Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Otvo­ren dru­gi Dom zdra­vlja „Me­di­gro­up” u Novom Sadu

01.02.2019. 10:27 10:41
Piše:
Izvor: privatna arhiva

Dru­gi dom zdra­vlja „Me­di­gro­up” u na­šem gra­du otvo­ren ju­če je u Uli­ci ca­ra Du­ša­na 26, a od ra­nih ju­tar­njih ča­so­va gra­đa­ni su pri­sti­za­li na tu adre­su da bi ura­di­li op­šti pre­gled ili ne­ki od spe­ci­ja­li­stič­kih pre­gle­da, s ob­zi­rom na to da su taj dan bi­li bes­plat­ni.

Ina­če, pr­vi nji­hov dom zdra­vlja „Dr Cvjet­ko­vić” na­la­zi se u Bal­za­ko­voj 44, a ka­ko je na­ja­vi­la di­rek­tor­ka oba do­ma zdra­vlja „Me­di­gro­up” u No­vom Sa­du dr Je­le­na Le­ka, to­kom pr­ve sed­mi­ce ra­da svi na­knad­ni pre­gle­di će bi­ti s po­pu­stom od 50 od­sto te će su­gra­đa­ni mo­ći, uz naj­sa­vre­me­ni­ju di­jag­no­sti­ku, vr­hun­sku uslu­gu i bes­pre­kor­nu me­di­cin­sku ne­gu, da pro­ve­re zdrav­stve­no sta­nje.

– Pla­ni­ra­mo, ta­ko­đe, da sva­ke na­red­ne sed­mi­ce or­ga­ni­zu­je­mo pre­gle­de po­sve­će­ne od­re­đe­noj spe­ci­jal­no­sti, ka­da će gra­đa­ni­ma bi­ti omo­gu­ćen po­pust od 40 od­sto – ka­že dr Je­le­na Le­ka. – Ta­ko će­mo jed­ne sed­mi­ce or­ga­ni­zo­va­ti gi­ne­ko­lo­ške pre­gle­de, sle­de­ća će, na pri­mer, bi­ti po­sve­će­na de­ci i pe­di­ja­trij­skim pre­gle­di­ma i slič­no. Po­no­sna sam na to što je No­vi Sad do­bio je­din­stven kon­cept ko­ji smo na­pra­vi­li u ovom objek­tu, spo­jiv­ši pri­mar­nu zdrav­stve­nu za­šti­tu i kom­plet­nu di­jag­no­sti­ku, što je bit­no jer gra­đa­ni u naj­kra­ćem ro­ku mo­gu do­bi­ti re­še­nje za svo­je zdrav­stve­ne pro­ble­me, i to na jed­nom me­stu.

Ka­ko ka­že na­ša sa­go­vor­ni­ca, pre­gle­de je po­treb­no za­ka­za­ti una­pred pre­ko „kol-cen­tra” na broj 021/40-40-10. Po­red op­šteg pre­gle­da, do­stup­ne su i spe­ci­ja­li­stič­ke uslu­ge iz obla­sti in­ter­ne me­di­ci­ne, gi­ne­ko­lo­gi­je, pe­di­ja­tri­je, ORL, of­tal­mo­lo­gi­je, fi­zi­kal­ne me­di­ci­ne i ul­tra­zvuč­ne di­jag­no­sti­ke kod ra­di­o­lo­ga i slič­no. Osim to­ga, Dom zdra­vlja opre­mljen je i naj­sa­vre­me­ni­jom la­bo­ra­to­ri­jom, a otvo­re­na je i apo­te­ka.

Po re­či­ma ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra „Me­di­gro­up”-a De­ja­na Pe­ši­ća,  in­sti­tu­ci­ja ima vi­še od 20 go­di­na tra­di­ci­je u me­di­ci­ni. Oni će na­sta­vi­ti da gra­de kva­li­te­tan si­stem, ob­je­di­nju­ju­ći naj­u­gled­ni­je i naj­sta­ri­je pri­vat­ne zdrav­stve­ne usta­no­ve u na­šoj ze­mlji, kon­stant­no ši­re­ći mre­žu po­slo­va­nja kroz no­ve do­mo­ve zdra­vlja, spe­ci­ja­li­zo­va­ne usta­no­ve i cen­tre iz­vr­sno­sti. Da­nas sa svo­jim čla­ni­ca­ma po­slu­ju na 12 lo­ka­ci­ja u Be­o­gra­du, na dve u No­vom Sa­du i jed­noj u Pod­go­ri­ci, po­kri­va­ju­ći vi­še od 40 me­di­cin­skih obla­sti.

– U No­vom Sa­du smo otvo­ri­li naj­ve­ći dom zdra­vlja u ce­lom „Me­di­gro­up” si­ste­mu i je­di­ni će ima­ti ce­lo­kup­nu di­jag­no­sti­ku: „imiying cen­tar”, u ko­jem će se na­la­zi­ti naj­no­vi­ji „Si­men­sov” mag­net od 1,5 te­sle, za­tim 64-slajs­ni CT ske­ner, za ko­ji mi­slim da je je­di­ni u No­vom Sa­du, ul­tra­zvuč­na di­jag­no­sti­ka i rend­gen – ka­že naš sa­go­vor­nik. – Tru­di­mo se da po­ve­re­nje kli­je­na­ta oprav­da­mo kva­li­te­tom, u ko­ji neo­spor­no ula­že­mo jer tu ne pra­vi­mo kom­pro­mi­se.


Usko­ro po­god­no­sti i za si­ste­mat­ske pre­gle­de

– Oče­ku­je­mo da što pre ostva­ri­mo sa­rad­nju i s Re­pu­blič­kim fon­dom za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje – ka­že dr Je­le­na Le­ka. – Na­ša eki­pa pro­da­je već ra­di na to­me da za­po­sle­ni u fir­ma­ma pre­ko sin­di­ka­ta do­bi­ja­ju ne­ke po­god­no­sti. Si­ste­mat­ski pre­gle­di se uglav­nom or­ga­ni­zu­ju pre­ko fir­mi, ko­je po­ša­lju upi­te s od­re­đe­nim zah­te­vi­ma, i kon­ci­pi­ra­ni su ta­ko da se na dnev­nom ni­vou pre­gle­da od­re­đe­na gru­pa za­po­sle­nih.


Zdrav­stve­na usta­no­va ima oko 900 stal­nih za­po­sle­nih i vi­še od 950 kon­sul­ta­na­ta, od­no­sno le­ka­ra i struč­nog ka­dra. Osim do­mo­va zdra­vlja, u Be­o­gra­du se na­la­ze i Op­šta bol­ni­ca, Of­tal­mo­lo­ška „Mi­loš kli­ni­ka”, Spe­ci­jal­na bol­ni­ca s po­ro­di­li­štem „Je­vre­mo­va”, kao i Spe­ci­jal­na der­ma­to­lo­ška bol­ni­ca i an­ti­ejying „Jo­an­na Me­di­gro­up”, ko­ja tre­nut­no do­bi­ja i naj­no­vi­ji der­ma­to­skop za sni­ma­nje ma­pe mla­de­ža.

I. Mi­klo­ši

Fo­to: Pri­vat­na ar­hi­va

Autor:
Pošaljite komentar
Otvara se privatni Dom zdravlja na Grbavici

Otvara se privatni Dom zdravlja na Grbavici

30.01.2019. 11:09 11:13