Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Finale 64. Evrovizije: Dobre prognoze za našu Nevenu

18.05.2019. 11:04 17:12
Piše:
Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Pevačica Nevena Božović večeras nastupa u finalu 64. Pesme Evrovizije u Tel Avivu i to pod rednim brojem 23.

Njena pesma „Kruna“ očigledno se dopala Evropi budući da je u prvom polufinalu pobrala sve simpatije, te da se njena pesma na zvaničnom Jutjub kanalu Evrosonga našla među najslušanijim. Iako po objavljivanju pesme nije bila među favoritima, to se, čini se, promenilo od nastupa srpske predstavnice u Izraelu, koja bi, prema procenama kladioničara, mogla večeras da se nađe čak i među prvih 15 na krajnjoj listi.

Nevenin nastup srpska pubika moći će večeras da pogleda u  direktnom prenosu na prvom programu Radio televizije Srbije od 21 čas, a priliku da za nju glasaju dobiće sve zemlje učesnice, sem naše. Neveni je ovo treće učešće na Evroviziji. Zajedno sa Mirnom Radulović i Sarom Jo predstavljala je Srbiju pesmom „Ljubav je svuda“ kojom nisu stigle do finala, a treće mesto osvojila je na Dečjoj Pesmi Evrovizije kada je 2007. godine pevala „Piši mi“.

U intervjuu koji nam je dala pred odlazak u Izreal, pevačica je rekla da je i ona sama od svakog srpskog predstavnika na Evroviziji imala visoka očekivanja.

– Nadamo se dobrom nastupu i što boljem plasmanu i to je potpuno normalno. Ipak, Evrovizija je veliki šou, i nikada se ne zna kakav će biti krajnji rezultat. Imam dobru ekipu, divno smo radili proteklih meseci zajedno i mogu reći da sam jedva čekala nastup na velikoj sceni u Izraelu – istakla je Nevena Božović i naglasila da joj je najbitnije bilo da bude zadovoljna svojom interpretacijom.

Muziku i tekst za „Krunu“ je pisala sama, a aranžman potpisuje iskusni muzičar iz Makedonije Darko Dimitrov. Numeru čijim stihovima „svako nek‘ zna da zauvek volim te ja“ šalje ljubavnu poruku Evropi,  posvetila je svom suprugu za kojeg se pre nekoliko sedmica venčala u Budvi.

– Pesma je nastala prošle godine. Prvo strofa, pa onda refren. Stalno sam svirala želeći da je završim što pre. Nisam ni sanjala da će me ona odvesti u Izrael – kazala je u intervjuu Nevena Božović i otkrila da će nakon Evrosonga objaviti i svoj prvi album, na kojem dugo radi i za koji sprema pesme.

Inače, osim Srbije, u finalu će nastupiti i Malta, Albanija, Češka, Nemačka, Rusija, Danska, San Marino, Severna Makedonija, Švedska, Slovenija, Kipar, Holandija, Grčka, Izrael, Norveška, Velika Britanija, Island, Estonija, Belorusija, Azerbejyan, Francuska, Italija, Švajcarska, Australija i Španija. Glavni favorit za pobedu, bar prema procenama kladioničara, je mladi Dankan Lorens koji pesmom „Arcade“ predstavlja Holandiju. Odmah iza njega je Australijanka Kejt Miler-Hedke s pesmom „Zero Gravity“ koja je lebdeći nad scenom u nesvakidašnjem nastupu raspametila publiku i Džon Lundvik iz Švedske koji peva pesmu „Too Late for Love“.

Iz regiona se za nekoliko mesta ispred Nevene Božović najbolje kotira Tamara Todevaska iz Severne Makedonije koja šalje snažnu poruku pesmom „Proud“. Ona snažnom emocijom i moćnim glasom tom pesmom poručuje svojoj ćerki Hani da se uhvati za nju svaki put kada je svet natera da plače, te da se ne plaši da raširi svoja krila i da leti. Naše najbliže komšije iz Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, ove godine, nisu se plasirale u veliko finale. 

Madona specijalna gošća

U revijalnom delu takmičenja večeras će nastupiti i pop zvezda Madona, koja će tom prilikom izvesti svoj mega hit „Like A Prayer”, ali i novi singl „Future” s predstojećeg albuma koji će otpevati s američkim reperom Ljuavo. Šuška se da je njen nastup platio kanadski milioner Silvijan Adams koji je za tu poslasticu izdvojio čak milion dolara. Osim najveće muzičke zvezde u finalu će nastupiti i prošlogodišnja pobednica Evrovizije Neta Barzilai, ali i Dana Internešnl, koja je 1998. godine pobedila pesmom „Diva“.

        Vladimir Bijelić

Autor:
Pošaljite komentar
Pobednica Evrovizije protiv bojkota takmičenja u Tel Avivu

Pobednica Evrovizije protiv bojkota takmičenja u Tel Avivu

29.04.2019. 21:58 22:02
Madona na Evroviziji predstavlja novi singl

Madona na Evroviziji predstavlja novi singl

09.04.2019. 16:24 16:27