih desetak dana je prošlo. To su vežbe na suvom, kao neko malo jače zagrevanje pred utakmicu i to sam tako uklopio da traje oko sat vremena. Na taj način svi pokušavamo da koliko–toliko sačuvamo neku formu, ali nama vaterpolistima je to zaista teško jer nam je rad u bazenu najbitniji. Imam dosta slobodnog vremena i provodim ga sa porodicom. Nemamo drugog izbora, svima nam je ovako, pridržavamo se propisanih mera i čekamo da se malo poboljša situacija – opisao je Miloš Ćuk.

Marku karantin ističe krajem sedmice, ali kako sada stvari stoje relano je da napolje izađe početkom iduće nedelje.

– Da smo se vratili iz Grčke 13. marta morali bismo samo 14 dana da budemo u izolaciji, ovako među četiri zida 28 dana je zaista puno. Jedva čekam da izađem malo u civilizaciju. Nećemo naravno kršiti preporuke nadležnih i nećemo se družiti. Biće to samo ono najosnovnije, odlazak po namirnice i kratka šetnja sa detetom po kraju, što puno znači.

Imao je Miloš priliku da vidi i kako stvari funkcionišu u Grčkoj za vreme pandemije koronavirusa.


Nema slobodnog leta

Prošlog leta su stariji reprezentativci posle obezbeđene vize za OI dobili slobodno leto, a selektor Savić je na SP u Južnu Koreju poveo podmlađenu ekipu. Miloš Ćuk je bio jedan od iskusnijih na tom takmičenju, a nada se da će mu i ovo leto biti radno.

– Videćemo šta selektor planira, ali ako nam prilike budu dozvolile nadam se da ćemo se na lepo mi reprezentativci okupiti da malo radimo zajedno. Za to nikada nemamo mnogo vremena i zbog klupskih obaveza, a značilo bi nam puno i ja bih voleo da se to ostvari.


– Mi smo tamo stigli 12. marta, a dan kasnije je počela zabrana okupljanja i zatvoreni su kafići i restorani. Kod njih je drugačije nego u Srbiji. Imaju policijski čas non–stop, ali svako može da obavlja šta treba, samo mora da pošalje SMS poruku policiji i kada mu daju dozvolu da izađe sme da završi šta je planirao za nekih pola sata. Mi smo u Srbiji svašta preživeli i dešavale su nam se razne situacije pa mislim da smo nekako pripremljeniji i da se naši ljudi bolje snazale u ovome nego što je slučaj sa drugim zemljama .

Sredinom marta stala je i vaterpolo sezona. Zagrebačka Mladost, čiju kapicu Miloš nosi već drugu godinu, odigrala je poslednji meč u Ligi šampiona protiv Hanovera kada je pobedom obezbedila bitne bodove za korak bliže četvrtfinalu plej–ofa, što su iz kluba i najavljivali kao cilj. U grupi B  je na četvrtom mestu iza OSC iz Budimpešte (22 boda), italijanskog Pro Reka (20) i mađarskog Ferencvaroša (20). Zagrepčani imaju 19 poena, šest više od sledećeg pratioca Terase. U Regionalnoj A1 ligi u kojoj brane trofej obezbedili su završni turnir koji je trebalo da se održi u Dubrovniku i u polufinalu bi se susreli sa Jadranom iz Herceg Novog.

– Izgubili smo ovu sezonu, a veliko je pitanje kako će se ovaj scenario završiti. Ranije je bilo reči o nastavku klupskih takmičenja, ali mislim da u ovom trenutku do toga neće doći. Svi smo ispali iz forme i ne znam na šta bi to ličilo. Sada se postavlja  pitanje kada će početi sledeća sezona. Malo je pravih informacija, a mnogo priče – rekao je Miloš Ćuk.

K. Bugarski

Autor:
Pošaljite komentar