Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Đuričin: Napredak sada igra mnogo bolje

22.11.2019. 08:56 08:58
Piše:
Foto: J. Grlić/ Ognjen Đuričin u duelu s golmanom Partizana Vladimirom Stojkovićem

Do kraja jesenjeg dela fudbalskog prvenstva u Superligi Srbije ostalo je zvanično da se odigra još pet rundi.

Kažemo zvanično, jer postoje određene pretpostavke da bi 21. kolo, koje je na programu 14. decembra, moglo da bude pomereno za proleće. Odluku o tome doneće nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije, a iz ugla Vojvodine finiš jeseni biće od velike važnosti. Novosađani sutra dočekuju Napredak, potom idu u goste Radu, pa im na “Karađorđe” dolazi ekipa Radnika, onda putuju u Sentu na megdan TSC-u, a u poslednjoj ovogodišnjoj takmičarskoj utakmici, trebalo bi da budu domaćini gradskom rivalu Proleteru. Uspeju li, kako priželjkuju, da osvoje što veći broj bodova, crveno-beli će na proleće imati veoma lepu perspektivu, ako se posmatra njihov krajnji cilj, a to je osvajanje jedne od prve četiri pozicije i izlazak u Evropu.

Susret s Napretkom zbog toga u sebi donosi veliku specifičnu težinu. Učenici trenera Nenada Lalatovića pobedili su 28. jula, u gostima, tim iz Lazarevog grada (2:0), golovima Ognjena Đuričina i Dejana Zukića i nagovestili da ambicije koje su najavili pred početak prvenstva nikako nisu bez osnova.


Lalatović će moći da bira

Novosađani su tokom prvenstvene pauze imali određenih problema s povredama pojedinih igrača, kao i zbog odsustva četvorice reprezentativaca Srbije. U međuvremenu, ozlede su sanirane, ekipa se kompletirala, pa će, to je izvesno, trener crveno-belih Nenad Lalatović imati na raspolaganju sve prvotimce i moći će Napretku da suprotstavi po njemu najbolji tim.


- Napredak je dosta loše ušao u sezonu i zato se sada nalazi tek na 11. mestu na tabeli, iako je u poslednje vreme počeo da igra mnogo bolje - rekao je Đuričin, koji još od utakmice s Proleterom u 6. kolu nije pogodio protivničku mrežu. - Trener Rogan je u međuvremenu sve linije tima dobro ukomponovao i sada ekipa iz Kruševca predstavlja zaista ozbiljnog rivala. Uostalom, to je pokazala i njihova pobeda u prošlom kolu, kada su savladali Čukarički. Svesni smo da nam neće biti lako, ali imamo naš plan i rešeni smo da učinimo sve kako bismo ga realizovali.

Zamoljen da prokomentariše odakle po njemu Vojvodini preti potencijalna opasnost u igri Napretka,  Novobečejac je istakao:

- Veoma dobro napadaju naši sutrašnji gosti po boku, gde imaju brze i opasne igrače. Na taj način uglavnom i završavaju napade i jasno je da ćemo morati da na taj segment njihove igre obratimo posebnu pažnju.

Nednad Lalatović je već više puta isticao da Voša nema pojedince koji mogu sami da reše utakmicu, već da je njena osnovna snaga u ekipi, odnosno snažnom kolektivu.

- Baš tako, i zato ćemo i sutra morati da delujemo kao pravi tim, da svi ginemo za svaku loptu. Kada je tako, upravo ekipa izbacuje u prvi plan pojedince i to nikako ne smemo da zavoravimo.

Golgeterski post Ognjena Đuričina se baš otegao, iako je ulazio u prilike da postigne gol. Međutim, do sada je samo tri puta zatresao mreže rivala.

- Davno je bilo kada sam se poslednji put radovao... Čini mi se da sam se opterećivao time da moram da budem među strelcima i da mi je to dosta smetalo. Pokušaću da odigram mnogo opušteniju utakmicu, u smislu toga da pred sebe ne postavljam imperativ te vrste i nadam se da će to doneti rezultat, odnosno da ću ponovo biti među strelcima. Pobeda bi nam puno značila i potrudićemo se da do nje, poštujući ono što trener bude od nas tražio, stignemo i obradujemo naše navijače - dodao je Ognjen Đuričin.

Susret Vojvodina - Napredak igra se u subotu na “Karađorđu”, ulaz je besplatan, a početak je zakazan za 18 časova.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar