Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga Srbije, plej-of: Zvezda rutisnki protiv Radničkog, za tri koraka bliža tituli

13.04.2019. 22:10 22:14
Piše:
Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je pokazala da je trenutno najbolja ekipa u zemlji bez problema savladavši glavnog konkrenta za titulu – Radnički. Četa Vladana Milojevića sada ima sedam bodova više od Nišlija i teško da će je ispustiti.

Zanimljiva predstava gledana je na stadionu ,,Rajko Mitić“. Obe ekipe imale su napadačke aspiracije, pobeda je bila cilj i jednima i drugima. U početku Zvezda je bila ta koja je diktirala tempo, probijala po bokovima, ugrožavala gol gostiju. Tako se desilo i u 5. minutu kada je Marin na levoj strani proigrao zahuktalog Rodića, ovaj je u šesnaestercu, čini se, fauliran od čuvara mreže Ristića, ali sudija Simović nije pokazao na belu tačku. Dominacija Beograđana kratko je trajala, potom se probudio Radnički, koji je strpljivim, uigranim akcijama pretio Beograđanima. Kojašević, Ranđelović i Haskić su bili tu koji su bili najzapaženiji, ali gola nije bilo. U 13. minutu i Nišlije su oštećene, jer je Jovičić u svom kaznenom prosotoru igrao rukom, a ponovo se sudijska pištaljka nije oglasila.Ali malo kasnije fauliran je Jovančić, ovoga puta arbitar Simović pokazao je na belu tačku, a precizan sa bele tačke bio je centarfor aktuelnog šampiona. Potom se istakao i Milan Borjan, nakon šuta Crnomarkovića, posle kornera. Period nešto mirnije igre prekinuo je sjajnom solo akcijom Marin, koji je bio fauliran od Ristića u kaznenom prostoru i to je bio novi jedanaesterac. Ovoga puta siguran sa bele tačke bio je Ben. .

Kako je završeno prvo tako je počelo i drugo poluvreme. Nišlije su pogrešile na svojoj polovini, Ben asistirao do Boaćija kojem nije bilo teško da savlada Ristića. Crvena zvezda je diktirala tempo pa je tako i Ivanić mogao da se upiše u strelce, ali je šutirao pored gola. Sve je išlo na vodu izabranika Vladana Milojevića, posle trećeg primljenog gol Radnički se predao i činilo se da jedva čeka kraj utakmice.

I. Lazarević

Crvena zvezdaRadnički (N) 3:0 (2:0)

BEOGRAD: Stadion ,,Rajko Mitić“, gledalaca: 15.000. Sudija: Simović (Lovćenac). Strelci: Boaći (iz penala) u 23. i  48. i Ben (iz penala) u 45. minutu.  Žuti kartoni: Jovičić (Crvena zvezda), a Crnomarković, Kojašević, Stojanović (Radnički).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 6,5, Stojković 6,5, Savić 6, Milunović 6, Rodić 6,5, Jovičić 6,5, Jovančić 6,5 (Čaušić), Ben 7,5, Marin 8, Ivanić 6,5 (Simić), Boaći 8 (Pavkov).

RADNIČKI: Ristić 6, Todorovski 6, Pankov 6, Crnomarković 6,5, Đorđević 6, Bondarenko 6 (Jovanović), Drinčić 6, Kojašević 6,5 (Stojanović 6), Grbić 6, Ranđelović 6,5 (Petrović 6), Haskić 6,5.

Lalatović: Zvezda 90 odsto prvak; Milojević: Još sam obazriv

Trener fudbalera niškog Radničkog Nenad Lalatović, posle današnjeg poraza u duelu sa Crvenom zvezdom (3:0), izjavio je da je trka za titulu šampiona skoro rešena, sa čime se nije složio kolega Vladan Milojević.

Zvezda je novim trijumfom šest kola pre kraja povećala razliku na sedam bodova u odnosu na Nišlije.

"Čestiram Zvezdi na pobedi, 80/90 odsto je završila posao. Imaju najbolji tim i trenera u ligi, zaslužili su to. Nismo se nijednog trenutka nadali tituli, napravio se pritisak u medijima i to nas je opteretilo. Nemamo tim za titulu, ali imamo da uđemo u finale Kupa", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare nakon meča.

Bivši kapiten i trener Crvene zvezde priznao je da je bilo teško njegovom timu da se vrati posle prvog poluvremena i dva gola minusa.

"Teško je vratiti se posle 2:0 iz dva penala, poljuljao nas je prvi. Možda je mogao i za nas da svira, moram da pogledam pa da donesem sud. Ipak, pitanje je da li bi to nešto promenilo", rekao je on.

Za razliku od njega, Milojević je i dalje oprezan po pitanju šampionske trke.

"Ne bih se slozio sa Lalatovićem da smo osvojili titulu, on je veliki zvezdaš. Još sam obazriv, ima dosta da se igra i dalje je pritisak tu. Mogu da budem zadovoljan, ali ima još puno da se igra", kazao je Milojević.

On je objasnio da je Zvezda tek osvojila tri boda, računajući do sada da je bilo po jedan i po za svaku pobedu zbog sistema podele.

Milojević se osvrnuo i na povredu Ričmonda Boaćija, dvostrukog strelca.

"Boaći je dobio udarac. Nemam sad informacije, sutra ćemo videti. Nadam se da nije ništa strasno, ne bi bilo dobro da ostanemo bez njega", zaključio je trener crveno-belih.

Autor:
Pošaljite komentar
Zvezda - Radnički za kraj trke? Čukarički u Humskoj

Zvezda - Radnički za kraj trke? Čukarički u Humskoj

12.04.2019. 11:28 11:29
Crvenu zvezdu sutra očekuje derbi s Radničkim

Crvenu zvezdu sutra očekuje derbi s Radničkim

12.04.2019. 10:04 10:10