Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Da se zna stariji: Proleter – Vojvodina 0:1 (0:0)

24.08.2018. 23:14 23:25
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Novosadski gradski derbi, posle više od pola veka odigran u elitnom rangu takmičenja i u lepom ambijentu, pripao je fudbalerima Vojvodine.

Viđena je borbena, ali ne i naročito kvalitetna fudbalska predstava. Proleter može da žali jer nije materijalizovao periode bolje igre u prvom delu meča, ali krajnji rezultat pokazuje da se zna stariji u Novom Sadu, a to je Vojvodina.   

Počelo je borbeno sa obe strane sa striktnim markacijama već na polovini terena. Prvu priliku je imala Vojvodina u 7. minutu kada je Vinsent Eze ukrao loptu na desnom boku, poslao loptu do Fofane, ali ona mu je prošla iza leđa i stigla do Đurića koji je šutirao preko gola. Dva minuta kasnije i domaći su uputili prvi udarac, kada je Novaković dugo nosio loptu, stigao na dvadesetak metara od protivničkog gola, odlučio se na šut, ali je slabo zahvatio loptu.

Već u 14. minutu Proleter je imao solidnu priliku. Tanasin je ubacio loptu sa desne strane, Čović je lepo primio na grudi i šutirao, ali pravo u Rockova. Vojvodina je uzvratila u 17. minutu, kada je golman Slanobaraca Vesić glavom intervenisao ispred Fofane, kome je bila upućena dubinska lopta. Od tog momenta Proleter je preuzeo inicijativu, nekoliko puta pripretio, ali nije bilo većih opasnosti za Rockova.

Najopasnija situacija pred golom Vojvodine viđena je u 40. minutu, kada je posle jedne gužve loptu na vrh peterca ubacio Novaković, a na drugoj stativi u skoku su zasmetali jedan drugom Čović i Bukorac i ova prilika Slanobaraca je propala. Do kraja poluvremena jedino je vredan pomena pokušaj Arsića u 41. minutu, ali njegov udarac je završio preko gola.


Đuričin definitivno u Vojvodini

Jedan od gledalaca gradskog derbija u Novom Sadu bio je i Ognjen Đuričin. Mladi napadač je potrdio da je definitivno postao član “stare dame”.

Više nema dileme, sve je dogovoreno, ja sam igrač Vojvodine. Ostale su sitne papirološke formalnosti i najverovatnije ću u ponedeljak potpisati ugovor na tri godine, rekao je Đuričin za “Dnevnik”.


U drugo poluvreme igraču Vojvodine ušli su rešeni da budu agresivniji i konkretniji, i to im se brzo isplatilo. Mesarović je povukao kontranapad, dugo je nosio loptu, ali je u tome preterao.

Kada se oteo uzdah negodovanja simpatizera Vojvodine, jer mladi vezista više nije kontrolisao loptu, sreća je pogledala goste na ovom meču: Plavšić je želeći da izbije loptu u stvari proigrao Ezea, a ovaj poklon tamnoputi napadač je znao da iskoristi, zaobišao je Vesića i ubacio loptu u mrežu. 

Nakon gola, Vojvodina je bila bolji protivnik. Držali su momci u plavim dresovima sve konce igre u svojim rukama, i daleko agresivnijom igrom u odnosu na prvo poluvreme u potpunosti su paralisali sve ofanzivne akcije Slanobaraca. Sredinom drugog dela igre Proleter se polako oslobađao pritiska, ali bez konkretnih akcija, završnog pasa i izglednijih prilika. Pokušao je, doduše u dva navrata Mirosavljev, ali bez rezultata. Vojvodina je igral dobar presing i čekala svoju šansu, a umalo je nije dočekala u 74. minutu. Naime, Eze je lepo proigrao Arsića ovaj izašao sam pred Vesića, pokušao da ga prebaci ali u tome nije uspeo.


Povreda Zlomislića

Već posle četvrt sata igre, Damir Zlomislić se povredio u jednom naizgled bezazlenom duelu i nije mogao da nastavi meč. Zamenio ga je Lazar Arsić, a na mesto zadnjeg veznog igrača vratio se Đurić.


Vojvodina je bila bolja i u finišu meča, mada su se igrači Proletera trudili da promene rezultat. U nadoknadi vremena, to im umalo nije pošlo za rukom kada je loptu ubačenu sa desne strane dobro zahvatio Stamenić, ali je Rockov bio na mestu. Odmah nakon toga sudija Milorad Mažić odsvirao je kraj istorijskog gradskog derbija koji je pripao Vojvodini.

Veselinović: Uhvatili priključak sa vodećima

Trener Vojvodine Aleksandar Veselinović je bio veoma zadovoljan uspehom u gradskom derbiju.

Čestitam momcima na velikoj želji, borbi i krajnjim rezultatu. Imali smo dosta kadrovskih problema jer su pod tempuratorom bili Fofana i Arsić, što se videlo na terenu, a i Zlomislić je morao iz igre zbog povrede. Proleter je pokazao da u ligi nema lakih protivnika. Uspeli smo da osvojimo bodove, podigli smo formu, a u tri meča osvojili smo sedam bodova bez primljenog gola i priključili se ekipama iz vrha. Kolegi Radojičiću i Proleteru želim više uspeha u narednim utakmicama, rekao je Veselinović.  

Trener Proletera Radojičić čestitao je kolegi na pobedi.

Ponovo su jedna greška i dekoncentracija mojih igrača su učinili da izgubimo utakmicu. Pas unazad koštao nas je makar boda. Kada je Zlomislić izašao zbog povrede video sam veliku šansu da možemo da osvojimo tri boda. Nismo bili opasni po protivnički gol, imali smo više ishitrenih šuteva. Posle primljenog gola smo se otvorili i pružili priliku Vojvodini da nam iz kontre ozbiljno pripreti. U prethodna dva duela izgubili smo bodove u nadoknade, ovoga puta imali smo šansu da izjednačimo, ali je udarac Stamenića zaustavio golman Rockov, pa ostaje žal za velikim trudum i zalaganjem igrača što nismo barem osvojili bod, rekao je Radojičić.

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 2.500, sudija: Mažić (Vrbas) Strelac: Eze u 47. minutu. Žuti kartoni: Čović, Mirosavljev (Proleter), Antić (Vojvodina).

PROLETER: Vesić 6, Andrejević 6, Lumbulić 6,5, Plavšić 6, Čović 7, Mirosavljev 6, Novaković 6 (Stamenić 6,5), Čolović 6 (Jovanović), Ćuković 6, Bukorac 6,5, Tanasin 6,5.

VOJVODINA: Rockov 6,5, Đurić 6,5, Fofana 6 (Gojkov), Đorđević 7, Graovac 6,5, Mesarović 6 (Gajić), Antić 6,5, Zlomislić (Arsić 6,5), Milojević 6, Stojković 6,5, Vinsent 7.

D. Knežić 

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Proleter-Vojvodina 0:1 (0:0)

Superliga: Proleter-Vojvodina 0:1 (0:0)

24.08.2018. 19:59 21:57
Superliga: Zvezda čeka Čukarički, Partizan u Šapcu

Superliga: Zvezda čeka Čukarički, Partizan u Šapcu

24.08.2018. 09:56 09:57