Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Zvezda remijem u Ligi šampiona

28.08.2019. 09:06 09:15
Piše:
Izvor: FoNet

Fudbaleri Crvene zvezde drugi put uzastopno plasirali su se u Ligu šampiona, i još jednom pokazali da su ekipa koja zna da se takmiči, kako da ostvari svoje ciljeve.

U ne preterano lepoj utakmici, protiv Jang bojsa, naš tim je tačno znao šta je hteo i to je i ostvario. Iako je u poslednjih desetak minuta bilo napeto, ipak nije bilo hladnoh tuša i ostalo je zadovoljavajućih 1:1. Tako, pored prilike da se izmeri sa najjačim evropskim timovima, ekipa Vladana Milojevića ostvarila je značajan finansijski dobitak, samim plasmanom inkasirali su oko 20.000.000 evra. Odlična podloga za nove uspehe crveno-belih.

Naš tim je defanzivno krenuo utakmicu protiv švajcarskog rivala, posle 2:2 iz prvog meča. Iz kontranapada izabranici Vladana Milojevića dolazili su do izglednih situacija. Jang bojs je imao inicijativu, ali nije uspevao ništa značajnije da uradi. Očigledna je bila taktika crveno-belih da zatvore prilaze svom golu, pa ako iz toga mogu i više da izvuku – još bolje. Vrlo agilni su bili Marin i Vukanović koji su bili konstantna pretnja za odbranu Švajcaraca. Na drugoj strani, navala Jang bojsa nije mogla da dođe do izražaja jer su Kanjas i Jovančić odlično pokrivali prostor. U 20. minutu prva prilika za naš tim – Rodić je šutirao sa 18 metara – preko gola. Vremenom je naša ekipa preuzela inicijativu, delovalo je da Švajcarci nisu kadri ništa da urade. Ali, u 36. minutu Ebišer nezgodno šutira iz slobodnog udarca, a Borjan boksuje loptu u korner. Ipak, malo je to bilo od ekipe koja je žalila za pobedom posle prvog meča, i bila ubeđena da je bolji tim. Crvena zvezda je igrala taman onoliko koliko joj je trebalo, vodila meč kako njoj odgovara.

U nastavku, gosti su krenuli ofanzivnije i odmah imali priliku preko Ebišera, na sreću preko gola. Naš tim je i dalje forsirao spor tempo, čuvao 0:0 koji ih vodi dalje. Švajcarci su umesto štopera uveli veznog igrača što je jasno govorilo kakva im je ambicija bila. Svesni su u Jang bojsu bili da gube bitku na sredini terena i želeli su da tu ostvare prevlast i opasnije ugroze Milana Borjana. Umalo da im se to isplati u 58. minutu, ali grešku Zvezdinog golmana niko od ,,mladih momaka“ nije kaznio golom. Malo potom, opasan je i Lotomba, ali zamalo preko gola. U 60. minutu – fantastična akcija crveno-belih: Marko Marin je odlično na levoj strani proigrao Rodića, ovaj centrirao, a Rodić glavom smestio loptu u mrežu. Zvezda je za korak bila bliža Ligi šampiona. Od tada, naš šampion je bio bolji tim, diktirao igru, na muke stavljao švajcarskog predstavnika. Bez mnogo napora tim Vladana Milojevića je ostvario svoje namere, potpuno neutralizovao grogiranog protivnika. Ali, onda neverovatna neopreznost našeg tima. Posle kornera Janko je ostavljen sam, šutirao smer lopti promenio Ben i to je izjednačenje. Priliku da se iskupi isti igrač imao je malo kasnije, ali je njegov šut zaustavljen.

Ali, to nije skupo koštalo crveno-bele i uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona!

I. Lazarević 

Crvena zvezdaJang bojs 1:1 (0:0)

BEOGRAD: Stadion ,,Rajko Mitić“, gledalaca: 52.000. Sudija: Tejlor (Engleska). Strelci: Vukanović u 60. za Crvenu zvezdu, a Ben (autogol) u 82. minutu za Jang bojs. Žuti kartoni: Milunović, Degenek, Gobeljić, Tomane, Jovančić (Crvena zvezda), a Cesiger, Oaro (Jang bojs).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7, Gobeljić 6, Milunović 6,5, Degenek 6, Rodić 7, Kanjas 7, Jovančić 7, Garsija 7 (Ben), Marin 8, Vukanović 7, Boaći 6,5 (Tomane 6,5).

JANG BOJS: Van Balmos 6, Sorensen 6, Cesiger 6 (Fasnaht 6), Luštenberger 6, Janko 6,5, Sijero 6 (Sulejmani 6), Ebišer 6,5, Lotomba 6,5, Asale 6,5 (Oaro 6,5), Nsame 6,5, Ngamale 6,5.

PLEJ-OF ZA LIGU ŠAMPIONA

Crvena zvezda - Jang bojs    1:1  (prvi merč 2:2)

Rozenborg - Dinamo (Z)        1:1   (0:2)

Krasnodar – Olimpijakos     1:2   (0:4)

 Danas

21.00: Ajaks -Apoel                       (0:0)

21.00: Klub Briž - LASK               (1:0)

21.00: Slavija - Kluž                    (0:1)

Brnabić: Svaka čast fudbalerima i stručnom štabu C. Zvezde

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je fudbalerima Crvene Zvezde plasman u Ligu šampiona.

"Svaka čast fudbalerima i stručnom štabu FK Crvene Zvezde! Drugu godinu zaredom Liga šampiona u Beogradu!!!", napisala je Brnabić na Tviteru.

Mihajlovićeva čestitala Zvezdi plasman u Ligu šampiona

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je fudbalerima Crvene zvezde plasman u Ligu šampiona.

"Iskrene čestitke Crvenoj zvezdi na plasmanu u još jednu, drugu zaredom, Ligu šampiona. Momci su pokazali kako se bori za svoj tim - hrabro i odgovorno, šampionski!", navela je ona u saopštenju.

Mihajlovićeva, koja predsedava Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, istakla je da će ova institucija nastaviti saradnju sa Crvenom zvezdom u borbi protiv nasilja nad ženama.

"Uspešnu saradnju koju smo započeli u Ligi Evrope pre dve godine, nastavljamo i dalje, jer je nasilje nad ženama ogroman društveni problem koji zahteva angažovanje svih nas. Sa stadiona "Rajko Mitić" slaćemo poruku u Evropu i svet da je nasilje nad ženama nedopustivo. Tako je bilo i sinoć protiv Jang Bojsa. Velika stvar je da u ovoj borbi imamo naš najtrofejniji klub uz nas, pozivam i ostale sportske klubove da se pridruže akciji", navela je Mihajlovićeva.

Autor:
Pošaljite komentar
Crvena zvezda izbacila Jang Bojs i plasirala se u Ligu šampiona

Crvena zvezda izbacila Jang Bojs i plasirala se u Ligu šampiona

27.08.2019. 20:59 23:06
Degenek: Vratio sam se zbog svega ovog, sad mogu da plačem

Degenek: Vratio sam se zbog svega ovog, sad mogu da plačem

27.08.2019. 23:33 08:55
Zvezdi od UEFA najmanje 20 miliona evra zbog plasmana u LŠ

Zvezdi od UEFA najmanje 20 miliona evra zbog plasmana u LŠ

27.08.2019. 23:50 23:52