Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

UDAR NA MAFIJU Privedena braća Čumeta i Keke

12.01.2019. 16:34 09:33
Piše:
Izvor: Tanjug/MUP, ilustracija

Policija je i juče nastavila sa akcijom protiv organizovanog kriminala u Srbiji, te su širom države nastavljeni pretresi kuća i privođenja visokorangiranih pripadnika podzemlja.

U drugom delu akcije koja je počela još u četvrtak tokom noći, uhapšeni su i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, kao i Vladan Miketić, visokopozicionirani pripadnik Kekine grupe. Takođe, kako saznajemo, među onima kojima su stavljene lisice na ruke je i Predrag Krajinović zvani Hajder, koji je već osuđivan za ubistvo i koji je poznatom po trgovini oružjem.

Čovek od velikog poverenja vođe novobeogradskog klana Miketić se dovodi u vezu sa brojnim likvidacijama, između ostalih i članova same „Kekine grupe“, koji su se zamerili vođi. On je takođe bio blizak sa Nenadom Grujovićem, zvanim Crni Gruja, koji je pre nekoliko meseci pod misterioznim okolnostima izvršio samoubistvo. Miketić je više puta hapšen zbog oružja i razbojništava, ali prema dostupnim podacima, nije osuđivan.

Veruje se da je uloga Dragana Stojanovića, brata vođe „novobeogradskog klana“ bila u prenošenju Kekinih poruka i naloga, s obzirom da se Keka godinama unazad skriva u inostranstvu, gde je  neretko na meti raznih policija zbog organizovanja transporta kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Veruje se da je uloga Dragana Stojanovića, brata vođe „novobeogradskog klana“ bila u prenošenju Kekinih poruka i naloga, s obzirom da se Keka godinama unazad skriva u inostranstvu

Operativna saznanja govore da je Dragan u stalnom kontaktu sa Kekinim najbližim saradnicima, kako onima koji organizuju preprodaju narkotika, tako i onima koji mu vode legalne poslove. Koristi blindirani automobil i svuda se kreće sa obezbeđenjem, a u poslovima svoje firme blisko sarađuje sa osobama iz Crne Gore i Hrvatske, koje imaju kriminalni dosije. 

Predrag Krajinović zvani Hajder je dobro poznato ime u podzemlju već dvadesetak godina. Iako hapšen zbog velikog broja različitih krivičnih dela, od imovinskih, preko nasilničkog ponašanja do iznuda i prevara, osuđivan je dva puta. Naime, Krajnović je pre dvadeset godina osuđen za ubistvo na osam godina i potom uslovno zbog pokušaja teške krađe. Zanimljivo je i da je svojevremeno privođen i sa Ivanom Adrovcem zbog više od tri kilograma heroina. Poslednji put je privođen u julu prošle godine kada u kod njega pronađeni pištolj i revolver prilikom racije u jednom restoranu.

Sumnja se da se članovi njegove kriminalne grupe već duži niz godina bave iznudama, otmicama i zelenašenjem, ali i da im je poslednjih godina glavni „posao“ trgovina oružjem i eksplozivnim napravama.

U jučerašnjoj akciji uhapšen je i Petar Guzijan, sin ubijenog Jovana Guzijana Cunera, zbog pokušaja ubistva u septembru 2018. godine. Inače, Cunerov sin je u medijima u nekoliko navrata označavan kao novi vođa zemunskog klana, a sada je osumnjičen za pokušaj ubistva Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana. Sumnja se da je on avgusta prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina, iz automobila u pokretu, ispalio više hitaca u Miladinovića, koji je bio na motoru, ali ga je promašio.

Kako saznajemo, motiv je bio dugogodišnji sukob porodica Guzijan i Miladinović. Naime, uhapšeni Petar navodno je sumnjao da je Miladinović ubio njegovog oca Cunera 2002. godine i stoga je letos pokušao da ga osveti. Sa druge strane Miladinović je nedavno optužen da je učestvovao u prvoj otmici zemunskog klana 1997. godine posle koje se oteti Novak Stevanić ubio.

Uhapšen je i Novak Buha, brat Ljubiše Buhe Čumeta, kod koga je nađena izvesna količina marihuane.Da podsetimo u velikoj akciji policije usmerenoj na razbijanje kriminalnih klanova u Srbiji u prethodna dva dana je uhapšeno više od 150 osoba.

Ministar policije Nebojša Stefanović je istakao da će policija ovakve akcije sprovoditi redovno i da država neće stati u progonu svih koji se bave izvršenjem najvećih krivičnih dela. Kako je poseban udar će biti na sve one koji se bave krivičnim delima nasilja, ubistvima, pokušajima ubistava, trgovinom narkotika i drugim najtežim delim.

„Insistiraćemo na stalnoj akciji i nećemo dozvoliti da ovi ljudi budu mirni i da se osećaju lagodno”, kazao je Stefanović.

Autor:
Pošaljite komentar
Stefanović: U akciji policije uhapšeno 150 osoba

Stefanović: U akciji policije uhapšeno 150 osoba

11.01.2019. 15:17 17:00