Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stefan Đorđević: Neka se rivali prilagođavaju nama

25.02.2020. 12:18 12:21
Piše:
Foto: J. Grlić/Stefan Đorđević očekuje se u startnoj postavi Voše

Nisu uspeli fudbaleri Vojvodine da prekinu crni niz u duelima sa Crvenom zvezdom, pretrpeli su na stadionu “Rajko Mitić” 11. uzastopni neuspeh (0:2).

Pred učenicima trenera Nenada Lalatovića, međutim, nalazi se novi, teški izazov, pošto im u goste sutra stiže ekipa Radničkog iz Niša, rival s kojim Novosađani po nepisanom pravilu igraju neizvesne i tvrde utakmice, kako u Nišu, tako i na vlastitom stadionu. “Real s Nišave” je u prošlom kolu nadigrao Čukarički (2:0) i trenutno ima devet bodova manje od Voše, ali je ostao i bez trenera Milorada Kosanovića, koji je rešio da napusti klub.

- Uvek je teško kada sa Zvezdom igrate u Beogradu, ali kod mene ostaje žal što saigračima nisam mogao da pomognem u toj utakmici i što oni nisu uspeli da prekinu crni niz u duelima s prvakom i liderom prvenstva - rekao je Stefan Đorđević, levi bek Novosađana i igrač koji je zimus stigao u Vošu iz Niša. - Siguran sam da bi ta utakmica imala drugačiji tok da je Đuričin pogodio metu krajem prvog poluvremena, ali... Okrenuli smo se, praktično u hodu, duelu koji sutra igramo pred našim navijačima i u kojem će nam rival biti moj dojučerašnji tim iz Niša.

Pozivam navijače da u što većem broju ispune tribine na „Karađorđu” jer je mnogo lepše da se igra kada imamo njihovu podršku, što je bilo u utakmici s Proleterom

Đorđević jako dobro poznaje vrline i mane Radničkog.

- Nišlije imaju odličnu ekipu, koju predvode iskusni kapiten Aleksandar Todorovski i mladi Nikola Čumić, fudbaler Olimpijakosa, koji je u Radničkom na pozajmici. Pored toga, puno je u njihovom timu fudbalera koji su u nekim ranijim periodima igrali za Vojvodinu, pa nema sumnje da će nastojati da se na “Karađorđu” prikažu u najboljem izdanju. Došlo je i do promene trenera, Kosanović je naputio klub, a poznato je da novi stručnjak na klupi donosi i nešto novo u igri. Međutim, igramo pred našim navijačima, želimo da upišemo sva tri boda na putu ka Evropi, a sklon sam mišljenju da rivali kada igraju u Novom Sadu treba da se prilagođavaju nama, a ne mi njima. Ovo kažem uz puno poštovanje prema ekipi Radničkog.


U Radničkom čak sedam bivših igrača Voše

U aktuelnom timu Radničkog nastupaju čak sedmorica igrača koji su ranije bili članovi Vojvodine. Dvojica od njih, Dejan Meleg i Mario Maslać, prošli su Vošinu kompletnu omladinsku školu, dok su crveno-beli dres nosili i Lazar Đorđević, Borivoje Ristić, Nemanja Subotić, Filip Knežević i Stefan Mihajlović.

Ovome svakako treba dodati i podatak da je najverovatnije novi trener Nišlija Radoslav Batak bio i igrač i trener novosadskog kluba, dok je dres Voše nosio i sportski direktor niške ekipe Marko Jovanović.


Rezultati u prva dva kola nastavka prvenstva išli su naruku Vojvodini.

- To ide u prilog tvrdnji da u Superligi svako svakog može da pobedi. Ne sećam se da je konkurencija bila izjednačenija u poslednjih nekoliko godina i verujem da je to dobro po srpski fudbal. Upravo zbog toga, pozivam navijače da u što većem broju ispune tribine na “Karađorđu”, jer je mnogo lepše da se igra kada imamo njihovu podršku, što što je bilo u utakmici s Proleterom. Još kada bismo u ranoj fazi utakmice postigli pogodak i otvorili rivala predstavljalo bi nam to značajnu prečicu ka ostvarenju cilja.

Sastav crveno-belih ponovo će pretrpeti određene izmene. Zbog kartona neće moći da nastupe Miodrag Gemović i Đorđe Đurić. Pod znakom pitanja je, zbog povrede, i nastup Mladena Devetaka, ali se u ekipu vraćaju Đorđević i oporavljeni Miljan Vukadinović. Ostaje da se vidi kome će Lalatović ukazati šansu umesto Đurića - da li će to biti mladi Lazar Stojsavljević ili, što se čini da je izvesnije, novajlija Slavko Bralić.

- To su teme za našeg šefa struke i znam jedino to da od modela naše igre nećemo odustati. Znači, izićićemo visoko u presing na defanzivnu liniju Nišlija i snagom kolektiva pokušaćemo da ostvarimo zamisli koje imamo. Svesni smo da Radnički nema šta da izgubi, ponovo je u trci za plasman među prva četiri tima, što nam je dovoljna opomena da ne smemo ni za trenutak da se opuštamo - poručio je Stean Đorđević.

Duel Vojvodina - Radnički igra se sutra od 18 časova, a ulazak na tribine stadiona “Karađorđe” biće besplatan.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar