Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Rumenčani nastavili seriju

03.09.2019. 09:54 09:56
Piše:
Foto: Ekipa Jedinstva iz Rumenke, foto: FK Jedinstvo

​​​​​​​Jedinstvo - Bačka (Đ) 3:0 (2:0)

RUMENKA: Igralište Jedinstva, gledalaca 150, sudija: Radinović (Beočin). Strelci: Gadžić u 26. Kitić u 45. i Veselinović u 77. minutu. Žuti kartoni: Kitić, Veselinović (Jedinstvo), a Soldat, Stanković (Bačka).

JEDINSTVO: Kosturanov, Berić, Štefek, Gadžić (Stamenković), Pekić (Vučićević), Mitrović (Kotuljač), Đekić, Veselinović, Kitić, Zaov, Stevanović.

BAČKA: Nem. Ignjić, Rogić (Jelić), Dejanović (D. Trivunović), Vujović, Pantelić, Nen. Ignjić, Marković, Đurić, Soldat (Stanković), Petrović, Dr. Trivunović.

Ekipa iz Rumenke nastavila je seriju ubedljivih pobeda. Ovoga puta mreža solidne ekipe iz Đurđeva zatresla se “samo” tri puta. Bravu odbrane gostiju otključao je Boris Gadžić, pre odlaska na odmor i Bojan Kitić je bio neumoljiv.

U nastavku su domaći uspeli još jednom da nađu put ka mreži uz strelca Stevana Veselinovića za pobedu i prva u tri kola bez primljenog gola.

M. Popović  

Fruškogorac - Veternik 1:2 (1:1)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca oko 60, sudija: Čobanov (Rumenka). Strelci: Pećić u 39. za Fruškogorac, a Mrkić u 15. i A. Ušćumlić u 80. minutu. Žuti kartoni: Jevtić (Fruškogorac), a Mrkić, Ognjanović, Turalo, Čalija, Vuković (Veternik).

FRUŠKOGORAC: Lalić, Kukolj (Bogdanov), Vasojević, Glišić (Dragojlović), Perović, Majkić, Jevtić (Kurteš), Škrbić, Spasojević, Begović, Pećić.

VETERNIK: Ivić, Tomić, Ognjanović, Čalija, Srdanović (Subašić), A. Ušćumlić, Turalo, Marković (Đurić), Vuković, Mrkić, Čičić (Gvozden).

Ekipa iz Veternika došla je do vredne pobede u finišu utakmice. Domaći su slabo otvorili meč, pa je Nikola Mrkić savladao Slobodana Lalića za vođstvo gostiju. Krenuli su domaći u ofanzivu koja je urodila plodom uz strelca Dejana Pećića. Sve do 80. minuta ređale su se prilike na obe strane uz odlične odbrane Lalića i Ivića, a onda je Aleksa Ušćumlić golom doneo veliku radost za Veterničane.    

M. Po.

Petrovaradin - Sirig 3:2 (2:1)

PETROVARADIN: Igralište Petrovaradina, gledalaca 100, sudija: Ćulum (Šajkaš). Strelci: Pavlov u 6. i 55. Koska u 10. za Petrovaradin, a Radić u 12. i Ferati u 80. minutu za Sirig. Žuti kartoni: Gardinovački (Petrovaradin), a Petrović (Sirig).

PETROVARADIN: Jovanović, Tatić, Džarić, Momčilov, Šavija, Surdučki (Ružić), Mihajlović, Gardinovački, Pavlov, Mudrić (Mijin), Koska (Dakić).

SIRIG: Kizić, Narančić, Jelić, Petrović, Vasić, Dražić, Vučković (Brežnjak), Vasiljev, Ferati, Vujanović (Misini), Radić (Papak).

Furiozno su sa dva gola u prvih deset minuta meč otvorili momci trenera Jovice Mrđanovića. U 6. minutu nakon klasične kontre Stevan Pavlov je savladao Kizića. Četiri minuta kasnije Dušan Koska je preciznim udarcem povećao rezultat. Uspeli su Sirižani da se povrate od šoka i nakon centaršuta Bojan Radić je savladao nemoćnog Jovanovića. U nastavku je nakon akcije Mudrića spretni Stevan Pavlov povećao prednost. Deset minuta pre kraja Edin Ferati je iz slobodnog udarca skinuo paučinu iz roglja što je bio i gol za konačan rezultat i vrednu pobedu domaćina.      

M. Po.

Novi Sad - ŽSK 6:0 (2:0)

NOVI SAD: Stadion na Detelinari, gledalaca 200, sudija: Ivanović (Novi Sad). Strelci: Simić u 36. i 52. Đanković u 44. i 46. Ćirić u 58. i Kućenić u 79. minutu. Žuti kartoni: Ignjić (Novi Sad), a Ćirin (ŽSK).

