Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kostić: Jedini cilj je  pobeda protiv Portugalije

06.09.2019. 12:38 12:42
Piše:
Izvor: EPA ( MYKOLA TYS)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra igra vrlo važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, meč koji može u potpunosti vratiti naše momku u igru za prvo mesto.

Protivnik je Portugalija, zvanični prvak Starog kontineta, a na početku kvalifikacija naša reprezentacija je u Lisabonu odigrala nerešeno (1:1).  Atmosfera u našem nacionalnom timu je dobra vratili su se neki igrači koji kod Krstajića nisu igrali i “orlovi” čini se spremno dočekuju sutrašnji okršaj sa Ronaldom i drugovima.

Jedan od bitnih  igrača naše reprezentacije Filip Kostić veruje da možemo sutra a stadionu „Rajko Mitić“ mogu odigrati odličnu utakmicu i ubeležiti važna tri boda.

- Bod nas uopšte ne zanima. Znamo da nas trijumf jedino vraća na pravi koloesek i posvećeni smo samo tom cilju. Svi u reprezentaciji su optimisti i svi su uvereni da možemo do pobede. Želimo da uz podršku naših navijača prikažemo dobar i efikasan fudbal koji bi nam doneo neophodnu pobedu – rekao je krilni napadač naše reprezentacije.

Srbija je neočekivano ubedljivo poražena od Ukrajine, Portugalija je na svom terenu zabeležio dva remija. Obe ekipe su pod pritiskom.

- Da, ali na nama je sigurno veći. Moramo da pobedimo i zato želimo da krenemo u napad od prvog minuta, da se nametnemo, i pokažemo Portugalcima na koga su se namerili. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, imaćemo veliku podršku i realno je da pobedimo. Imali smo kiks protiv Ukrajine koji nas još boli i ovim trijumfom bismo mogli sve da operemo.


Ostale karte samo za sever i jug

Za utakmicu protiv Portugalije u kvalifikacijama za EP u prodaji su ostale jedino još ulaznice za severnu i južnu tribinu- aopštio je Fudbalski savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, svi ostali sektori su rasprodati, a ulaznice za severnu i južnu tribinu mogu se nabaviti po ceni od 400 dinara na blagajnama stadiona „Rajko Mitić„ danas  od 11 do 19 časova, a na dan utakmice od 11 do početka meča.

Utakmica kvalifikacija za EP između Srbije i Portugalije igraće se u subotu od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić”.


Kostić se ne plaši visokih očekivanja naše javnosti pred presudan meč.

- Kod mene strah ne postoji. Dobre rezultate je pratila i podrška sveukupne javnosti, loše, naravno, osuđivala. Naš narod je realan, zna da od njega puno zavisi, i vidim da su prepoznali momenat kada treba najviše da nas podrže. Verujem da će biti pune tribine ne samo zbog nas, već i zbog dobre fudbalske jeseni naših klubova, Partizana i Zvezde, na evropskoj sceni. Čak su se i Nemci iznenadili tim rezultatima, pogotovo prolazom crveno-belih protiv Jang Bojsa. Veliki je to uspeh srpskog fudbala, a sada je red na nas.

Krilni napadač ,,orlova“ ne plaši se asova Portugalije.

- Prvaci su Evrope, pobednici Lige nacija, pa nam je jasno da neće biti lako. Imaju svoje ambicije, ali je i prvi meč na njihovom terenu pokazao da nisu neranjivi. Uz malo sreće, mogli smo i tamo do pobede. Znamo da nam je glavni cilj da zaustavimo Ronalda, a sa ostalima, verujem, neće biti problema. Važno je da krenemo dobro od prvog minuta, da radimo ono što se dogovorimo i biće sve u redu.

Kao fudbaler sa dugogodišnjim stažom u Bundesligi Kostić je na kraju ocenio Zvezdine šanse protiv Bajerna u Ligi šampiona.

- U Beogradu je sve moguće, ali u Minhenu će biti mnogo teško je Bavarci imaju fantastičan tim. Imaju vrhunske igrače na svakoj poziciji, spremni su maksimalno, a imaju i svoj sistem igre protiv kojeg se vrlo teško brani. Ipak, to je Liga šampiona, iznenađenja su moguća, ali smatram da Zvezda veće šanse ima na svom terenu-  prognozirao je Kostić.

I. Lazarević  

Autor:
Pošaljite komentar
Ronaldo i saigrači izbegli navijače i novinare na beogradskom aerodromu

Ronaldo i saigrači izbegli navijače i novinare na beogradskom aerodromu

05.09.2019. 20:58 21:32
Dmitrović: Subota može da bude veliki dan za nas

Dmitrović: Subota može da bude veliki dan za nas

05.09.2019. 10:22 10:29
Mitrović: Portugalija prelomna, imamo svoje adute...

Mitrović: Portugalija prelomna, imamo svoje adute...

05.09.2019. 10:04 10:29