Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

INTERVJU Nemanja Čović: Želim novi iskorak u karijeri

04.07.2019. 12:05 12:12
Piše:
Izvor: Nemanja Čović, foto: Dnevnik (A. Predojević)

TERME ČATEŽ: Šuškalo se u proteklim nedeljama i danima da bi Nemanja Čović, kapiten fudbalera Proletera sa Slane bare, mogao da se vrati u redove Vojvodine.

(Od našeg specijalnog izveštača)

Ta informacija, međutim, nije imala potvrdu sve do utorka, kada je ovaj napadač završio pregovore s crveno-belima i potpisao ugovor na dve plus jednu godinu. Istog dana, kasno uveče, Nemanja je doputovao u Terme Čatež i priključio se novim saigračima, a juče je odradio i prvi trening. Bilo je očito da je zadovoljan raspletom situacije, a isto osećanje nije krio ni šef stručnog štaba Voše Nenad Lalatović.

- Poklopile su nam se ambicije, jer sam čitao i slušao o planovima Vojvodine pred novu sezonu i znao sam da se pravi nova priča u odnosu na neke ranije godine – rekao je Čović. – Seo sam i dogovorio se o saradnji s ljudima iz uprave, jer mi se svideo projekat koji je napravljen i ubeđen sam da je došlo vreme da vratimo Vošu na pravi put i da ona ponovo bude u vrhu srpskog fudbala.

Praktično niste promenili boju dresa, jer je i Proleterova boja crvena i bela, pa se sada od vas očekuje da dobre igre sa Slane bare ponovite i u novom klubu?

- Nadam se uvek da mogu da napravim novi iskorak i zaigram još bolje, a to znači i da bi moglo da bude više postignutih golova na mom saldu. Prvi zadatak mi je da pojačam konkurenciju u napadu, a onda i da se izborim za mesto u timu. Najviše mi odgovara pozicija drugog napadača, ali ne bežim ni od igranja u samom špicu. To je, međutim, manje važno, mnogo je bitnije da pomognem ekipi na putu ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.


Jaka konkurencija

Za razliku od prošle sezone, Vojvodina sada ima u ekipi nekoliko igrača koji, svaki za sebe, mogu da predstavljaju veliku opasnost po protivničke odbrane. Verujete li da će te se izboriti za mesto u sastavu?

- Nisam u osnovi pravi špic, prirodna pozicija mi je iza njega, ali sam svestan da ću jake konkurente za mesto u timu imati u Bojanu Matiću, Petru Bojiću i još nekim igračima – odgovorio je Čović. – Tu sam da se borim za svoje mesto, pa ko bude bolji, taj će i igrati.


Kandidati za Vošin tim već su ušli u pun ritam rada. Koliko ste vi spremni da ih ravnopravno ispratite?

- Trenirao sam jako, jer sam znao šta me očekuje ovog leta. Mislim da sam na nekih 90 procenata spremnosti, a imam još dosta vremena da dostignem maksimum i dočekam sezonu u idealnom izdanju.

Da li i koliko poznajete igrače Vojvodine, posebno zbog činjenice da je ekipa ovog leta pretrpela dosta promena?

- Naravno da poznajem momke još iz prošle sezone i to su sve sami sjajni fudbaleri. Stigao je i odlični trener Nenad Lalatović, pa se napravio pravi sklop igrača i trenera i baš zato sam ubeđen da možemo da napravimo dobar rezultat u novom prvenstvu. Moj prvi boravak u Vojvodini nije bio baš previše uspešan, odigrao sam tek nekih šest utakmica i ubeđen sam da će moja druga epizoda u ovom klubu biti mnogo uspešnija.

U poslednje dve godine Stara dama je ostajala bez plasmana u evropsko takmičenje. Šta bi po vama bio uspeh u nastupajućem šampionatu Srbije?

- Uspeh bi bio da izborimo igranje u Evropi, a na ličnom planu želja mi je da budem bolji nego u prošloj sezoni i da, recimo, postignem 11 golova. U prošlom prvenstvu bio sam strelac 10 puta, sada neka budem za gol uspešniji i biću zadovoljan – naglasio je Nemanja Čović, koji je fudbalski put počeo u Cementu iz Beočina, a onda je nastupao u mnogim srpskim i inostranim ekipama.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Ubedljiva pobeda Vojvodine u prvoj kontrolnoj utakmici

Ubedljiva pobeda Vojvodine u prvoj kontrolnoj utakmici

03.07.2019. 22:16 22:19
FK Vojvodina: Drinčić i Đurišić na Zlatiboru

FK Vojvodina: Drinčić i Đurišić na Zlatiboru

20.06.2019. 15:23 15:34