Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dragomir Okuka podneo ostavku!

25.11.2018. 13:09 15:12
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

NOVI SAD: Problemi se množe u Fudbalskom klubu Vojvodina, jer je stigla vest da je crveno-bele, posle remija pred svojim navijačima u duelu sa Zemunom (0:0), napustio, odnosno podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba Dragomir Okuka (64).

Igre koje nikako nisu u skladu sa zacrtanim ciljem ekipe, brojne povrede i generalno bledo lice Novosađana u ovom prvenstvu, tako su dobili nastavak nevesele priče. Pred rukovodstvom kluba je da u najkraćem vremenu donese odluku ko će na klupi zameniti iskusnog stručnjaka i pokušati da, zajedno s timom, u preostala četiri jesenja kola napravi rezultat dostojan imena i ugleda novosadske “Stare dame”.

Pozvali smo Dragomira Okuku i zamolili ga da obrazloži odluku o povlačenju iz Vojvodine.

Nema tu puno šta da se kaže, staloženo je rekao sada već bivši trener Novosađana.

Verovao sam kada sam dolazio u Novi Sad, dodao je, da mogu da pomognem timu i da, zajedničkim snagama, krenemo ka vrhu tabele. Međutim, problemi s brojnim povredama igrača nisu nam to omogućili, kao i nedostatak kvaliteta unutar ekipe, pa sam zaključio da je vreme da se raziđemo. Razlozi su, dakle, isključivo sportske prirode, odnosno rezultati se nisu poklopili s ambicijama koje sam imao kada sam preuzimao tim. Imao sam maksimalno korektnu saradnju sa svima u klubu i onom ko bude seo na klupu Vojvodine, želim puno sreće i da u preostala četiri jesenja kola osvoji što više bodova, poručio je Okuka.

Treba reći i to da je Dragomir Okuka preuzeo crveno-bele 6. septembra ove godine, nakon što su članovi Upravnog odbora doneli odluku o smeni dotadašeg šefa struke Aleksandra Veselinovića. U tom trenutku, Voša se nalazila na sedmom mestu na tabeli Superlige Srbije, pošto je u sedam utakmica ostvarila dve pobede, tri remija i dva poraza, uz negativnu gol-razliku 7:8. Samo dva i po meseca (tačno 79 dana), međutim, trajao je Okukin mandat, tokom kojeg su Novosađani odigrali deset prvenstvenih susreta i zabeležili skor od četiri pobede, jednog remija i pet poraza, uz gol-razliku 7:6 i sada zauzimaju osmo mesto, pa su prilično udaljeni od mesta koje vodi u Evropu.


Kapiten Antić: Jako loš period

Kapiten Vojvodine Nikola Antić saznao je za Okukinu ostavku nekoliko minuta pre nego što smo ga pozvali. Odlazak trenera ovako je doživeo:

FK Vojvodina se nalazi u jako lošem periodu i drma je velika kriza. Nažalost, taman kada se naviknemo na novog trenera i jedni na druge, dođe do neke drastične promene, što se i sada dogodilo. Nadam se da će klub pronaći dobru zamenu za Dragomira Okuku, a jako je važno da mi, igrači, ostanemo čvrsto zajedno i jedni uz druge do zimske pauze. Onda će na red doći to da urušeni zidovi kluba počnu da se zidaju od temelja, iz početka, jer je to jedino rešenje da Vojvodina ponovo stane na čvrste i stabilne noge.

Komentarišući igre svojih saigrača u duelu sa Zemunom, u kojem zbog suspenzije nije imao pravo da nastupi, Antić je dodao:

Svi mi radimo jako, trudimo se na svakom treningu, ali nam, jednostavno - ne ide. Bili smo bolji od Zemuna, ali šta to vredi kada nam je realizacija slaba, uprkos svim treninzima na kojima smo upravo na njoj insistirali.


FK Vojvodina postala je poznata kao sredina u kojoj su smene na trenerskoj klupi postale (pre)česta pojava. Crveno-bele je u ovom veku, za nepunih 18 godina, vodilo čak 36 stručnjaka. Neki od njih, poput Zorana Milinkovića i Nenada Lalatovića, zadržali su se i malo duže od godinu dana, dok su svi ostali imali priliku da vode tim u periodu od 17 dana (Veselinović je u prvom mandatu radio od 4. do 21. aprila 2017. godine), do najviše nekoliko meseci. Posebno zanimljivo je to da je u roku nepune dve godine (tokom 2017. i 2018.) ulogu šefa stručnog štaba obavljalo neverovatnih devet (!?) trenera, pa će Okukin naslednik biti deseti stručnjak na klupi Novosađana. U 2018. godini na klupi Voše bili su Ilija Stolica, Zoran Vasiljević (jednu utakmicu), Aleksandar Veselinović i, na kraju - Okuka.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Okuka razočaran – igra solidna, rezultat ne

Okuka razočaran – igra solidna, rezultat ne

06.11.2018. 11:51 11:54
Okuka želi Ezea u timu protiv Radnika

Okuka želi Ezea u timu protiv Radnika

30.10.2018. 11:58 19:48