Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

EP Francuska 2018: Sjajan start naših dama

30.11.2018. 22:57 23:01
Piše:
Izvor: Rukometni savez Srbije

Rukometašice Srbije sjajno su startovale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pobedile su Poljsku u okviru grupe A.

Izabranice Ljubomira Obradovića odradile su veliki posao  na startu šampionata pošto su u Nantu posle lošeg prvog poluvremena uspele da konsoliduju igru i u nastavku u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist i da trijumfuju.

Obradović se opredelio za očekivanu startnu postavu, a na poziciji pivota ipak se našla Slađana Pop Lazić, dok je na klupi ostala Dragana Cvijić, koja je pred prvenstvo doživela manju povredu kolena. Dosta je škripalo u igri naših devojaka u prvom poluvremenu. Pored tehničkih grešaka i loše organizacije napada nisu bile u situaciji da diktiraju tempo. Odbrana je dobro funcionisala sa Tomaševićevom na golu, ali ipak nije mogla da zaustavi sve napade protivnica. Obradović je pri rezultatu 8:6 reagovao tajm–autom. Posle njegovih saveta i ulaskom Cvijićeve naše rukometašice složile su kockice i golom Jovane Stoiljković došle su do izjednačenja – 8:8. Rezultatska klackalica trajala je do odlaska na odmor. Poljakinje su lako organizovale brze napade i golom prednosti otišle su na poluvreme (14:13).   


Obradović: Naša odbrana presudila meč



Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan igrom nacionalnog tima u pobedi na startu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

- Ne bih želeo da gledam samo drugo poluvreme jer sam bio zadovoljan i igrom u prvom. Promenili smo odbranu, 6-0 se pokazala kao ona koja je donela rezultat. Normalno je da bude teško na startu turnira, videli ste meč Francuske i Rusije. Pobeda je važna za stabilnost tima. Čeka nas ozbiljna Švedska sa kojom smo odigrali dva odlična meča u kvalifikacijama. Raduje me što ćemo u naredna dva meča igrati protiv predstavnika skandinavske škole, koji igraju jedan čist, lep rukomet. 

Katarina Krpež Šlezak briljirala je u duelu sa Poljakinjama postigavši 11 golova.

- Nismo krenule kako treba, bilo je potrebno vreme da se zagrejemo, bio je prisutan mali grč. Bitno je drugo poluvreme koje smo odradili kako treba. Odbrana je bila dobra, golmani isto tako, zaista sam srećna zbog pobede. Nije lako postići 20 golova u jednom poluvremenu. Igramo dosta brže nego ranije. Moramo biti još disciplinovanije, ne smemo da dozvolimo padove. Idemo korak po korak, nije lak put, ali verujem da možemo.

Jovana Stoiljković imala je odličnu rolu u uvodnom trijumfu...

- U prvom poluvremenu je bilo malo komplikovano, ali smo se opustile u nastavku i uspele da nađemo rešenja za Poljakinje. 


Iako je Poljska u nastavku povećala vođstvo na plus dva (16:14), posle dve kontre kapitena Katarine Krpež–Šlezak, Srbija je preokrenula – 17:16. Razbudile su se konačno naše devojke i u potpunosti preuzele kontrolu meča. Poptuno drugačija slika u odnosu na prvo poluvreme viđena je tada na terenu. Nisu imale Poljakinje rešenja za Krpež Šlezak, koja je režirala 23:20, dok je Radosavljević povećala vođstvo i na plus četiri (24:20). Poljakinje su počele da greše, što su reprezentativke Srbije znale da iskoriste i ubrzo su imale u rukama i 26:20. Rasla je prednost Obradovićevih pulenki, u 54. minutu imale su velikih plus sedam (29:22) i rutinski su meč privele kraju.

Sledeću utakmicu rukometašice Srbije igraju u nedelju protiv Švedske od 18 časova.

K. Bugarski

Srbija – Poljska 33:26 (13:14)

NANT: Dvorana Iks Iks El,  gledalaca: 2.000, sudije: Betman, Caferopulos (Grčka). Peterci: Srbija 5 (5), Poljska 5 (4). Isključenja: Srbija 6, Poljska 8 minuta. 

SRBIJA: Tomašević (5 odbrana), Čolić (2 odbrane), Radosavljević 3, Krpež Šlezak 11 (5), Lekić 3, Števin, Lavko 5, Kovačević, Nikolić, Radojević T. 3, Pop Lazić 1, Radojević D, Vukajlović, Stoiljković 5, Cvijić 2, Dmitrović.

POLJSKA: Gavlik (5 odbrana), Plaček (2 odbrane), Labuda 4, Kobilinska 3, Gržib 5, Matuščik, Kudlač Gloc 6, Janičevska 1, Zik 1, Drabik 1, Rosijak, Voločik, Lisevska 1, Kočanijak, Ahruk 4, Sobiječ.

Rezultati:

Grupa A

Srbija-Poljska 33:26 (13:14)

Danska-Švedska 30:29 (15:16)

Grupa B

Crna Gora-Slovenija 36:32 (18:12)

Raspored:

Grupa D

Norveška – Nemačka (15)

Rumunija – Češka      (18)

Grupa C

Mađarska – Holandija       (15)

Španija – Hrvatska   (18)

 

Autor:
Pošaljite komentar
EP Francuska 2018: Srbija-Poljska 33:26 (13:14) (uživo)

EP Francuska 2018: Srbija-Poljska 33:26 (13:14) (uživo)

30.11.2018. 17:54 21:30