Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dr Petar Dragić: Naš doktor, svetski ambasador venske estetike

27.02.2019. 09:07 09:10
Piše:
Foto: Privatna arhiva

NOVI SAD: Nagrada Prvi svetski ambasador venske estetike nedavno je dodeljena našem doktoru Petru Dragiću, na prestižnom kongresu u Sao Paolu, za novi segment medicine koji se osim lečenja proširenih vena bavi i estetikom ove oblasti - kapilarima.

Na IMAP kongresu, prof. Kasuo Miyake, prestižni Brazilski lekar, dodelio je nagradu dr Dragiću za uspešno uklanjanje kapilara, problema od kojeg boluje više od dve trećine ženske populacije. Ova nagrada je dr Dragića, stručnjaka iz Srbije, postavila u sam vrh svetske medicine u ovoj oblasti.

Ova nagrada znači za mene jako puno, ne samo zbog samog priznanja, nego što je konačno rešen jedan veliki problem kapilara. Ogroman broj pacijenata koji ga imaju će biti srećan jer su dugo čekalo na ovo rešenje. Sad možemo da kažemo da smo osvojili i taj poslednji segment venske problematike, taj najmanji, najfiniji detalj - kapilare. Oko dve trećine žena ima nedaće s popucalim kapilarima, posebno posle porođaja i to stvara veliki psihološki problem, kaže dr Dragić.

S druge strane, dodaje, jako sam srećan jer smo ovo priznanje dobili u Brazilu zemlji estetike, što je podvig više. Srećan sam i što naša zemlja ovim ulazi u sam vrh venske hirurgije. Faktički smo najbolji u svetu na tom polju, a Beograd i Novi Sad su postali centari venske hirurgije i širenja znanja drugim lekarima.

Na kraju, srećan sam jer nagrada nije došla slučajno nego je rezultat dugotrajnog rada i činjenice da smo pioniri u operacijama vena. Sada smo priznati i u toj drugoj revoluciji, u tom polju, polju kapilara. Ovim smo ustvari pobedili vensku bolest do najsitnijeg detalja i sada zaista možemo da napravimo noge koje su skulpturalno lepe, savršene, porcelanske, kaže dr Petar Dragić koji je usko specijalizovani hirurg iz oblasti venske problematike i venske estetike. On je pionir laserskih operacija vena i jedan od prvih hirurga u Evropi koji je uveo laser u operativno lečenje proširenih vena. Prva laserska operacija u zemlji urađena je 2007. godine u Novom Sadu. Takođe, dr Dragić i njegov tim operišu u nekoliko zemalja: Brazilu, Nemačkoj, Rusiji, Japanu, kao zemlje regiona kao što su BIH, Crna Gora, Hrvatska.

Do sada su se kapilari bez uspeha tretirali primenom sklerozirajućih injekcija, radiofrekventnom strujom ili čak neodgovarajućim laserima. Ovakav način lečenja ne samo što nije dovodio do uspeha, nego je još više komplikovao situaciju sa hiperpigmentacijama ili još većom pojavom kapilara, a pacijenti su lutali, na kraju odustajajući od rešenja. Nova metoda CLaCs je potpuno bezopasna po zdravlje, bez primene hemije i postiže perfektne rezultate u vidu podmlađenih nogu. Sa ovom metodom ne samo da se uklanju kapilari nego se revitalizuje i podmlaćuje koža, jer se oslobađa „loših venica i kapilara” u kojima su se zadržavala venska krv i toksini, kaže dr Petar Dragić.

Dr Petar Dragić je tokom proteklih osam godina edukovao više od 100 lekara iz zemlje i inostranstva i osnovao četiri klinike - u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici i Banja Luci koje su specijalizovane isključivo za laserske operacije vena i vensku estetiku (kapilari).

Od samog početka ja i moj tim bili smo orijentisani na izbegavanje nečega što nazivamo „masovnom proizvodnjom”. Princip kojim se rukovodimo jeste da radimo samo jednu stvar, stvar u kojoj smo najbolji. Ja lično operišem svakog pacijenta sa uvek istim stručnim i uhodanim timom. Svaki novi pacijent predstavlja novi izazov za postizanje boljeg rezultata. Moj mali ritual pred svaku operaciju jeste zamišljanje njenog savršenog ishoda. Povremeno se događa da pacijenti traže vezu, smatrajući da ću im se na taj način više posvetiti. To je potpuno nepotrebno jer ja sam njihova najbolja veza. Imam potpuno poverenje u svoj tim, kaže dr Petar Dragić, Prvi svetski ambasador venske estetike.

Snežana Milanović

Autor:
Pošaljite komentar