Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

„Geze“ i „Bomist“ šire posao u zrenjaninskoj zoni Elemir

11.10.2018. 11:21 12:06
Piše:
Izvor: Investicija kompanije „Geze” vredna je skoro pet miliona evra

ZRENJANIN: Nemačka kompanija „Geze“, koja posluje u industrijskoj zoni „Elemir“ i koja se bavi izradom sistema za vrata i prozore, zadovoljna dosadašnjim poslovanjem u gradu na Begeju, odlučila je da proširi proizvodnju i izgradi nove proizvodne pogone.

Trenutno se gradi 6.300 kvadratnih metara pogona, od čega je deo prostora planiran za izmeštanje proizvodnih procesa iz postojećeg objekta, ali i za novu opremu, dok će 2.500 kvadrata poslužiti za smeštanje opreme koja će testirati životni vek proizvoda ove kompanije.

- Naši proizvodi i sistemska rešenja podležu stalnoj internoj i eksternoj kontroli i poseduju međunarodno priznate dozvole, sertifikate i oznake ispitivanja, na šta smo posebno ponosni. Vrednost ove investicije je oko 4,9 miliona evra. A ovom investicijom još jednom dokazujemo da stremimo ka kontinuiranom rastu u skladu sa ekološkim i ekonomskim standardima – izjavio je direktor kompanije „Geze“ u Zrenjaninu Vanja Milić.

On je napomenuo da novom investicijom „Geze“ takođe potvrđuje da je, kao strana kompanija, izuzetno zadovoljan svojim poslovanjem u Zrenjaninu.

- Konstantnim razvojem i ulaganjem u proizvodni pogon i svoje zaposlene, stremimo kao boljem i kvalitetnijem proizvodu, ali i ka uspešnoj saradnji sa okruženjem u kom se nalazimo – istakao je Milić, uz napomenu da „Geze“ trenutno u Srbiji zapošljava 200 radnika.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je obišao radove na novom pogonu, izjavio je da je prošle i pretprošle godine potpisano više ugovora sa investitorima koji grade i koji će graditi nove pogone.

- Ovo je još jedan dokaz da svi investitori koji su došli u naš grad, ili uspešno rade u postojećim kapacitetima, ili šire delatnost. Niko nije otišao iz grada, a gradi se na sve četiri strane, i to je veoma dobra vest. Verujem da će takav trend biti nastavljen i sledeće i svih narednih godina – ocenio je Janjić, dodajući da svako proširenje i svaka nova hala znači otvaranje novih radnih mesta, za šta se lokalna uprava i borila sve ovo vreme.

Janjić je, nakon toga, posetio i porodičnu kompaniju „Bomist“ iz Zrenjanina, koja uspešno posluje već četvrt veka, i koja je nedavno otvorila novo gradilište, u industrijskoj zoni „Elemir“, u kojoj gradi podno skladište za žitarice. Domaćini su mu bili braća Mićo i Nedeljko Stanić, suvlasnici kompanije „Bomist“.

-Objekat je površine 50 puta 60 metara, visine 11 metara, i u skladište će moći da stane 10.000 tona suncokreta – rekao je Mićo Stanić, podsećajući da se „Bomist“, osim prodajom građevinskog materijala, bavi i poljoprivrednim poslovima, odnosno skladištenjem žitarica.

On je objasnio da je „Bomist“ već dugo godina sarađivao sa ovdašnjom Industrijom ulja „Dijamant“, kao i da je, kada je Industrija tepiha „Proleter“ prestala sa radom, kompanija braće Stanić renovirala tamošnje pogone i u te objekte smestila suncokret.

-Kada smo videli da taj posao funkcioniše na zadovoljavajućem nivou, odlučili smo da izgradimo naš sopstveni objekat, u koji je do sada uloženo blizu 900.000 evra. Posao se privodi kraju i očekujem da će u najskorije vreme u ovom novom objektu biti smeštene žitarice – rekao je Stanić, dodajući da će u novoizgrađenom skladištu biti angažovano desetak novih radnika.

Nedeljko Stanić, koji obavlja i funkciju tehničkog rukovodioca, zahvalio se gradonačelniku Janjiću i lokalnoj samoupravi na podršci.

-Hvala Bogu da je neko počeo da vodi brigu i o nama preduzetnicima. Nismo imali nikakvih problema prilikom dobijanja dozvola za gradnju novog objekta. Saradnja je bila maksimalno korektna i sve je odrađeno u najkraćem roku – kazao je Nedeljko Stanić.

Ž. Balaban

Projekat „Zrenjaninska hronika“ realizovala je „Panonija media“ u saradnji sa „Dnevnikom“. Stavovi izneti u ovom tekstu nužno ne izražavaju stavove lokalne samouprave, koja sufinansira projekat.

Autor:
Pošaljite komentar