NOVI SAD: Romić -, Zekić 7, Kavčić 7 (Spiridonović 7), Bajat 7, Kremenović 7, Ignjić 7, Suvajdžić 7, Adamek 7, Đanković 8 (Kućenić 7), Milovanović 7, Simić 8 (Ćirić 8).

ŽSK: Bajt 6, Markov 6 (Tošić 6, Kalajdžić 6), Ćirin 6, Pinjo 6, Damnjanović 6, Marić 6, Ninković 6, Topić 6, Kaurin 6, Bogdanov 7, Kronić 6.

Sa pola gasa Novi Sad je postigao pola tuceta golova, a po nerealizovanim šansima gost iz Žablja je mogao i još gore proći. Držali su se gosti do 36. minuta nisu primili gol, zbog neefikasnosti i odličnih odbrana Bajta, a onda je Simić na centaršut Đankovića pogodio na pravo mesto. Minut pre kraja prvog dela najbolji akter Milan Đanković preciznim udarcem povećao je rezultat. U nastavku je Đanković izveo precizno početni udarac sa pola terena i iznenadio golmana gostiju za povećanje rezulata. Do kraja utakmice u strelce se upisao i Simić a i rezervisti Ćirić i Kućenić su golovima doprineli ubedljivoj pobedi.

M. Po. 

TSKBačka (B) 4:1 (1:0)

TEMERIN: Stadion TSK-a, gledalaca: 350, sudija: Pejić (Novi Sad), strelci: Pupovac u 11. i 65. (oba iz penala), Rosić u 52. i Lukić u 77. za TSK, Trifunović u 74. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Šarić, Majstorović (Bačka).

TSK: Vojvodić 7, Đukić 7,5, Kosić 7,5, Drinić 7,5, Milosavljević 8, Lukić 8, Klisara 7 (Blanuša - ), Vukelja 8, Paška 7 (Varga - ), Pupovac 8,5, Dimitrov 7 (Rosić 8).

BAČKA (B): Vučenović 6, Majstorović 6, Slepčev 6 (Dugajlić - ), Gavranić 6, Tancik 6,5, Šarić 6, Radosavljević 6 (Latinović 6), Milić 6,5, Leđanac 7 (Stanišić - ), Linjački 7, Trifunović 7.

Temerinci su opravdali ulogu favorita u dvoboju sa gostima iz Begeča, iako su bili bez povređenih Darka Marića i Marka Nedeljkovića, bitnih karika na ofanzivnom planu. U 11. minutu, Jovo Pupovac je bio siguran realizator najstrože kazne, potom je, sa saigračima, otrčao do mesta gde je sedeo Darko Marić, kojem je u sredu, u vanrednom kolu u Kisaču, slomljena fibula desne noge, posvetivši mu gol. Kapital je duplirao Marko Rosić, natrčao je na odbitak od golmana, posle udarca Ljubiše Vukelje. Nepropisno je u kaznenom prostoru zaustavljen Pupovac, a nije mu popustila koncentracije, pa je i na trećem meču u nizu postigao dva gola. Na 3:1, smanjio je Marko Trifunović, pogodivši bliži ugao iz teške pozicije. U poslednjih 15 minuta, štoper Žarko Lukić (18) je prekomandovan u napad i posle centaršuta Gorana Đukića efektno je zatresao mrežu.

M. Menićanin

Hajduk - Fruškogorski partizan 4:4 (3:1)

ČURUG: Igralište Hajduka, gledalaca oko 150. Sudija: Jevtić (Budisava). Strelci: Brkić u 3., Stanojević u 30. i 37. R. Samolovac 82. minut za Hajduk. Podraščanin u 22. V. Dević u 63. Roganović u 65. (iz penala), Janić u 90. za Fuškogorsi partizan. Žuti karoni: Lukić i Slavnić Hajduk; Klincov, Podraščanin i Roganović (Fruškopgorski partizan).. Crveni karton: Tomljanović u  30. minutu (trener Fruškogorski partizana).

HAJDUK: Lukić 7, Majski 7, Srećkov 7, Slavnić 7, P. Samolovac 8, Ikić 7 (Marković 7), Tobdžić 7, Stanojević 8, R. Samolovac 7, Stevanović 8, Brkić 8.

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan 7, D. Dević 7, Makivić 7, Klincov 7 (Bulatović 7), V. Dević 8, Dulić 7, Vuković 7, Podraščanin 8, Janić 7, Roganović 7, Čavić 7 (Vitanović).

Uzbuđenja bilo je na pretek u susretu između Čuružana i Bukovčana. Na kraju pravičan ishod ove nesvakidašnje interesantne i uzbudljive utakmice, a počelo je najlepšim golom za vođstvo domaćina koji je postigao Dragan Brkić.

