Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbaleri Kabela na kratkom odmoru: Ima napona za elitu

22.12.2019. 19:45 19:48
Piše:
Izvor: Fudbaleri Kabela, foto: J. Grlić

Svečanom večerom u restoranu „Sonja“ na igralištu kraj Štranda uprava, stručni štab i igrači Kabela oprostili su se od više nego uspešne godine.

Pod vođstvom ambicioiznog trenera Zorana Vasiljevića Kabel je ubedljivo osvojio prvo mesto u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, a potom je uspon nastavio i u debitantskoj prvoligaškoj polusezoni. U 23 odigrana kola Novosađani su ostvarili 12 pobeda, 8 nerešenih rezultata i samo 3 poraza uz 28 datih i 16 primljenih golova osvojili su 44 boda, po svim parametrima bili najbolji u ligi. Da ne osvoje jesenju titulu „kumovao“ je meč sa Smederevom koji je zbog sumnje UEFE u nameštanju rezultata „koštao crveno crne oduzimanja 10 bodova pa su se umesto na prvom mestu kabelovci na zimsku pauzu otišli sa petog mesta i 34 boda.

Plenili su Novosađani kvalitetnim izdanjima kod kuće i na strani pobrali puno aplauza za učinak na terenu. Faktički igrali su sve mečeve kao gosti jer igralište kraj „Štranda“ nije zadovoljavalo uslovima ovog ranga takmičenja pa su tim pre postignuti rezultati dobili još više na težini. Za uspehe najveće zasluge ima novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Milošem Nikačevim, direktorom Slobodanom Milutinovićem, Bojanom Panjkovićem Vladimirom Milutinovićem i legendom kluba sekretarom Milanom Živkovićem.

Klub  je za dve godine preskočio dva ranga, a ove se bori za ulazak u Super ligu. O proteklom delu trke za bodove  i planovima za nastavak visokih ambicija govori predsednik Miloš Nikačev.

- Počeli smo završnu večeru čestitkama stručnom štabu i igračima jer su oni zapravo šampioni bez obzira na -10 bodova koji su što se nas tiče diskutabilni. Fenomenalna atmosfera u ekipi i oko nje, pozitivna energija koja je sve vreme bila prisutna u klubu je proizvela kvalitet i uticala na rezultate koje smo postigli. Nećemo stati na tome, sigurno ćemo se pojačati, odraditi kvalitetno pripreme u inostranstvu. Želimo na kraju sezone da budemo prvi, uđemo u Superligu -  jasan je Nikačev. - Uneli zajedničku energiju i ideje koje su doprinele ostvarenju rezultata. Zato je manjak na kraju polusezone za nas veliki stimulans, nadoknadiv, a druga stvar smatramo da ga nema. Sigurno je  veliko drugarstvo i prava porodična atmosfera uz evidentan kvalitet bila jedan od odlučujućih faktora za uspehe.


Četa mala ali odabrana

Ne računajući Milovića koji je na početku polusezone ušao sa klupe i odigrao 30 prvoligaških minuta Vasiljević sa saradnicima imao je na raspolaganju 20 igrača. Četu malu, ali odabranu u svih 23 kola predvodio je Đorđe Pantelić. Talentovani napadač postigao je dva gola imao 3 asistencije, meč manje imaju golman Vukliš, Žunior strelac 3 gola i Petrić (1), 21 nastup Vladić (3), Dražić (2) Ilić (1) i Kočović, po 20 utakmica odigrali su: Bihorac (3) i Bjeković (1), kapiten Petrović 18 i 1 gol. Po ocenama dva najbolja igrača Kabela bili su: Govedarica  i Karać sa po 16 nastupa ujedno je Karać i prvi strelac tima sa 5 golova. Isti broj mečeva (16) ima i Jovanić (1), 11 puta je igrao Balabanović (1), Kojčić 8, Vujić i Mandić 7, Srbijanac 4 i golman Pilipović 2.


Kabel je tokom prvenstva bio i kao domaćin gost na Slanoj bari i „Karađorđu“.

- Ni ova čunjenica nije nas omela da prikažemo kvalitetne igre. Hvala upravama Proletera i Vojvodine što su nam izašli u susret. Posebno starijem bratu Vojvodini što nam prosledila mlade igrače koji su dali veliki doprinos visokom plasmanu. Nadam se da će komisija FSS dozvoliti odigravanje utakmica na našem igralištu - istakao je Nikačev.

Trener Zoran Vasiljević uspeo je sa saradnicima Smajićem, Kneževićem, Vukićem, Kotrljanovićem i Đukićem da složi kockice dobitne kombinacije.

- Nakon ulaska u viši rang uprava je vukla prave poteze, dogradila je ekipu sa nekoliko kvalitetnih igrača. Iskustvo Govedarice i golmana Vukliša pozitivno je uticalo na plejadu golobradih momaka pristiglih iz Vojvodine na kalenje Bjekovića, Pantelića, Vladića, Mandića, golmana Pilipovića i uz one nešto iskusnije Karaća, Petrića, Bihorca, Petrovića, Kočovića, Ilića, Jovanića, Dražića, Balabanovića, Srbijanca, Vujića, Kojčića iinternacionalca Nebu Žuniora bili smo mala, ali odabrana družina koja je disala jednim plućima. Individualne kvalitete podredili su snazi kolektiva kaže Vasiljević.

-  Za naše visoke ambicije potrebno je da nadogradimo ekipu sa jednim vrsnim napadačem obzirom da smo dosta utakmica iako puno bolji propustili da dobijemo zbog nešto slabije realizacije. Sa pripremama počinjemo 15 januara, a u planu je i odlazak u Antaliju istakao je Vasiljević.

M. Popović

Autor:
Pošaljite komentar
FK Kabel: Karać asistirao i pogađao

FK Kabel: Karać asistirao i pogađao

19.12.2019. 11:57 11:58
Fudbaleri Kabela na zasluženom odmoru

Fudbaleri Kabela na zasluženom odmoru

15.12.2019. 18:24 18:25
Prva liga: Preokret Kabela u Lazarevcu

Prva liga: Preokret Kabela u Lazarevcu

04.12.2019. 18:03 18:37