Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Prvom treningu Vojvodine prisustvovalo 39 igrača

11.01.2019. 11:52 11:56
Piše:
Izvor: F. Bakić/Fudbaleri Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine juče su, nakon pozdravne besede predsednika kluba Dušana Vlaovića, a potom i obraćanja šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića, počeli pripreme za prolećni deo sezone.

Na uvodnom sastanku bili su i potpredsednik UO Ljubomir Apro, generalni direktor kluba Darko Jevtić i sportski direktor Saša Drakulić. Čak 39 igrača bilo je na prozivci, opravdano je izostao jedino Nigerijac Vinsent Eze, a među njima našao se i Vuk Mitošević (27), koji je, kako saznajemo, postigao dogovor s rukovodstvom i u narednih godinu i po dana ponovo će biti deo crveno-belog tima.

- Pre svega, želim vam dobro zdravlje i da medicinski deo tima ima što manje posla - rekao je, obraćajući se igračima, predsednik Vlaović. - Prvi trening odradićete u pravim zimskim uslovima, a već 24. januara sledi vam odlazak u Tursku, gde ćete, u vrhunskom ambijentu, moći da odradite sve ono što je stručni štab isplanirao. Ujedno, tamo vam je obezbeđeno i odigravanje pet kontrolnih utakmica sa atraktivnim rivalima. Rezultati koje je tim jesenas beležio ne mogu nikoga da čine zadovoljnim, jer su daleko ispod renomea našeg kluba. Zato ste tu, da to ispravite, a na nama iz uprave je da vam obezbedimo što bolje uslove za pripreme. U svakom slučaju, kao dvostrukom šampionu države, Vojvodini ne priliči osmo mesto na tabeli koje trenutno zauzima.


Mitošević: Izuzetno sam srećan

Vuk Mitošević dete je FK Vojvodina, a posle pet i po godina vratio se u matični klub. U međuvremenu defanzivni vezni fudbaler nastupao je u Jagodini, Aktobeu iz Kazahstana, Javoru iz Ivanjice, Radniku iz Surdulice i mađarskom klubu Kišvarda. Bio je reprezentativac naše zemlje u konkurenciji do 17, 19 i 21 godine.

- Izuzetno sam srećan zbog povratka u Vošu i, najiskrenije, nisam očekivao da bi ovo moglo da se dogodi - rekao je Mitošević. - Kada sam dobio poziv od novog šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića, nisam puno razmišljao i sa zadovoljstvom sam ga prihvatio. Na nekom našem novom početku, nadam se da ću igrama opravdati poverenje ljudi iz kluba i da će Vojvodina uspeti da uradi ono što se od nje na proleće i očekuje. Pratio sam igre crveno-belih, dobro poznajem igrače i zahteve u igri i neće mi biti potreban neki poseban period adaptacije. Ugovor će me vezivati godinu i po dana i posvetiću se tome da, kao timski igrač, doprinesem uspesima ekipe.


Vlaović je potom istakao tri osnovna cilja koji se pred klubom nalaze tokom prolećne polusezone.

- Pod jedan, želja nam je da popravimo plasman na tabeli, a pod dva da u Kupu Srbije stignemo što je dalje moguće. Konačno, pod tri je činjenica da predstojeći period želimo da iskoristimo za pripremu tima za sledeću sezonu i afirmaciju mladih fudbalera, poniklih u našoj omladinskoj školi. Trener Krivokapić dobio je punu podršku članova uprave i veoma je bitno to da shvatite da na proleće igrate i za sebe i za klub, jer svi ste vi mladi momci i pred vama se tek nalaze karijere. Ne očekujemo značajna pomeranja u predstojećem prelaznom roku i moguće je da dovedemo tek nekoliko pojačanja na određenim pozicijama, o čemu će odlučiti sportski sektor kluba. Očekujem dobar rad tokom priprema i da prolećna polusezona bude neuporedivo uspešnija od one koja je ostala iza nas - dodao je prvi čovek FK Vojvodina.

Potom se kandidatima za tim obratio Radovan Krivokapić, koji će i tokom proleća biti šef stručnog štaba, ali bez prefiksa “vršilac dužnosti”.

- Pred nama je težak i naporan rad, jer ste imali priliku da čujete ciljeve koji su pred sve nas postavljeni - poručio je Krivokapić. - Tražim od svih vas maksimalno poštovanje, ozbiljnost, angažovanost i disciplinu. Nalazite se u velikom klubu i važno će biti to da na svaki novi trening dolazite s osećanjem ponosa zbog te činjenice. Radićemo u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” i na terenu s veštačkom podlogom kod Novosadskog sajma i biće tako sve do 24. januara, kada krećemo u Tursku. Imaćemo jednu trening utakmicu ovde pre tog polaska, biće to susret s Bačkom iz Bačke Palanke, najverovatnije 19. januara. Najbitnije je to da svi zajedno od danas krećemo na put ka ispunjenju ciljeva koje imamo pred sobom.

Posle pozdravnih reči, ekipa je odradila uvodni trening i u narednim danima pred njom se nalazi naporan i zahtevan svakodnevni rad.

A. Predojević

Foto: F. Bakić

Igrači pod komandom Krivokapića

Radovanu Krivokapiću su se na prvom treningu javili sledeći fudbaleri - Golmani: Emil Rockov, Nikola Simić, Filip Starič, Nemanja Toroman i Vukašin Pilipović (na pozajmici u Kabelu). Desni bekovi: Aranđel Stojković, Milan Lazarević i Marko Mandić (Bečej). Levi bekovi: Nikola Antić, Mladen Devetak, Dijamantis Huhumis i Andrej Jakovljević. Štoperi: Daniel Graovac, Ranko Veselinović, Siniša Saničanin, Igor Jeličić, Marko Bjeković i Danilo Mitrović. Zadnji vezni: Damir Zlomislić, Aleksandar Mirkov, Nemanja Ahčin, Dobrica Tegeltija, Mirko Topić i Vuk Mitošević. Desna krila: Ognjen Đuričin, Damjan Gojkov, Kristijan Živković (Jagodina Tabane) i Predrag Vladić (Kabel). Leva krila: Nemanja Milojević, Dragoljub Savić i Đorđe Pantelić (Kabel). Ofanzivni vezni: Aleksandar Mesarović, Milan Đurić, Lazar Arsić, Nikola Srećković, Mihajlo Nešković i Dejan Zukić. Napadači: Nikola Gajić i Miloš Zličić (Cement). Nedostajao je jedino Vinsent Eze čije se dolazak očekuje danas.

Autor:
Pošaljite komentar