Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadski servis: Koncert u Sinagogi

08.11.2018. 23:17 23:18
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Mecosopran Teodora Drozdik Popović i pijanista Federiko Moskera Martinez nastupiće u petak uveče od 20 sati u Sinagogi (Jevrejska 9).

Program se sastoji od operskih arija, solo pesama i klavirskih minijatura, a ulaz je slobodan.

S. M-ć

Jednodnevna avantura na Fruškoj gori

Planinarsko društvo „Naftaš“ u nedelju, 11. novembra, organizuje jednodnevno planinarenje na Fruškoj gori. Polazak je u 7.10 časova redovnim autobusom broj 79. Ruta počinje u Banoštoru. Organizatori navode da je staza zahtevna i da treba da se prijave samo redovni planinari, koji mogu da savladaju stazu normalnim tempom. Više informacija može se pronaći na internet adresi Planinarskog društva.

S. D.

Izložba o advokatima 20. veka

Izložba pod nazivom „Advokat (Mita Gojković 1958–2018)”, biće otvorena 15. novembra od 18 časova u Galeriji likovne umetnosti Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Ulica Vase Stajića 1. Autorka izložbe Dušica Bojić njome daje omaž advokatskoj profesiji 20. veka u Vojvodini kroz priču o radu advokata Mite Gojkovića, Stevana Rančevića i Tomislava Milića.

M. K.

Kesić ponovo pred Novosađanima

Pozorišna predstava – stendap komedija „Zoran Kesić, priče i pesme” 11. novembra ponovo će biti održana od 20 časova u Pozorištu mladih, Ignjata Pavlasa 4. Nakon uspešnih izvođenja predstave ranije ove godine, Kesić će zbog velikog interesovanja publike po četvrti put nastupiti pred Novosađanima sa svojom autorskom predstavom. Ulaznice se mogu nabaviti u knjižari „Mala velika knjiga”, u holu Pozorišta mladih i u „Gigs tiks”-u po 1.200 dinara za parter i 1.000 dinara za balkon.

Stend-ap Zorana Kesića postao je vrlo popularan u državi, ali i u inostranstvu, pa će nakon Niša, Sarajeva, Ciriha, Dubaija, Beča, Toronta, Amsterdama, Crne Gore i Hrvatske, ponovo boraviti i u Novom Sadu.

Priredba jednog od najpoznatijih TV voditelja u državi je humorističkog karaktera i kombinuje elemente stend-ap komedije, satire, politike, religije, klasičnog pozorišta i interakcije s publikom.

M. J.

Gvozdeni puk – najodlikovaniji puk

Predavanje „Gvozdeni puk – najodlikovaniji puk” održaće se u petak uveče od 18 časova u mesnoj zajednici „Boško Buha” na Limanu 2, Fruškogorska 8. Predavanje se održava povodom stogodišnjice od ulaska srpske vojske u Novi Sad, a na predavanju će govoriti prof. dr Saša Marković. Organizatori predavanja su MZ „Boško Buha” i Udruženje ratnih dobrovoljaca i njihovih poštovalaca „Obilić 1912–1918” iz Novog Sada. Ulaz je besplatan.   

I. S.

Žena po meri društva

U okviru međunarodne izložbe „Percepcije. Žena po meri društva?”, tokom idućeg vikenda u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, održaće se dva predavanja i jedna kreativna radionica za decu. Najpre će u petak uveče od 18 sati istoričarka umetnosti prof. dr Milanka Todić održati predavanje „Urednice časopisa ’Žena danas’”, dok će u subotu od 18 sati biti održano predavanje „U susret sa delom Danice Jovanović”, na kojem će govoriti takođe istoričarka umetnosti dr Jasna Jovanov. Istog dana, kreativna radionica za decu „Ženske nošnje i vremena davna, na platnima beleži Jovanović Dana” održaće se od 11 do 12.30 sati.

I. S.

Kako su „bubice” spasle čovečanstvo

Ciklus besplatnih radionica BALTAZart-a u Dečjem kulturnom centru (Ive Lole Ribara 6), namenjenih klincima i klincezama zainteresovanim za pozorište ili nauku, završava se današnjim programom na temu „Gluma je...” od 18 do 19.30 i sutrašnjim „Osmehom zelenih gljivica” od 11 do 12.30 sati, na kojem će im priča o Fleminogovoj avanturi i „bubicama” otkriti kako je pronađen penicilin i produžen ljudski vek. Broj polaznika je ograničen, pa bi bilo poželjno da roditelji prijave decu za svaku pojedinačnu radionicu SMS-om na broj 063/52-11-23 ili na imejl [email protected].     

S. M-ć

Jedro za školjku

Zbirka poezije Miloša Galetina „Jedro za školjku” biće predstavljena u petak uveče od 19 sati u Čitaonici Gradske biblioteke (Dunavska 1). U promociji učestvuju pesnici Blagoje Baković, Miroslav Aleksić i Miloš Zubac, urednik Izdavačke kuće „Tiski cvet” Sima Matić i autor. U muzičkom delu programa nastupiće Nemanja Nešić i Marko Strahinja Galetin.

Autor:
Pošaljite komentar