Uzbuđenje se nije ni stišalo a gosti su izjednačili rezultat golom Mihajla Podraščanina. Potom je Veselin Stanojević bkio prcizan. U nastavku gostima je trebalo dva minuta da postignu dva gola i izjednače rezultat. Prvo je izuzetno lep gol postigao Vlado Dević, a potom sa penala bio je siguran Zoran Roganović. To nije bio kraj uzbuđenjima jer je Raša Samolovac doneo ponovo prednost domaćinu, da bi tačku na ovu utakmicu, u dubokoj nadoknadi golom stavio Nenad Janić.

P. Bundalo

Slavija - Šajkaš 0:0

NOVI SAD: Igralište Slavije, gledalaca 100, sudija: Tepić (Šajkaš). Žuti kartoni: Ostojić, Gajić (Slavija), a Popin (Šajkaš).

SLAVIJA: Čavić, Žakula, Pejaković, Galić, Koči, Gajić, Ždero (Ubiparip), Ostojić (Stojšić), Jordanovski (Aleksić), Laković, Radovanović.

ŠAJKAŠ: Popin, Đaković, Pavkov (Mihajlović), Alempić, Radivojević, Maljurić, Trivunović, Zečević (Živanov), Milanović (Igračev), Nikolaš, Panić.

Očekivalo se od igrača trenera Omaljeva da će nakon ubedljive pobede u Stepanovićevu nastaviti i protiv ekipe iz Kovilja sa pobedama. Međutim, tokom 90 minuta nisu uspeli da pronađu put ka mreži odličnog golmana Srđana Popina, pa je na kraju gost iz Kovilja ostao neporažen.  

M. Po.

Futog - Tatra 3:5 (1:0)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 100, sudija: Grahovac (Novi Sad). Strelci: Sirar u 4. i 58. i Milovac u 86. za Futog, a Grujica u 51. Jašović u 65. Kedža u 80. Vučković u 88. Klajić u 90. minutu za Tatru. Žuti kartoni: Čepić, Milovac, Vukanac, Sirar, Latinović (Futog), a Jašović, Batinić (Tatra).

FUTOG: Žinić, Baračanin, Mir. Beronja (Stelkić), G. Kosić, Vukanac (Topolić), A. Kosić, Švonja, Čepić, Milovac, Sirar, Latinović.

TATRA: Plenić, Jašović, Buđik (Đekić), Batinić, Bobot, Berić, Stojičić (Kedža), Kuzmanović, Zbućnović (Vučković), Grujica, Klajić.

Odavno nije u Futogu viđen uzbudljiviji i dramatičniji meč. Domaći su već u 4. minutu golom Sirara došli do vođstva i to je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. U nastavku je Goran Grujica uspeo da poravna rezultat, da bi Zoran Sirar drugim golom doneo novu prednost Futožanima.

Uspeli su Kisačani golom Jašovića da izjednače rezultat, a onda preko brzonogog rezerviste Nikole Kedže dođu i do prednosti. Da utakmica dobije na uzbudljivosti potrudio se golom Zoran Milovac za izjednačenje. Nije dugo trajala radost domaćih jer je rezervista Andrej Vučković doneo novu prednost gostima, a gol Dejana Klajića potpuno je “tuširao” domaćina.     

M. Po.

Indeks - Omladinac 0:0, Petrovaradin - Sirig 3:2, Jedinstvo - Bačka (Đ) 3:0, TSK - Bačka (B) 4:1, Futog - Tatra 3:5, Fruškogorac - Veternik 1:2, Novi Sad  - ŽSK 6:0, Hajduk - Fruškogorski partizan 4:4, Slavija - Šajkaš 0:0 

1. Jedinstvo      3      3      0      0      18:0  9 

2. Novi Sad       3      3      0      0      12:3  9 

3. TSK                3      3      0      0      10:3  9 

4. Indeks           3      2      1      0      6:0    7 

5. Veternik       3      2      0      1      5:4    6 

6. Slavija         3      1      2      0      5:0    5 

7. Šajkaš         3      1      1      1      8:3    4 

8. Fruškogorac 3      1      1      1      4:3    4 

9. Petrovaradin 3      1      0      2      4:5    3

10. Tatra            3      1      0      2      6:13  3

11. Bačka (Đ)      3      1      0      2      2:9    3

12. Bačka (B)      3      1      0      2      2:12  3

13. Fr. partizan  3      0      2      1      6:7    2

14. Omladinac    3      0      2      1      1:6    2

15. Hajduk             3      0      2      1      4:11  2

16. Sirig             3      0      1      2      3:5    1

17. Futog              3      0      1      2      4:8    1

18. ŽSK               3      0      1      2      2:10  1

Autor:
Pošaljite komentar
Novosadska liga: Silovit start studenata

Novosadska liga: Silovit start studenata

27.08.2019. 09:11 09:13
Novosadska liga proširena, ostali Slavija i Šajkaš

Novosadska liga proširena, ostali Slavija i Šajkaš

08.08.2019. 08:31 08:33