Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Završen „Kup Grada Novog Sada 2020“ za mlađe kategorije, Vučević uručio medalje

02.02.2020. 19:07 21:06
Piše:
Foto: Dnevnik (S. Šušnjević)

Pod pokroviteljstvom FSG Novi Sad, na čelu sa predsednikom Novakom Kostreševićem i saradnicima a pod patronatom Grada i gradonačelnika Miloša Vučevića, nakon tri dana zanimljivih utakmica, završen je Kup Novog Sada u fudbalu.

U četiri starosne kategorije (od 2006. do 2009. godišta) prodefilovalo je SC Sajmište i u hali Slana bara preko 400 fudbalera (24 ekipe) iz pet zemalja gradova pobratima Novom Sadu. Po dva prva mesta osvojile su Selekcija grada i Vojvodina. Pehare diplome i nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su gradonačelnik Miloš Vučević, podpredsednici FSV Mirko Dubroja i Dragoljub Samardžić, gradski sekretar za omladinu i sport Ognjen Cvjetićanin, direktor omladinske škole Duško Grujić i  generalni sekretar GFS Saša Živković. Pre dodele priznanja plesna grupa Ritmiks iz Sremske Kamenice izvela je dve numere, uz veliki aplauz dobro popunjenih tribina SC Slana bara.

Na kraju takmičenja prisutne je najpre pozdravio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Poštovani roditelji, dragi gosti, ovo je divan dan pre svega zbog ovih  mališana koji su došli da uživaju u sportu, da se upoznaju i druže i da uveličaju 272 rođendan grada Novog Sada. Zaista je ovo  divna slika. Hoću da se zahvalim svima vama što ste ulepšali ovaj dan. Potrudićemo se da Kup bude tradicija, da se i ubuduće ovakvim lepim povodom okupljamo i družimo i da nam deca budu u sportskim salama i na terenima. Čestitke svim učesnicima, najboljim ekipama i pojedincima, zaista su zaslužili da ih snažnim  aplauzom  pozdravimo. Živeli i hvala svima koji su učestvovali u ovoj divnoj priredbi – kazao je Vučević.


Vučević: Neka turnir postane tradicionalan

- Potrudićemo se da Kup bude tradicija, da se i ubuduće ovakvim lepim povodom okupljamo i družimo i da nam deca budu u sportskim salama i na terenima. Čestitke svim učesnicima, najboljim ekipama i pojedincima, zaista su zaslužili da ih snažnim aplauzom pozdravimo. Živeli i hvala svima koji su učestvovali u ovoj divnoj priredbi – kazao je Vučević.


Predsednik GFSNS Novak Kostrešević obratio se  učesnicima turnira biranim rečima.

- Iza nas su tri predivna dana takmičenja i druženja koja su doprinela da se Dan Novog Sada obeleži na veoma lep način.Moja najveća sreća i radost su ova naša deca, koja su osmesima, radošću i fudbalskim umećem ulepšali praznik grada i svima nama donela veliko zadovoljstvo. Nikada do sada nije u našem gradu i celoj zemlji ovoliko ulagano u sport, a time i u fudbal. Zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću renovirani su mnogi objekti. Zajedničkim snagama imamo ambiciozne planove koje ćemo sigurno uspeti da realizujemo, a jedan od njih je da ovaj Kup bude tradicionalan. Vidimo se i iduće godine – poručio je Kostrešević.

M. Popović

Plasman i najbolji pojedinci

Godište 2009, finale: Selekcija grada – Vojvodina 0:0, penalima 2:1. Za treće mesto: Bambi (Tuzla) – Banatul (Temišvar) 0:0, penalima 2:1. Najbolji igrač je Damjan Batak (Selekcija grada), strelac Lazar Pavlović (Vojvodina),golman Damir Yaka (Bambi)

Godište 2008, finale: Selekcija grada – Vojvodina 0:0, penalima 4:3. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Gol (Beograd) 1:0,. Najbolji igrač je Maksim Čavarić (Selekcija grad),  strelac Miloš Marić (Selekcija grada), golman Bogdan Bogdanović (Vojvodina).

Godište 2007, finale: Vojvodina – Selekcija grada 0:0, penalima 3:2. Za treće mesto: Sport Tim (Banjaluka) – Politehnika(Rumunija) 1:0. Najbolji igrač je  Lazar Peranović (Vojvodina), strelac Relja Savić (Vojvodina), golman Stevan Prokić (Selekcija grada)

Godište 2006, finale: Vojvodina – Selekcija grada 0:0, penalima 3:1. Za treće mesto: Sport Tim – Politehnika 2:2, penalima 6:5. Najbolji igrač je  Ognjen Pilić (Selekcija grada), strelac Pavle Yajić (Sport Tim), golman Jovan Santovac (Selekcija grada).

Autor:
Pošaljite komentar
Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 1. i 2. februara

Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 1. i 2. februara

24.01.2020. 11:45 11:45
Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 

Kup Novog Sada u fudbalu za mlađe kategorije 

31.01.2020. 11:24 11:25