Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U Novom Sadu održan sastanak predsedništva UOKPL: Savez i klubovi bacili rukavicu menadžerima

06.02.2019. 17:54 17:57
Piše:
Izvor: Dnevnik (F. Bakić)

Nemile scene koje su se desile na relaciji klub - igrač - mendžer ođekivali su minulih dana odbojkaškom čaršijom.

Brzo je reagovano, pa je u Novom Sadu, uz domaćinstvo OK Vojvodina NS seme, održana sednica Udruženja odbojkaških klubova prvih liga. Sastala se odbojkaška Srbije, uz izuzetak Crvene zvezde, da iznađe najbolje rešenje kako da se gorepomenute relacije poprave i da više ne dolazi do sličnih  problema.

Da podsetimo, prva se saopštenjem oglasila Vojvodina NS seme i prekinla saradnju s menadžerom Miomirom Krasićem i njegovom agencijom, a samo dva dana kasnije nadovezao se i Novi Pazar. U slučaju crveno-belih nesporazum je nastao sa igračem Pavlom Perićem, koji je, uz dogovor sa svojim menadžerom, bojktovao treninge i zaradio jednomesečnu suspenziju. Kod Pazaraca je situacija bila nešto komplikovanija. Neimenovani menadžer je kontaktirao njihovog najboljeg igrača Vanju Eremića, obećavao mu inostrani angažman, a sve pred važan meč sa ekipom iz Valjeva, na kojem je Eremić, pod utiskom čitave priče, bio ispod svog uobičajenog nivoa. Pazarci nisu osudili igrača, a i zašto bi, samo su ukazali na problematiku koja nije nova u odbojkaškom svetu, a koja utiče na takmičenje, posebno sada kada se Novopazarci  bore za opastanak u eliti.

Predsedavajući UOKPL Bogdan Mamuzić sazvao je prošireni sastav Predsedništva i na sastavnku se raspravljalo o mogućnostima i narednim koracima kako bi se unapredili odnosi na relaciji klub - igrač - menadžer. Bilo je više konstruktivnih predloga i nedoumica. Čini se da se u ovom problemu ujedinila odbojkaša Srbija, pre svega Zajednica ligaša, uz podršku predsednika OSS Zorana Gajića, generalnog sekretara Ivana Kneževića i potpredsednika Đule Meštera. Kao zaključak ove priče je formiranje tela, u sastavu predsedništva UOKPL, predstavnika Saveza i pojedinih bivših vrhunskih igrača, koje će na narednom sastanku, 10. marta (finale Kupa Srbije), saopštiti predlog za naredne korake vezane za ovaj problem. Između ostalog, jedna od ideja je da se uspostavi džentlmenska saradnja s menadžerima i da se nje pridržavaju svi klubovi.


Zoran Gajić: Odluka 10. marta

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić prisustvovao je sastanku Predsedništva UOKPL.

„Došlo je do problema na relaciji klub - igrač - menadžer u nekoliko naših klubova i preko Udruženja su svi izneli probleme i eventualna rešenja, a mi ćemo to kroz formirano telo pokušati da nađemo rešenje. U narednom periodu ćemo prikupiti viđenja i predloge klubova i na sledećem sastanku će se doneti zaključci. Liga je u toku i prelazni rok je tek za nekoliko meseci pa imamo vremena da se sve reši, ali sve posle konsultacije advokata. Ovaj sastanak je bio konstruktivan, ljudi su se okupili posle dugo vremena i dogovorili smo se  još nekim vidovima saradnje“, rekao je Gajić.


Bačena je rukavica menadžerima i njihovim agencijama, koji zastupajući igrače krše etiku rada i poslovanja, te se njihovi potezi oslikavaju na takmičenja.

„Bio je veliki odziv i prezadovoljan sam načinom komunikacije, skinute su rukavice i pričano je o delima menadžera koji posluju u našem odojkaškom svetu i krše etiku. Mi smo imali takav primer, a sada i Novi Pazar, a bilo je toga i u Partizanu, stav  je da ne želimo takvu budućnost. Želimo ozbiljnu ligu, da vratimo publiku i da se igra ozbiljna odbojka, a onda da se napadne Evropa. Da bi se bilo ko spremio za takve izazove, mora da igra dobru ligu, a potom i da zaštitimo sebe. Formirano je radno telo, bilo je nekoliko dobrih predloga i nadam se da ćemo naći neko rešenje za ove probleme“, rekao je predsednik UO Vojvodine NS seme Dragoljub Zbiljić.

Vošin čelnik je ispričao o problemu koji je zadesio klub.

„Naš klub ima ozbiljan budžet i nećemo dozvoliti da nas remete pojedinci. Menadžeri mogu da zastupaju igrače, ali samo oni koji to zaslužuju svojim renomeom, a ne oni koji savetuju odbojkaše da bojkotuju sopstveni klub. Novi sastanak imaćemo 10. marta, do tada će se formirati zajedničko mišljenje, ali budite sigurno da imamo snage da se borimo s tim. U ovom trenutku imamo igrača Perića koji je pod jednomesečnom suspenzijom zbog bojkota treninga i politike kluba, a videćemo nakon toga šta će se desiti kada se glave ohlade. On je veliki talenat, koji je već godinama u klubu, i u njega je dosta uloženo. Nadamo se da ćemo prevazići  nesuglasice, a ako ne, doći će do raskida ugovora“, jasan je Zbiljić.

M. Ristić

Autor:
Pošaljite komentar
OK VOJVODINA: Menadžerska agencija stvara probleme

OK VOJVODINA: Menadžerska agencija stvara probleme

31.01.2019. 16:03 16:05