Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu: Lampone prošao u četvrtfinale posle penal-ruleta

09.01.2019. 21:12 21:19
Piše:
Foto: Duel Lamponea i RTV Vojvodine, foto: D. Ivanić

Kompletirana je lista učesnika četvrtfinala na 56. Dnevnikovog turnira u malom fudbalu koji se igra u maloj sali Spensa.

Posle Brovel viljuškara, Kafea Pandae, OZZ Lovrenca i Bratis paba, u čzavršnicu našeg nadmetanja plasirali su se još: Pet prijatelja, Lampone, Bratis Pab i Maks bet koji brani pehar. 

Iskusna ekipa Bratis pab konačno je zaigrala kako se to od nje očekivalo i opravdala ulogu favorita protiv Auto Arisa. Meč osmine finala tek je počeo, a Bojan Vuković iskoristio je grešku odbrane i doveo Bratis pab u vođstvo. Stvarali su šanse i preko Dejana Kiša u 7. minutu udvostručili vođstvo, a do odlaska na odmor za 3:0 pogodio je Aurelije Rašiovan. Nastavak meča pripao je Bratis pabu koji  je iskoriastio svaku izglednu priliku. Aleksandar Radunović je sa dva pogotka, u 18. i 22. minutu povisio na 5:0, a moglo je da bude i ubedljivije vođstvo da Milan Vještica iz izgledne prilike nije pogodio stativu. Zaigrao je Auto Aris na sve ili ništa, najpre je šansu propustio Mladen Igračev, a Miloš Mitrić je sa dva pogotka u dva minuta smanjio zaostatak. Ipak, Marko Prentović se pobrinuo za konačnih 6:2 i prolaz Bratis paba u četvrtfinale.

Bratis pab će u četvrtfinalu na megdan ekipi Mak bet koja je rutinski savladala Ceneks sa 7:2, a moglo je da bude i mnogo ubedljivije da su do kraja susreta zadržali nivo ozbiljnosti iz prvog poluvremena. U prvih 15. minuta viđeno je pet golova u mreži Ceneksa, a pogađali su  Milan Čičić, Strahinja Ilić, Goran Nedić i dva puta Marko Milovac. U 17. minutu Miroslav Živojnov povisio je na 6:0, ali su u završnici Borko Šućak i Petar Vukanović upisali Ceneks na semafor. Konačnih 7:2 postavio je Danijel Dujković, a u poslednja dva minuta stative su pogađali Čičić i Malidžan.

Velika borba viđena je u susretu Lampone Meridijan - RTV Vojvodina Zalagaonica BS, a putnika u četvrtfinale odlučili su penali. Više prilika u prvom poluvremenu imala je ekipa RTV Vojvodina, Ljevalja je pogodio stativu, a u poslednjem minutu pogotkom iz velike daljine Milana Trivunovića poveli su 1:0. U nastavku Dušan Trivunović mogao je da povisi vođstvo, ali je pogodio stativu, a u 21. minutu izjednačio je Nikola Rnić sa penala. Mogao je Lampone do pobede posle šuta Milosavca koji je savladao golmana, ali je odbrana bila budna i sa gol linije izbila loptu. Penali su odlčivali,  a više sreće i nerava imali su igrači Lamponeakoji su bili precizni (Celin, Matijević i Rnić), dok je za RTV Vojvodinu u prvoj i drugoj seriji pogađali su Stanić i Ljevalja, a šut Veselinovića u trećoj seriji završio je pored gola.


Finale 20. januara

Bilo je predviđeno da se 56. tradicionalni “Dnevnikov” turnir u malom fudbalu završi u nedelju 13. januara, međutim zbog zauzetosti male hale zbog Srpske nove godine i nekoliko odbojkaških i košarkaških mečeva bili smo prinuđeni da završnicu našeg turnira odložimo za nedelju dana. Tako će se polufinalni mečevi u svim kategorijama odigrati u četvrtak 17. januara, a finalni okršaji  biće na programu 20. januara. 


Posle dosta muke i uz preokret Pet prijatelja savladali su Autoservis.  U prvom poluvremenu izgledne šanse propustili su Mihajlo Kozomora i Aleksandar Grković za Pet prijatelja, a na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0. U nastavku viđena je goleada koju je otvorio Slobodan Terzić u 17. minutu i doveo Autosport u vođstvo. Samo minut kasnije izjednačio je Nemanja Đorđević, a usledio je i preokret, te vođstvo Pet prijatelja koje je doneo Filip Bajić. U 26. minutu Dragan Kvačić izjednačio je sa penala, a samo dva minuta kasnije revanširao se Filip Bajić istom merom za konačnih 3:2. Poslednja dva minuta Autosport igrao je bez golmana, ali nije uspeo da izbori penale.

U mečevima baraža za polufinale u konkurenciji kadeta Mađioničari su sa 6:2 savladali ekipu Burka instalacije. Danilo Čavić i Đorđe Stjepanović u razmaku od 15. sekundi doveli su Mađioničare u vođstvo od 2:0 i njihova ekipa bolje je igrala do sredine drugog poluvremena kada je na semaforu stojalo 5:0, a precizni su još bili Aleksa Batos i Dimitrije Devušić uz jedan pogodak Danila Čavića. Marko Burka postigao je dva gola za svoj tim, ali u pretposlednjem minutu Milan Krstić postavo je konačnih 6:2.

Ekipa MGM plamen iz Bečeja prošla je u polufinale pobedom nad Kaza Bjankom od 3:0, uz dva pogotka Uroša Preradova i jedan Igora Tatića.     

M. Ristić

Rezultati

Mlađi pioniri

FK Cement – Fasada                                       2:6

Kadeti, baraž

Mađioničari  – Burka instalacije               6:2

Kaza Bjanka  – MGM Plamen instalacije       0:3

Seniori, osmina finala

Auto Aris – Bratis pab                                    2:6

Lampone – RTV Vojvodina Zalagaonica         4:3 (1:1)

Pet prijatelja – Autosport                              3:2

Ceneks –  Maks bet                                            2:7

Program

Četvrtak

16.00: ŽFK  Vojvodina-  Fasada (mp)

16.35: pioniri, baraž: Fortuna bambino – ŽFK Vojvodina

17.10: četvrtfinale. seniori: Brovel viljuškari – Lampone

17.45: četvrtfinale, seniori: Kafe Panda - Autogalant

18.20: četvrtfinale, seniori: OZZ Lovrenac – Pet prijatelja 

18.55: četzvrtfinale, seniori: Maks bet  – Bratis pab

Autor:
Pošaljite komentar
„Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu: Kafe Panda potvrdio ulogu favorita

„Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu: Kafe Panda potvrdio ulogu favorita

08.01.2019. 21:09 21:22
Počinju prave borbe za Dnevnikov pehar

Počinju prave borbe za Dnevnikov pehar

08.01.2019. 09:44 09:47
DNEVNIKOV TURNIR: RTV Vojvodina ipak u osmini finala

DNEVNIKOV TURNIR: RTV Vojvodina ipak u osmini finala

05.01.2019. 21:05 21:12