Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SUPERLIGA: VOJVODINA - PARTIZAN Utakmica istine, pre svega za Novosađane

07.04.2019. 09:31 09:43
Piše:
Izvor: Fudbaleri Vojvodine    Foto: J. Grlić

Šta je urađeno u proteklih 29 prvenstvenih kola - koliko je učinjeno, a koliko propušteno - više nije bitno.

Fudbaleri Vojvodine danas igraju najvažniju utakmicu u sezoni, duel posle koga će biti poznato jesu li tim za plej-of, ili će morati da se dokazuju u borbi za opstanak koja sledi učesnicima plej-auta. Rival crveno-belima nije ni malo naivan, iako je i Partizan izranjavan tokom prvenstva i nalazi se daleko od večitog cilja, a to je titula prvaka Srbije. Ipak, crno-beli će pokušati da pokažu u Novom Sadu da izlaze iz krize, dok su Novosađani, svema vezanim pobedama u Surdulici, nagovestili da se iznad njih razilaze tmurni oblaci. Motiva na obe strane, dakle, neće nedostajati, a to bi moglo da doprinese da tribine na „Karađorđu“ budu ispunjene i da gledaoci prisustvuju dobroj, neizvesnoj i borbenoj utakmici.

- Posle pobeda u Surdulici, raspoloženje u našoj ekipi je mnogo bolje nego ranije – rekao je naiskusniji prvotimac Vojvodine, 32-godišnji vezni fudbaler Milan Đurić. – Izdržali smo u duelu s Radnikom neviđen pritisak od strane sudije, koji je svirao sve i svašta i, verujte, nikada u karijeri nisam imao priliku da se suočim s takvim deljenjem pravde. Iako nisam igrao zbog suspenzije, bilo mi je veoma teško na tribinama, ali smo svi zajedno, svako na svoj način, doprineli pobedi. Bili smo jači od domaćina i došli do važnih bodova. Danas je pred nama najvažnija utakmica u sezoni, u kojoj ćemo pokušati da spasimo što se spasiti može i da pobedom overimo plasman u plej-of. Siguran sam da ćemo uložiti u taj cilj i poslednji atom snage, ali se nećemo zaletati, ni srljati. Nastojaćemo da do u tančine na terenu u delo sprovedemo taktičke zamisli našeg trenera Krivokapića i voleo bih kada bismo na kraju proslavili plasman u plej-of zajedno sa, verujem, brojnim navijačima našeg kluba.


Sastavi

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe, kapacitet 15.000 gledalaca, sudi: Miloš Đorđić (Beograd), početak u 17 sati.

VOJVODINA: Rockov – Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak – Mitošević, Zlomislić – Gojkov (Zukić), Đurić, Milojević – Matić.

PARTIZAN: Stojković -  Vulićević, Urošević, Pavlović, Valijente - Šćekić, Zđelar, Tošić, Zakarić, Pantić - Rikardo.


Od Đurića se očekuje da bude motor crveno-belih, igrač od kojeg će umnogome zavisiti način na koji će pokušati da ostvare primarni cilj.

- Iskreno se nadam da će tribine našeg stadiona biti danas pune, jer je svakom igraču mnogo lakše i lepše da pruži maksimum u takvoj atmosferi. Bilo bi zaista lepo da gledaoci dođu u velikom broju, jer volimo takve susrete. Sigurno je da ćemo se potruditi da napadnemo Partizan što je moguće više, ali hladnih glava i bez nasedanja na priče o nekoj njihovoj krizi. To je veliki tim, s puno odličnih pojedinaca i moraćemo da budemo pametni na željenom putu ka trijumfu – dodao je Đurić.


Zatvara se ulica Dimitrija Tucovića

Danas u 10 sati za saobraćaj će policija zatvoriti ulicu Dimitrija Tucovića i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom kartom za Zapad, ili sezonskom ulaznicom. Na sve one koji žele da danas kupe ulaznicu za zapadnu tribinu, iz FK Vojvodina apeluju da do glavne blagajne stadiona „Karađorđe“ dođu isključivo iz pravca Bulevara oslobođenja. Podsećamo, karte se prodaju po ceni od 700 dinara (Zapad), i 500 dinara (Istok i Jug), dok će na Severu navijačima novosadske ekipe s obeležjima kluba, ulaznice biti besplatno podeljene. Sever i Zapad biće rezervisani isključivo za navijače Vojvodine, dok će simpatizeri Partizana biti smešteni na ostale dve tribine.


U sličnom pravcu razmišlja i predvodnik novog talasa Voše, jedan od najmlađih prvotimaca Mihajlo Nešković.

- Ne znam da li će mi šef ukazati priliku, jer sam protiv Radnika igrao zbog izostanka većeg broja prvotimaca – iskren je bio Nešković. – Svakako ću, bio na terenu ili na klupi za rezerve, pružiti maksimalnu podršku saigračima, jer nam je jako važno da se nađemo u plej-ofu. Ako zaigram - ne, neće biti treme, jer su iza mene već neki dueli sa Partizanom i Crvenom zvezdom i jedino će mi važno biti to da ostvarimo cilj koji imamo pred sobom. Očekujem veliku bitku, a dve pobede koje smo ostvarili u prošla dva duela, pomogle su nam da podignemo raspoloženje u ekipi na visok nivo. Sada nam treba još taj jedan trijumf, u dobrom smo ritmu i znam da možemo da budemo pravi u najbitnojoj utakmici u sezoni.

Vojvodina i Partizan veoma dobro rade s mladim naraštajem, pa je zanimljiva dilema čija mladost će eventualno više doprineti rezultatu ekipe u današnjem derbiju.

- U Vojvodini je dosta nas koji smo pred vratima prvog tima i namećemo se sve ozbiljnije, ali je slična situacija i u Partizanu. Na jednoj strani, uz mene, tu su Zukić, Topić, Savić, Jeličić i još nekolicina naših vršnjaka, dok su u prvom timu crno-belih sve češće Pavlović, Šehović, Đerlek, kao i Marković, koji je trenutno povređen. Ne znam... Teško mi je da poredim kvalitet koji imamo, ne bih nikome davao posebnu prednost, ali se nadam odličnom fudbalu danas, punim tribinama i, na kraju, pobedi Vojvodine i plasmanu u plej-of – naglasio je Nešković.

U timu iz Novog Sada neće biti povređenih Ognjena Đuričina, Vinsenta Ezea i Seku Konea, kao ni „požutelog“ Daniela Graovca, a svi ostali igrači spremni su za najvažniji ispit u sezoni.

Susret Vojvodina – Partizan počinje u 17 časova, uz TV prenos na trećem programu Arena sporta.   

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Milošević: Želimo treće mesto, na pobedu u Novom Sadu

Milošević: Želimo treće mesto, na pobedu u Novom Sadu

06.04.2019. 17:12 17:13
Vojvodini od ishoda nedeljnog derbija s Partizanom zavisi plasman u plej-of

Vojvodini od ishoda nedeljnog derbija s Partizanom zavisi plasman u plej-of

05.04.2019. 13:54 14:18
Voša bez kalkulacija na Partizan

Voša bez kalkulacija na Partizan

05.04.2019. 10:24 10:26