Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Eze nije ni znao da je postigao gol

20.08.2019. 08:52 08:56
Piše:
Foto: J. Grlić

NOVI SAD: Izuzetno lepo fudbalsko veče u nedelju su na “Karađorđu” priredili brojnim gledaocima igrači Vojvodine i TSC-a.

Preko 7.000 gledalaca došlo je da isprati najzanimljiviji duel 5. kola elitnog takmičenja i, na osnovu onoga što su mogli da vide, sigurni smo da nisu zažalili. Utakmica je donela tvrdu igru, prošaranu žestokim duelima bukvalno na svakom delu terena, a, posebno u drugom poluvremenu, i odlične akcije, brojne šanse na obe strane i četiri gola. Na kraju, rivali su bili nagrađeni po bodom (2:2), a aplauzi s tribina svedočili su o zadovoljstvu auditorijuma onim što su  prikazali fudbaleri dve vojvođanske ekipe.

Imala je ekipa iz Bačke Topole vođstvo od 2:0, do kog je stigla lepim golovima Nenada Lukića. Činilo se u tim trenucima da će TSC crveno-bele naterati na kapitulaciju, ali se domaćin nije predavao ni jednog trenutka. Promenom formacije i zaigravši s dva špica, trener Nenad Lalatović naterao je svoj tim da krene svim snagama ka golu Nemanje Jorgića i to se isplatilo. U poslednjih dvadesetak minuta Vojvodina je dominirala, stvarala prilike i uspela, golovima Bojana Matića i  Vinsenta Ezea, bukvalno u poslednjem sekundu utakmice, da stigne do izjednačenja.


Nikolić potpisao za Vošu

Završeni su svi dogovori o dolasku napadača Nemanje Nikolića iz Partizana u redove Vojvodine. Odlični fudbaler, bivši vođa napada subotičkog Spartaka, narednih godinu dana provešće na pozajmici u crveno-belom dresu, s tim da Voša do kraja zimskog prelaznog roka 2020. godine ima pravo na otkup njegovog ugovora. Iako je u pojedinim medijima nagoveštavano da Nikolić neće moći da igra u duelima Voše s Partizanom, saznajemo da on može da nastupa protiv svih rivala.

Nikolić je juče odradio prvi trening s timom, a danas u 12 časova biće održana i konferencija za medije na kojoj će Nikolić zvanično biti promovisan u novog igrača Vojvodine.


- Uopšte nisam bio svestan da sam postigao gol, niti sam znao kojim rezultatom je utakmica okončana - rekao je Eze. - Po završetku susreta, u svlačionici sam pao u nesvest i tek mi je naš doktor u Urgentnom centru objasnio da sam postigao gol i da smo osvojili bod. Juče sam, gledajući najvažnije detalje s utakmice, video na koji način sam savladao protivničkog golmana. Naravno da sam bio presrećan kada sam čuo lepe vesti, a onda i kada sam saznao da nisam zaradio neku težu povredu. Već se osećam mnogo bolje i verujem da ću ubrzo nastaviti s treninzima.

Vrata ka osvajanju boda odškrinuo je Bojan Matić, koji je u 72. minutu postigao svoj peti gol ove sezone i smanjio prednost Bačkotopolčana.

- Nastavio sam seriju pogodaka i prava je šteta što nismo nastavili da pobeđujemo. Loše smo ušli u utakmicu, nismo igrali onako kako znamo i možemo i to nam se osvetilo. Početkom drugog dela  primili smo dva brza gola posle sopstvenih grešaka, ali sve to je fudbal. Uspeli smo da se vratimo, da pokažemo da smo velika ekipa i, kada se sve sabere, osvojeni bod je bio i prava mera. Iskreno, nismo zaslužili da pobedimo, iako smo imali dovoljno prilika da i u tome uspemo. Borili smo se do poslednjeg trenutka i za to smo bili nagrađeni pogotkom Ezea – zadovoljan je Matić.


Lakše povrede Bojića i Ezea

U 24. minutu na zemlji je ostao da leži Petar Bojić, jedan od ključnih igrača Vojvodine. Par minuta kasnije zamenio ga je Dejan Zukić.

- Bojić je povredio rame i  po završetku duela otišli smo da  snimimo ozleđeno mesto - rekao je dr Vladimir Čolaković. - Srećom, nije reč o ozbiljnijoj povredi, vratiće se u trenažni proces za par dana.

Pred sam kraj uzbudljivog duela na zemlji je ostao da leži i kasniji čovek odluke Vinsent Eze.

- On je imao lakši potres mozga, bio je takođe na pregledu posle utakmice. Ipak, ostao je na terenu i uspeo da postigne gol, ali će u narednih nekoliko dana morati malo da se odmori - dodao je lekar FK Vojvodina.


Matić, baš kao ni trener Lalatović na konferenciji za medije posle susreta, nije krio prijatnu iznenađenost kvalitetom igre TSC-a. Ekipa Zoltana Saboa pokazala je da njeni rezultati u ovoj sezoni nisu plod nikakve slučajnosti, već da je reč o jakom, uigranom i iskusnom sastavu, koji forsira stil igre koji mu najviše odgovara.

- Znao sam da je TSC dobra ekipa, a on je to dokazao i na “Karađorđu”, pruživši mušku igru, sa puno borbe i jakih duela - dodao je Matić. - Publika na našem stadionu imala je priliku da uživa u dobroj utakmici i želim da joj se zahvalim za zaista sjajan i prelep ambijent koji je stvorila. Mislim da su ovakve utakmice nedostajale našem fudbalu i da predstavljaju najbolju pozivnicu navijačima da nastave da dolaze na tribine u još većem broju. Nama sledi gradski derbi sa Proleterom, a onda nailazi fudbalski praznik, ponovo na “Karađorđu”, u kojem ćemo ugostiti Crvenu zvezdu. Ipak, sada razmišljam samo u prvom sledećem rivalu, a to je tim sa Slane bare.

A. Predojević

Foto: J. Grlić

Autor:
Pošaljite komentar
U TSC-u zadovoljni bodom osvojenim u Novom Sadu

U TSC-u zadovoljni bodom osvojenim u Novom Sadu

20.08.2019. 08:44 08:46
SUPERLIGA SRBIJE Vojvodina i TSC remizirali na Karađorđu (2:2)

SUPERLIGA SRBIJE Vojvodina i TSC remizirali na Karađorđu (2:2)

18.08.2019. 19:32 22:03