Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U Kajak kanu Klubu Bečej sumirali sezonu

07.10.2018. 17:08 17:09
Piše:
Izvor: Kajakaši Bečeja sa trenerom i članovima rukovodstva  

Kajak kanu klub Bečej nije masovan kao mnogi drugi klubovi u gradu, ali ima dugu tradiciju i iz ovog kluba su svojevremeno iznikli mnogi vrsni kajakaši, osvajači medalja sa najvećih svetskih takmičenja, poput dva Marka, Novakovića i Tomićevića, Dejana Terzića ili mlade Biljane Relić.

Zadovoljstvu u klubu je što su se dvojica od njih vratila. Marko Tomićević kao takmičar, a Dejan Terzić je po završetku takmičarske karijere započeo trenersku u matičnom klubu.

- Imajući sve okolnosti u kojima se radi i takmiči, izuzetno smo zadovoljni sezonom iza nas. Nismo masovan klub kao oni koji su na čelo srpskog kajaka, ali osvojili smo značajan broj pehara i medalja. Trojica mladića, Ljubomir Grčić, Miloš Stojkov i Aleksandar Hadnađev su učestvovali na regati „Olimpijske nade“ u poljskom gradu Poznanju, stekli zavidno iskustvo, a mladi Miloš Stojkov se vratio i sa bronzanom medaljom u K-2 na 200 metara sa Đorđem Antonijevićem iz Borče, započeo je sumiranje minule sezone agilni član klupskog rukovostva dr Anđelko Mišković.

Kako su pripreme za novu sezonu počele prvog oktobarskog dana, od istog sagovornika smo čuli da se mnogo očekuje od Luke Stojkova, koji će uz Marka Tomićevića sazrevati, i šta je klupsko rukovodstvo uradili na poboljšanju uslova za rad u novoj sezoni.

- Vrlo je bitno da smo nabavili prateći čamac sa motorom i sada deca vežbaju uz neposredno prisustvo trenera. Rešili smo i papirologiju oko vlasništva kluba, pa sada možemo da apliciramo projektima za određene investicije. Pristupićemo rekonstrukciji klupske zgrade uz Tisu, gde ćemo dograditi sprat, čime ćemo dobiti prostor za teretanu i vežbanje u zimskom periodu, popravili smo tri stara ergometra i dobili iz Kajakaškog saveza Srbije jedan novi, pa će moći bolje da se vežba „na suvom“. Lane smo kupili pet čamaca za više kategorije takmičara, a sada po dva mini kajaka i mini kanua, kako bismo uveli i školu kanua. Očekujemo donaciju jednog kanua za odrasle i jednog kajaka dvoseda. Rečju, tehnički smo se znatno opremili, a planiramo i da uredimo hangar za čamce. Sada nam predstoji akcija na omasovljenju, pa pozivamo svu decu da dođu i oprobaju se u kajaku. A ko jedanput sedne u kajak, bezrezervno ga zavoli, konstatuje dr Anđelko Mišković.

Trener najmlađih Vladimir Živanović Bata ističe da je osnovni zadatak da se omasovovi broj takmičara u mini kajaku, jer sa devetoricomu sezoni iza nas nisu mogli da se osvajaju poeni u ekipnoj konkurenciji.

- Lepo je raditi sa decom, pogotovo kada imamo pojedinaca koji su se okitili titulama državnih prvaka ili epitetom vicešampiona. Verujem da će se priključiti još jedno sedam – osam dece i to će onda biti pravi tim da opet igramo značajnu ulogu u mini kajaku, optimista je Vladimir Živanović.

One koji su prošli školu kajaka preuzima Dejan Terzić i takmičarski ih vodi, shodno uzrastu, na brojnim regatama i prvenstvima Vojvodine i Srbije. S jedne strane nije dobro što ne može da se podiči masovnošću, a s druge je to prednost, jer može da se posveti pažnja svakom takmičaru u dovoljnoj meri. Dobra strana je što se u matični klub vratio Marko Tomićević, koji kada nema reprezentativne obaveze radi na Tisi u društvu ostalih, a to je od velikog značaja za njegove mlađe klupske saborce.

-Iza nas je izuzetna klupska sezona, pa je razumljivo što planiramo još uspešniju. Upravo iz tog razloga smo krenuli vrlo ozbiljno od samog početka priprema. Iako je reč o mladim takmičarima, ponašaju se vrlo profesionalno prema obavezama. To je ono na šta baziram optimizam. Uz Marka Tomićevića, jedini senior Luka Stojkov beleži zapažene rezultate i skrenuo je pažnju na sebe, pa sada od njegovog daljeg rada zavisi hoće li ga selektor uvrstiti u mladu reprezentaciju. Njegov mlađi brat Miloš Stojkov se vratio sa regate „Olimpijske nade“ sa bronzanom medaljom u K-2 na 200 metara, a u jakoj konkurenciji dragoceno iskustvo stekli su i Ljubomir Grčić i Aleksandar Hadnađev.  Sva trojica su izuzetan potencijal i sa njima se radi po posebnom programu, ne bi li u što skorije vreme potvrdili kvalitet. Pored dva seniora, imamo pet juniora, devet kadeta i troje pionira, raportira trener Dejan Terzić.

Sva trojica talentovanih kadeta istakli su zadovoljstvo urađenim u sezoni iza nas, kao i to da se na tome neće zaustavititi. Naprotiv. Uz vredan rad s trenerom Dejanom Terzićem i savete Marka Tomićevića pokušaće da u sezoni koja predstoji potvrde kvalitet osvajanjem još više medalja.  U Kajak kanu klubu Bečej vlada prava porodična atmosfera. To se videlo i dan uoči početka priprema za novu sezonu, kada su se na platou ispred klupske zgrade našli takmičari svih uzrasnih kategorija, treneri, članovi klupskog rukovodstva, mnogi roditelji i u zajedničkom druženju proveli nedeljno popodne, počastili se pljeskavicama, osvežili sokovima i dogovorili o onome šta im je raditi u vremenu koje dolazi.          

V. Jankov

Autor:
Pošaljite komentar