Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vlaović ostaje na čelu FK Vojvodina, Samardžić predsednik Skupštine

23.04.2018. 20:28 20:43
Piše:
Izvor: Sa jedne od ranijih Skupština FK Vojvodina/Dnevnik.rs

U medija sali Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” je održana Izborna Skupština FK Vojvodina za period od 2018. do 2022. godine.

Jednoglasno je izabran novi Upravni odbor kluba za naredne četiri godine, a na njegovom čelu ponovo će, kao i u proteklih pola godine, biti Dušan Vlaović.

- Za članove Upravnog odbora predlažem kao potpredsednike Ljubomira Aproa i Nenada Rončevića, kao i Živana Kolarskog, Dušana Bajatovića, Nikolu Vasiljevića, Tomislava Kneževića, Dragoljuba Samardžića, Branka Đurića i Milana Đukića - predložio je Vlaović, s čime su se članovi novog saziva Skupštine, takođe bez glasa protiv, saglasili.

Potom su izabrani članovi Nadzornog odbora, a onda je za direktora kluba ponovo imenovan Darko Jevtić. Lica ovlašćena za zastupanje kluba u naredne četiri godine biće Vlaović i Jevtić. Nakon toga, predsednik kluba Dušan Vlaović je izložio plan rada kluba u narednom četvorogodišnjem periodu.    

- Pre pola godine smo započeli i sada ćemo samo nastaviti s odgovornim i napornim radom - istakao je on. - Prioriteti su nam bili deblokada računa i finansijska stabilizacija FK Vojvodina, u čemu smo u najvećoj meri i uspeli. Pred nama je dug i mukotrpan posao, a uspeli smo da u klub obacimo oko dva miliona evra, regulišući istovremeno plate igračima i veći deo dugovanja prema Radnoj zajedinci, kao i prema poveriocima, prema kojima je veći deo obaveza reprogramiran. Isplatili smo i arbitraže prema igračima i trenerima, od kojih su neke obaveze bile stare i 20 godina. Obećali smo reviziju stanja u klubu i angažovali jednu od najpoznatijih svetskih kuća “Dilojt”, koja je ovih dana završila s poslom. Na posebnoj konferenciji za medije o rezultatima do kojih su revizori došli upoznaćemo javnost Dušan Bajatović i ja.


Nekadašnji golman Voše novi predsednik Skupštine

Članovi najvišeg klupskog tela jednoglasno su, umesto dosadašnjeg predsednika Milana Davidova, na čelno mesto izabrali Dragoljuba Samardžića, nekadašnjeg golmana Voše i čoveka koji je, kako je sam naglasio, već 60 godina ponosni član i navijač novosadskog kluba. Za potpredsednike su, takođe konsenzusom, izabrani Dragan Veljkov, Milan Đurić i Jovan Pejčić.

- Zahvalio bih se na poverenju, a biti predsednik skupštine FK Vojvodina je velika čast, ali i obaveza - rekao je Samardžić. - Svi zajedno moramo da se potrudimo da u predstojećem periodu klub funkcioniše kako i dolikuje renomeu i tradiciji FK Vojvodina. Potrebno nam je jedinstvo i nije vreme ni za kakve deobe, pošto svu pamet i energiju moramo da uložimo u dobrobit kluba. Uz to, potrebna nam je odgovornost za poslove koje obavljamo, kako prema sami sebima, tako i prema našem klubu.


Govoreći o onome što sledi, Vlaović je posebno naglasio:

- Želimo da potpuno stabilizujemo klub, odnosno da on više nema dugovanja, da stvara profit, a ne gubitke.  Sledi nam i organizacija Radne zajednice, omladinske škole i prvog tima, koja mora da postane modernija i racionalnija. Uz to, u planu su nam i značajne investicije, a prva od njih biće izgradnja terena s veštačkom podlogom, kao i rekonstrukcija Centra “Vujadin Boškov”. Pokrenućemo i pitanje stadiona “Karađorđe”, jer uskoro na njemu neće moći da se igraju međunarodne utakmice. Nemamo uopšte dilemu da on treba da ostane tamo gde se i danas nalazi i o tome sam već razgovarao s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Na kraju obraćanja, stari-novi predsednik Upravnog odbora je dodao:

- Sportski sektor je najbolnija tačka, jer je iza njega ostala sezona koja je bila za zaborav. Želimo da se bavimo sadašnjošću i budućnošću, nikako prošlim vremenom i već u utorak imaćemo sastanak sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Veselinovićem i njegovim saradnicima na tu temu. Pred nama je detaljna rekonstukcija tima, a mogu da vam kažem da smo već sve dogovorili oko angažovanja dva značajna igračka pojačanja.

Plan rada je, uz aplauz prisutnih, takođe jednoglasno usvojen, a onda je predsednik Dušan Vlaović izneo i dva konkrena predloga.

- Na poslednjoj sednici UO u starom sazivu, doneta je odluka da pred članove Skupštine izađemo s inicijativom da najveće legende našeg kluba Vujadin Boškov, Todor Veselinovć i Ilija Pantelić dobiju ulice u Begeču i u Novom Sadu. Uz to, naš predlog je i da ubuduće odluke od izuzetnog značaja za život i funkcionisanje FK Vojvodina budu donošene uz dvotrećinsku većinu članova Skupštine.

Ova dve predloga izglasana su većinom glasova najvišeg klupskog tela.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar