Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stefan Đorđević debitovaće u dresu Vojvodine u gradskom derbiju

13.02.2020. 13:42 13:44
Piše:
Foto: J. Grlić/ Stefan Đorđević (desno) u utakmici s Mariborom u Beleku

Fudbalski put vodio je Stefana Đorđevića, momka koji je sportske snove počeo da sanja u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, zanimljivim i, u odnosu na Vojvodinu, zaobilaznim tokovima.

Prošao je kroz sve mlađe selekcije, ali nije dočekao da zaigra na „Karađorđu“ za seniorsku ekipu. Sudbina je, međutim, odredila da rođeni Novosađanin debituje za matični klub u subotu, pošto se u zimskom prelaznom roku iz niškog Radničkog vratio kući.

- Kada odrastete u okruženju u kojem sam ja to činio, sigurno je da osetite uzbuđenje pred prvu utakmicu u dresu Vojvodine na „Karađorđu“, pa još i u gradskom derbiju s Proleterom, koji je, takođe, moj bivši klub – uz osmeh je rekao Stefan Đorđević. – Međutim, nisam tremaroš i ne osećam nikakav strah, već duel dočekujem kao jednu veliku satisfakciju posle puta koji sam tokom karijere prošao. Suparnika dobro poznajem, jer sam sa nekim njegovim prvotimcima igrao u Vošinoj omladinskoj školi, sretali smo se na terenu i u gradu, pa sam karijeru gradio uz, između ostalih, sadašnjeg trenera Proletera Branka Žigića, Tanasina, Babića, Novakovića... Sa Sinišom Babićem sam, uz to, bio saigrač i u vreme kada smo obojica nastupali za Radnički, tako da nema tu puno nepoznanica.


Poziv navijačima

Nije Stefan Đorđević zaboravio ni na važnu ulogu navijača na putu ka ostvarenju željenih uspeha.

- Voleo bih da u subotu tribine na našem stadionu budu ispunjene ljubiteljima fudbala i svima onima kojima je Vojvodina uz srce – poručio je nekadašnji igrač Proletera, Spartaka, Banata, Voždovca, Crvene zvezde, Borca iz Čačka, italijanskih timova Katanije i Potence i Radničkog iz Niša. – Možemo da im obećamo da će naša ekipa učiniti sve kako bi ih obradovala i pokazala im da je pred Vojvodinom lepo i uspešno proleće.


Tokom jesenjeg dela prvenstva standardan na poziciji levog beka u starijem novosadskom superligašu bio je mladi reprezentativac Mladen Devetak, ali u subotu, zbog žutih kartona, neće moći da nastupi. To je Đorđeviću, na neki način, širom otvorilo vrata za premijernu utakmicu u dresu Vojvodine.

- Znalo se od ranije da Devetak neće moći da zaigra na prolećnoj premijeri i može se reći da mi je to pomoglo i omogućilo da zaigram u subotu. Mladen je sjajan fudbaler i momak i imaće dosta mogućnosti da ponovo bude u ekipi, jer je drugi deo prvenstva dosta dug, težak i zahtevan i svaki kvalitetni igrač u rotaciji biće neophoda. Trener Lalatović insistira na tome da igraju samo najbolji, tako da ćemo baš svi imati priliku da, ulažući sve od sebe, budemo u ekipi.

Znalo se odranije da Devetak neće moći da zaigra na prolećnoj premijeri i može se reći da mi je to pomoglo i omogućilo da zaigram u subotu. Mladen je sjajan fudbaler i momak i imaće dosta mogućnosti da ponovo bude u ekipi, jer je drugi deo prvenstva dosta dug, težak i zahtevan, i svaki kvalitetni igrač u rotaciji biće neophodan

Vojvodina i Proleter, po tradiciji, igraju dosta tvrde i neizvesne susrete.

- Za nas je najvažnije to da pobedimo i da s tri boda uđemo u prolećni nastavak prvenstva. Bilo bi idealno da do priželjkivane pobede dođemo uz dobru igru, ali u ovom trenutku najvažnije je, ipak, samo da trijumfujemo. Vratili smo se i jedni i drugi s priprema u Turskoj gde su tereni bili perfektni, a ovde podloga zbog kiše  neće biti ni nalik onoj na kojoj smo trenirali. Prva utakmica, znaju to svi igrači, uvek je najteža posle duže pauze i zbog toga insistiram na tezi da je najbitnije da pobednički otvorimo drugi deo sezone. Imamo prilično težak raspored u prvih pet kola, uz to svi direktni rivali pojačali su se više nego dobro, tako da će sam start za nas biti veoma važan. Već posle tih prvih pet utakmica mnogo toga biće jasnije kada je u pitanju realizacija našeg plana o obezbeđivanju evropske vize.

Nije Đorđević zaboravio ni na Kup Srbije.

- Vojvodina je, jednostavno, dužna da uvek igra Evropu i tu obavezu imamo prema vernim navijačima, svim Novosađanima, upravi, ali i prema sebi samima. Do vize možemo da stignemo i osvajanjem trofeja u Kupu i to treba da nam bude još jedan cilj. Mislim da ovaj klub zaslužuje da ponovo donese pehar u Novi Sad i da mora da teži ka najvišim dometima – s puno samopouzdanja i vere u sopstvene i mogućnosti svojih saigrača kazao je Stefan Đorđević.

Utakmica Vojvodina – Proleter igra se u subotu na stadionu „Karađorđe“, s početkom u 18 časova.     

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar