Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Vojvodine odradili prve treninge u Beleku, odlazi i Eze

26.01.2020. 08:52 08:55
Piše:
Izvor: J. Grlić

BELEK: Prelep, sunčan i topao dan pozdravio je fudbalere Vojvodine i kao da im je na taj način poželeo dobrodošlicu na zimske pripreme u Beleku.

Od našeg specijalnog izveštača

Crveno-beli su odmah prionuli na posao zbog kojeg su i došli u Tursku i odradili su prve treninge na, kao i svake godine, besprekorno pripremljenim terenima hotela „Susesi“. Članovi stručnog štaba, na čelu sa šefom Nenadom Lalatovićem, spremili su zahtevan plan rada i ne žele da izgube ni minut vremena na putu ka ulasku ekipe u željenu formu. Pred njima je veoma naporno proleće, četiri derbija na početku nastavka Superlige, uz to i jasno definisan plan da se obezbedi mesto u evropskoj konkurenciji, pa naredne dve sedmice valja iskoristiti na optimalni način.

Iznenadni odlazak prvog strelca ekipe Bojana Matića u redove Partizana, sigurno je poremetio inače odličnu atmosferu, jer je do njega došlo kada je ekspedicija već krenula u Tursku. Na aerodromu u Istanbulu Matiću je javljeno da doputuje u Antaliju, ali da neće s Vošom nastaviti put hotela „Susesi“, već da mu je odredište hotel „Sueno“, gde crno-beli privode završetku prvi deo priprema. Sjajni Novobečejac se pozdravio sa saigračima i ispraćen je spontanim aplauzom ostalih momaka i od juče on je vođa navale beogradskog tima.


Eze u Čuki, Lazarević u Radu

Kao prilično iznenađenje delovalo je izostavljanje Vinsenta Ezea sa spiska putnika za Tursku. Trener Lalatović je rekao da postoji mogućnost da Nigerijac promeni sredinu ove zime, a tamnoputi fudbaler je, kako saznajemo, postao novi igrač Čukaričkog. Dakle, nakon odlaska Matića u Partizan, još jedan dojučerašnji igrač Novosađana prešao je u redove direktnog konkurenta Vojvodine u borbi za Evropu.

Istovremeno, Milan Lazarević je uz sredu raskinuo ugovor s crveno-belima i potpisao za beogradski Rad.


- Da sam Matić nije izrazio želju da pređe u Partizan, sigurno se ne bih složio s tim da pređe u redove Beograđana – rekao je Nenad Lalatović. – Međutim, on je sada otišao i moraćemo pod hitno da potražimo još jednog kvalitetnog napadača. Žao mi je što nas je Matić napustio, ali vremena za kukanje nemamo. Došao je Mrkaić, tu su Čović, koji se vraća posle povrede, Vukadinović, Bojić i ostali igrači i potrudićemo se da kompenzujemo Matićev odlazak, ali i da pronađemo još jedno rešenje za poziciju vođe navale.

O uslovima za rad u Beleku, Lalatović je naglasio:

- Znali smo u kakvo okruženje dolazimo, na kakve uslove ćemo naići i zaista sam prezadovoljan hotelom u terenima na kojima ćemo vežbati. Dočekalo nas je i lepo vreme i sada je na nama da sve to iskoristimo i pripremimo za prolećni nastavak Superlige.

Već danas (nedelja), Vojvodina igra prvi trening susret, a rival će joj biti izuzetno kvalitetni i respektabilni tim Šahtjora iz Donjecka.

- Pred nama je šest kontrolnih utakmica i to sa veoma jakim ekipama. Danas ćemo izići na megdan Šahtjoru, moćnom sastavu iz Donjecka, ekipi u kojoj sam i ja nekada nastupao. Tamo je sada na važnoj funkciji moj dobar prijatelj Darijo Srna i imaćemo priliku da vidimo gde se trenutno nalazimo kada je naša forma u pitanju. Ukrajinci imaju u svojim redovima dosta Brazilaca i Portugalaca, redovni su učesnici grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope i možda su sada i prejak protivnik za nas. Ipak, naši ciljevi su poznati, želimo u Evropu, a upravo kroz duele s jakim rivalima moći ćemo da vidimo na čemu u radu moramo da posebno insistiramo.

Tokom jučerašnjih treninga, raspoloženje među igračima bilo je perfektno. U glavnoj ulozi bio je Lalatovićev asistent Dragan Šarac, koji je igračima pokazivao vežbe na kojima se radi, a oni su to na terenu pretvarali u realnost. Primetno je bilo da su, u jednom delu, novajlije Stefan Đorđević, Nikola Andrić, Bogdan Mladenović i od povrede oporavljeni Nikola Drinčić posebno trčali, jer je namera da oni što pre dostignu ostale igrače na polju fizičke pripremljenosti. Uz to, kapiten Ranko Veselinović, koji je skinuo gips, vežbao je s kondicionim trenerom Sašom Semeredijem na putu ka oporavku i što uspešnijem povratku u ekipu.

A. Predojević

Gajić: Matić otišao u dogovoru sa klubom

Vojislav Gajić, predsednik FK Vojvodina, pozvao nas je juče i objasnio kako je došlo do transfera Bojana Matića u Partizan.

- Bojan je izrazio želju da promeni sredinu iz ličnih razloga i, u dogovoru s našim klubom, do realizacije posla je došlo – istakao je Gajić. – Omogućili smo mu da ostvari svoju zamisao, a mi smo zadovoljni uslovima pod kojima je transfer realizovan. Pronašli smo obostrani interes i nismo želeli da igraču remetimo mogućnost za rešavanje životne egzistencije. Partizan je, s njegove strane, pokazao kooperativnost, baš kao i pri prekidu saradnje Vojvodine i Nemanje Nikolića, koji se u našoj sredini nije najbolje snašao, niti se u nju uklopio.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Bojan Matić napustio Vojvodinu i pojačao Partizan

Bojan Matić napustio Vojvodinu i pojačao Partizan

24.01.2020. 15:20 15:25