Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŠTEFANEK  Rim usputna stanica do Olimpijskih igara

08.02.2020. 14:04 14:10
Piše:
Izvor: Davor Štefanek Foto: privatna arhiva

Najbolje srpske rvače u slobodnom i grčko-rimskom stilu od 10. do 16. februara očekuje Evropsko prvenstvo u Rimu. Među putnicima za italijansku prestonicu biće i Davor Štefanek, aktuelni olimpijski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

Zbog obaveza koje ima kao predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek nije imao previše nastupa na zvaničnim takmičenjima u poslednje vreme.Ovo će biti prvo veliko za Davora još od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2018 godine, na kojem je osvojio srebrnu medalju.

- Dobro sam se pripremio, ali ovo evropsko prvenstvo mi ne predstavlja prioritet. To će biti uvodni deo mog pripremnog perioda za Tokio. Konkurencija će biti jaka u 72 kg. To nije moja kategorija, već kategorija iznad. U pripremnom periodu sam spustio kilažu na 72 kg tako da neće biti skidanja kila pred samo takmičenje - rekao je Štefanek.

Davor ne može da predvidi koliko rezultatski može da ostvari na takmičenju u Rimu.

- Moja očekivanja su uvek najviša. Uvek idem na najsjajnije odličje, ali u ovom momentu ne mogu ništa da garantujem. Sve zavisi i kako se takmičarskog dana budem probudio u Italiji. Sigurno je da ću dati sve od sebe, ali i da ne osvojim medalju na ovom takmičenju nije smak sveta, jer ovo je samo usputna stanica do Olimpijskih igara. Idem na takmičenje bez pritiska i tenzije – poručio je Štefanek.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kayaja u grčko-rimskom i Stevan Mićić u slobodnom stilu.

S. R.

Rvači Srbije otputovali u Rim na Evropsko prvenstvo



BEOGRAD:  Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je danas u Rim, gde se od 10. do 16. februara održava šampionat Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu.



Srbiju će predstavljati osam takmičara, u slobodnom stiilu Stevan Micić (57 kg) i Zaur Efendiev (74 kg), u grčko-rimskom stilu Perica Dimitrijević (63 kg), Mate Nemeš (67 kg), Davor Štefanek (72 kg), Viktor Nemeš (77 kg), Zurabi Datunašvili (87 kg) i Mihail Kajaia (97 kg).



Nastup u Rimu biće prvi za novog srpskog reprezentativca, Gruzijca Zurabija Datunašvilija, koji je nedavno dobio srpski pasoš.



Datunašvili ima 28 godina i tokom karijere je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima.



“Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kajaia, koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate koje je Mihail na prethodnim velikim takmičenjima. Sjajno sam se uklopio, odlično radio sa ostatkom ekipe tokom pripremnog perioda i sa velikim nestrpljenjem očekujem početak takmičenja“, rekao je Datunašvili.



Evropsko prvensvo u Rimu biće prilika da se nastavi sa kontinuitetom dobrih rezultata na velikim takmičenjima, sa kojih srpski rvači redovno donose odličija, a tome se nada i predsednik RS S Željko Trajković.



“Naš primarni cilj su olimpijske norme. Do sada smo uspeli da osvojimo tri, ali se nadamo da se na tome neće završiti. Svakako se ne odričemo medalja na Evropskom prvenstvu i nadamo se da ćemo niz sjajnih rezultata nastaviti i u Rimu. Momci su odlično radili u prethodnom periodu i ovo će biti sjajna provera pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Budimpešti i Sofiji“, istakao je Trajković.



Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom i Stevan Mićić u slobodnom stilu.

Autor:
Pošaljite komentar
Štefanek: Nije smak sveta ako na EP ne osvojim medalju

Štefanek: Nije smak sveta ako na EP ne osvojim medalju

07.02.2020. 14:54 14:56
Štefanek obećao: Osvojiću medalju u Tokiju

Štefanek obećao: Osvojiću medalju u Tokiju

25.09.2019. 10:48 10:49
Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno

Mate Nemeš hoće kao Štefanek: U Tokiju mogu puno

24.09.2019. 14:00 14:01