Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Čestitke za Kurban-bajram

20.08.2018. 14:23 17:32
Piše:
Izvor: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

BEOGRAD : Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Kurban-bajram.

“U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, Vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama. 



Želim vam da ovaj veliki praznik provedete u miru i blagostanju i radosti uz svoje najbliže, negujući mir, toleranciju i međusobno poštovanje, kao najveće ljudske vrednosti“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Mihajlović čestitala Kurban bajram



BEOGRAD:  Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i inrastrukture, Zorana Mihajlović, čestitala je svim vernicima islamske vere i reis ul ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću nastupajući Kurban bajram.



"Neka jedan od dva najznačajnija islamska praznika donese zdravlje i radost u vaše domove. Uz želje da i u danima pred nama pokažemo međusobno poštovanje, negujući toleranciju, mir i slogu, upućujem vam iskrene čestitke", poručila je Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ružić čestitao Kurban bajram



BEOGRAD:  Ministar državne uprave i loklane samouprave Branko Ružić čestitao je građanima islamske veroispovesti povodom Kurban-bajrama,uz želje da ga s najbližim provedu u zdravlju i veselju.



„Svim vernicima islamske veroispovesti koji proslavljaju, iskreno čestitam Kurban Bajram. Slavite ga sa najbližima u zdravlju, veselju i blagostanju. Neka ovaj praznik podseti da svi mi u osnovi gajimo iste vrednosti mira, solidarnosti, tolerancije i poštovanja među ljudima“, naveo je Ružić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirović čestitao Kurban bajram



NOVI SAD: Predednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je danas poglavarima Islamske zajednice i svim građanima islamske veroispovesti predstojeći Kurban bajram, jedan od dva najveća praznika kod muslimana.



„U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, svim vernicima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke sa željom da ovaj praznik provedu u dobrom zdravlju, miru i zajednici sa bližnjima. Neka bude čestit i blagosloven Kurban-bajram“, stoji u čestitki predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Ugljanin čestitao Kurban bajram



NOVI PAZAR: Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin čestitao je nastupajući praznik Kurban Bajram svim Bošnjacima, kako je naveo, građanima Sandžaka koji slave ovaj blagdan, uz želje da ga provedu u jedinstvu.



“Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, upućujem iskrene čestitke svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori i svim građanima koji slave ovaj blagdan. Neka i ovaj Kurban Bajram, kao svi prethodni i kao svi budući, bude blagdan sreće, blagostanja, jedinstva i mira među ljudima", naveo je Ugljanin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.



Ugljanin je poželeo da ovi praznični dani učvrste veru i nadu u bolju budućnost i napredak, budu podsticaj širenju tolerancije, poverenja i saradnje među ljudima svih nacija i vera.



"Želim vam sigurnu sadašnjost i srećnu budućnost", poručio je Ugljanin uz tradicionalni pozdrav Bajram Šerif Mubarek Olsun. 

Zukorlić čestitao Kurban bajram



NOVI PAZAR: Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić čestitao je danas Kurban bajram uz podsećanje da je ovaj praznik jedan od najznačajnijih prazničnih dana tokom kojih muslimani u svečarskom duhu obnavljaju pouku i svest o važnosti jedinstva i spremnosti na žrtvu. "Jedinstvo pod bajrakom vere u Jednog Boga i jednog ethosa koga krasi dobrota pripadnika te zajednice spremnih na žrtvu i odricanje za te vrednosti na putu dobročinstva prema drugima, gde se ljudi mogu gradirati samo po stepenu plemenitosti, predstavlja najviši stepen ljudske kulture i civiliziranosti", naveo je Zukorlić.



Podsetio je da islamski ibadeti (islamski izraz za apsolutnu pokornost Alahu) Hadžd i Kurban imaju za cilj da približe ljude ovom idealu i time unaprediti harmoniju i sreću među pripadnicima ljudskog roda.



"U tom svetlu, svim pripadnicima islama i svim dobrim ljudima, Bajram Šerif Mubarek Olsun", poručio je Zukorlić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Paunović čestitala islamskim vernicima Kurban-bajram



BEOGRAD: Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović čestitala je danas reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti Kurban-bajram.

„Povodom Kurban-bajrama svim vernicima islamske veroispovesti u Republici Srbiji upućujem najsrdačnije čestitke sa željom da ovaj praznik dočekate u miru, dobrom zdravlju i blagostanju, a da bajramske radosti u dobrom raspoloženju podelite sa svojim porodicama i prijateljima", poručila je Paunović.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, istakla je da praznik Kurban-bajram podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i suživota, i ovi dani treba da nas podstaknu da budemo pažljiviji i saosećajniji, velikodušniji prema najbližima, prema prijateljima i prema našim komšijama.

Princ Aleksandar čestitao Kurban bajram islamskoj zajednici



BEOGRAD: Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je danas vernicima islamske zajednice u Srbiji i Republici Srpskoj praznik Kurban bajram. 



Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je Kurban bajram Reisu-l-ulemi islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, Abdulahu ef. Numanu muftiji srbijanskom, dr Mevludu Dudiću, predsedniku Mešihata islamske zajednice, dr Osmanu Kozliću muftiji banjalučkom i svim vernicima islamske zajednice u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Autor:
Pošaljite komentar
Brnabić: Domaća pamet i kreativnost naša šansa

Brnabić: Domaća pamet i kreativnost naša šansa

19.08.2018. 14:52 15:17
Brnabić o kosmetskom čvoru: Vreme za jedinstvo

Brnabić o kosmetskom čvoru: Vreme za jedinstvo

17.08.2018. 09:21 09:27
Brnabić: Devizni priliv od turizma biće oko 1,3 milijarde evra

Brnabić: Devizni priliv od turizma biće oko 1,3 milijarde evra

13.08.2018. 15:05 15:11