Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DNEVNIK NA LICU MESTA Ubio ženu, taštu i tasta pred decom?

24.05.2019. 09:11 18:13
Piše:
Izvor: Trostruko obistvo na Telepu u Ulici Petefi Šandora 156 Foto: Dnevnik.rs/M. Bozokin

NOVI SAD: Trostruko ubistvo dogodilo se jutros u porodičnoj kući na Telepu u Novom Sadu, u ulici Petefi Šandora 156 b. Sa ranama na glavi pronađeni su mrtvi Branislav Pajić (57), njegova supruga Nada Pajić (57) i njihova ćerka Mirjana Janković (32).

Za ovo nezapamćeno trostruko ubistvo članova porodice Pajić  osumnjičen je Goran Janković (37), Mirjanin suprug, koji je trenutno u bekstvu.

Sve raspoložive jedinice novosadske policije i žandarmerije angažovane su u potrazi za osumnjičenim.

- Mi smo angažovali sve jedinice Ministarstva i helikoptersku jedinicu i žandarmeriju. Došli smo do nekih inicijalnih informacija vezano za kretanje izvršioca. Pratimo te informacije, sad se vrši pretraga terena. Ja očekujem da će on relativno brzo biti u rukama policije. Naravno, tragično je kad se ovako nešto dogodi i to je stvar koja mora da se menja u našem društvu. Treba raditi preventivno, to treba da rade svi u društvu i zato počinjemo još od škole - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Predpostavlja se da su otac, majka i ćerka, usmrćeni tupim predmetom, ujutru nešto posle sedam sati, a policiju je o stravičnom zločinu, obavestio sin, odnosno brat ubijenih. Njega je telefonom, kako kažu poznanici porodice Pajić, pozvao sestrić (10), odnosno stariji sin Mirjane i Gorana i rekao mu da odmah dođe. Stigavši ispred kuće porodice Pajić, Mirjanin brat je već u dvorištu video tragove krvi. 

Kako je saopštila policija, oko osam časova, u porodičnoj kući, pronađena su beživotna tela dve žene i jednog muškarca. Svo troje je pronađeno s povredama glave. 

Mirjane je pre dve nedelje prijavila muža Gorana za nasilje u porodici i tada mu je određena zabrana prilaska. Osim zabrane prilaska, ima i prijavu za ilegalno posedovanje oružja, nezvanično saznajemo.

Kako saznajemo, Mirjana i Goran su bili nekoliko godina u braku iz kog imaju dvoje dece. Dva puta su se rastajali jer je on bio nasilan prema njoj.  On je radio kao vulkanizer u Veterniku i u poslednje vreme je u lošim odnosima sa ubijenom Mirjanom, koja je radila u jednom dečjem butiku.  

Prema prvim i nepotvrđenim saznanjima, motiv za ovaj nezapamćeni zločin u Novom Sadu je ljubomora.


Mirjana i deca ga se bojali

Mirjana je krila od roditelja i brata da ima problema u braku jer su se i ona i deca bojali Gorana. Od kada ga je napustila i došla kod roditelja, Goran je u više navrata preko zajedničkih prijatelja pokušavao da privoli Mirjanu da se pomiri sa ljim. Ni Mirjana, ni deca nisu želeli da ga vide. Kako je reporter “Dnevnika” saznao na licu mesta, pre samo nekoliko dana Goran je došao u školu kod svog starijeg sina. Dete se  uplašilo i požalilo učiteljici, koja je odmah obavestila Mirjanu, a Gorna je rečno da se udalji.  


Kako pričaju komšije porodice Pajić, Mirjana se nedavno vratila u porodičnu kuću svojih roditelja gde je juče ujutru i ubijena.

- Bili su neko vreme u braku kada su dobili prvo dete. Međutim, ubrzo ga je Mirjana napustila i vratila se kod roditelja. Međutim, posle nekog vremena su se pomirili, dobili drugo dete... Ne mogu da dodđem sebi, šta da vam kažem… - priča komšinica porodice Pajić i dodaje da je bila nerazdvojna s pokojnom Nadom.

- To vam je jedna divna i čestita porodica. Vredni i marljivi, ma niko ne može jednu ružnu reč da kaže za njih. Ništa nije ukazivalo na tragediju. Zet je imao nezgodnu narav, ali ko bi pomislio da će ovako nešto da napravi - priča komšinica. - Čula sam ja u jednom trenutku Nadu, kao da je viknula “Zete jesi li sada zadovoljan?”, probudila sam sina, ali kada je on izašao na ulicu video je da je došla policija… - kaže vidno potrešena komšinica.

Jedan od komšija u neverici kaže da ne može da dođem sebi od šoka.

- Velika je to tragedija. U toj kući iza živeli su Nada i Branko, a u ovoj ispred Nadin otac. On je bio tu u prizemlju, a sestra koja živi u Nemačkoj, boravila bi na spratu kada dođe. Nadin i Brankov sin živi tu u blizini, ima stan, a Mirjana je živela na Adicama s mužem i sinovima - objašnjava naš sagovornik.

Kako je reporter “Dnevnika” saznao od prijatelja i komšija, Nada je držala dve kafane. Jedna na Novom naselju, u blizini Satelitske pijace, a drugu u Futogu.

- U četvrtak je bila u Futogu u kafani i ostavila ključeve, trebala je u petak pre podne da ide u nabavku pića - saznajemo od radnice koja je radila kod Nade. - Ja sam je juče pre podne zvala nekoliko puta, ali se nije javljala na telefon. Nije mi na pamet palo da je mogla ovako velika tragedija da se dogodi. Od kada sam čula da su ubijeni ne mogu sebi da dođem.

Kako se Janković nalazi u bekstvu, policija je na svim izlazima iz grada i proverava sva vozila.

Tekst i foto: D. Nikolić

 

Autor:
Pošaljite komentar
Rebić: U Novom Sadu pokušaj ubistva, biće brzo rasvetljen

Rebić: U Novom Sadu pokušaj ubistva, biće brzo rasvetljen

11.05.2019. 09:10 09:11
Rasvetljeno ubistvo u pokušaju u Železniku

Rasvetljeno ubistvo u pokušaju u Železniku

04.05.2019. 17:02 17:03