Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

 „Uragan“ stiže na Beoviziju

22.02.2020. 10:36 10:40
Piše:
Izvor: Đođe Bukvić

Muzički sastav „Hurricane“ koji čine Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić trenutno je jedan od najpopularnijih u regionu, a sa svega nekoliko pesama dospele su u sam vrh slušanosti na Jutjubu.

Dobar izgled, a još bolji glasovi, napravili su, rekli bismo, opasan spoj koji je krajem 2017. godine doneo pravi „uragan“ na domaću muzičku scenu. Ove tri devojke su najpre snimile pesme na engleskom jeziku, a pravi „bum“ napravile su objavivši prvu pesmu na srpskom jeziku, pod nazivom „Favorito“, a ništa manji ođek nisu ostvarile ni naredne dve - „Avantura“ i „Brzi prsti“.

Nekoliko meseci kasnije, ove tri devojke našle su se u izboru za pesmu koja će Srbiju predstavljati na Evroviziji u Roterdamu. Članice grupe „Hurricane“ nastupiće na festivalu „Beovizija 2020“ 29. februara pod rednim brojem 10. Nadmetaće se sa pesmom „Hasta la vista”, koja na zvaničnoj Jutjub internet prezentaciji festivala ima najveći broj pregleda, pa ih je publika već sada izdvojila kao glavne favorite na predstojećem takmičenju. Upravo zbog toga razgovarali smo sa Sanjom, Ksenijom i Ivanom koje su za „Dnevnikov“ TV magazin pričale o njihovoj pesmi, nastupu koji pripremaju, ali i o mogućem učešću na Pesmi Evrovizije.

Vaša pesma „Hasta la vista” poprilično je drugačija od ostalih, a i same ste je ocenile futurističkom. Da li ste je namenski radile za „Beoviziju” i šta mislite ima li ona dobre šanse za Evropu?

– Jesmo, „Hasta la vista” je pesma koja je namenski rađena za „Beoviziju“. Trudili smo se sa našim kompozitorom da je napravimo da bude takva da osvoji evropsko, ali i naše tržište.

I pre samog predstavljanja vaše pesme publika vas je izdvojila kao favorite ovogodišnje „Beovizije“. Da li zbog toga imate veća očekivanja od ishoda ili pak veći pritisak?

– Mi se uvek trudimo da našoj publici damo najbolje što možemo u datom trenutku tako da smo zbog toga sigurne u našu pesmu, pa, kako god da bude, bićemo zadovoljne.

Šta će „Hurricane“ da ponudi sceni „Beovizije“? Kakav vizuelni identitet i scenski performans pripremate za ovo takmičenje?

– S obzirom na to da kapaciteti scenskog beovizijskog prostora nisu veliki, nije bilo moguće da napravimo scenski nastup koji pogoduje ovoj pesmi. Zbog toga smo se prilagodili datim uslovima, ali ne očekujte ništa manje od pravog spektakla! Ne smemo mnogo da odajemo, ali smo mislile na svaki detalj u našem nastupu i kostimu, što će publika sigurno primetiti.

Ko vam je od takmičara najveća konkurencija? Koja pesma vam se dopala?

– Svi takmičari su nam konkurencija, zaista. Sve numere su dobre na svoj način i ima različitih stilova pesama što je odlično, jer će samim tim biti veoma zanimljivo i energično.

Budući da ste zajedničku karijeru počele snimajući pesme na engleskom jeziku, da li biste, ako pobedite na „Beoviziji“, vašu pesmu na Evroviziji izvele na srpskom ili na engleskom jeziku?

– Pa možda pre na engleskom jeziku, jer je to jezik koji svi razumeju i samim tim bi se možda još više približili publici. Naša pesma je takva da joj tekst na engleskom odlično pristaje. S druge strane ipak treba da negujemo i čuvamo svoj jezik tako što ćemo, gde god imamo priliku, promovisati srpski jezik i Srbiju.


Jedna drugoj podrška

Postoji li neka vrsta rivaliteta između vas tri?

– Mi jako lepo komuniciramo međusobno, stalno razmenjujemo mišljenja, savete, stavove i dogovaramo se zajednički oko svega. Uvek nam je isti cilj pa težimo njemu zajedničkim i udruženim snagama. Uz to, imamo čitav tim koji radi sa nama pa su nam neke stvari dosta olakšane.


Sanja, vi ste kao solista nastupali na Evroviziji 2016. godine, a Ksenija vi ste pevali prateće vokale vašem ocu Nenadu Kneževiću Knezu. Da li su ta iskustva koja ste tada stekli i doživeli bila korisna za osmišljavanje vaše pesme i nastupa na „Beoviziji?

– Pa osmišljavanje pesme i nastupa za „Beoviziju“ se nisu baš bazirala na iskustvima koje imamo jer je ovo potpuno nešto drugačije od onoga što smo već prošle, ali svakako da svako iskustvo u čemu god da ga imate, mnogo znači. Sad nas je tri na sceni, nastupamo kao grupa i pevamo potpuno neki drugi stil muzike od one koju smo pevali pre nekoliko godina. 

Mnoge vaše starije kolege su ranije izjavljivale da učešće na Evroviziji može da bude mač sa dve oštrice. Da li ste saglasne sa takvim stavom? 

– Čime god da se bavite u životu može da bude mač sa dve oštrice, ali ako imate svoj cilj, pripremate se i težite ka njemu ne možete mnogo skrenuti s puta. Sve ima svoje u životu, kao i prednosti i mane.

Da li je srpskoj muzičkoj sceni nedostajao jedan takav „uragan“ koji ste vi donele svojim glasovima i pojavom na naše tržište?

– Sudeći prema našoj publici očito da jeste. Nas je publika veoma lepo prihvatila i nama je jako drago zbog toga. Ali na našem tržištu ima mnogo različitih ,,uragana“, koji su zaista kvalitetni i istrajni.

Vladimir Bijelić

foto: Đorđe Bukvić

Autor:
Pošaljite komentar