Vinarija koja spaja tradicionalno i moderno
BAČKA TOPOLA: Vinarija „Brindža” iz Bačke Topole je porodična firma, koja je deo raznolike ugostiteljsko-turističke ponude ove opštine.
Mala vinarija sa timom stručnjaka trudi se da u svojim vinima ima posebne sorte grožđa i proizvodi na najprirodniji i najčistiji način.
Konrad Kečenović iz vinarije „Brindža” kaže da postoje na tržištu od 2011. godine i da u ponudi imaju šest vrsta vina i pet vrsta rakije.
- Traminac, rajnski rizling, roze, merlo, kuve su vina koja prodajemo samo na domaćem tržištu, i u vinariji isključivo. Naša vina se ne nalaze u lancima prodaje ili radnjama, snabdevamo „horeka” sektor, odnosno ketering firme - kaže Konrad i dodaje da se predstavljaju i na manifestacija, a da su ove godine posetili i „Sarmijadu”, koja je imala duplo više izlagača, nego prošle godine.
Njihova vinarija nalazi se u srcu severne Bačke, odmah pored Bačke Topole na salašu na kojem se nalazi i restoran „Kapriolo” sa nacionalnom kuhinjom. Vinarija spaja tradicionalno i moderno kad su vina u pitanju, ali i kad je reč o kuhinji i hrani.
- Nudimo i obilaske vinograda i vinarije uz degustaciju vina, ali i iznajmljujemo sale za degustaciju - kaže Konrad.
Vinski turizam je sve popularniji u Vojvodini, ali i male vinarije koje svoje proizvode nude isključivo iz svog vinskog podruma. Grupe ljubitelja vina dolaze skoro svakodnevno, te ovoj vinariji za sada i nije neophodna prodaja u Novom Sadu i Beogradu kako bi plasirali svoje proizvode.
M. Stakić
Projekat „Javni interes u Bačkoj Topoli” realizovala je „Panonija media” uz podršku „Dnevnika”. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.