Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Veselinović: Da je lako, ne bih bio ovde

10.04.2018. 13:49 14:59
Piše:
Izvor: Dušan Vlaović i Aleksandar Veselinović, foto: FK Vojvodina

NOVI SAD: Aleksandar Veselinović već je zavrnuo rukave i počeo s radom u Vojvodini, ekipom koja želi, uprkos trenutno tek osmom mestu koje zauzima na tabeli, da se bori za novi izlazak na evropsku fudbalsku scenu.

Prvi radni dan posle uskršnjih praznika, u novosadskom klubu iskoristili su za promociju novog šefa stručnog štaba pred predstavnicima “sedme sile”, a trenera je, baš kao što je to učinio i pred igračima, predstavio predsednik kluba Dušan Vlaović.

„Ne bih puno vremena trošio na priču o ljudskim i stručnim kvalitetima Aleksandra Veselinovića“, rekao je Vlaović.

Dodao je da je reč je treneru koji se nalazi u najboljim životnim i fudbalskim godinama.

„Siguran sam da smo pronašli najbolje rešenje pred početak plej-ofa, ali i za budućnost. Upravo zbog toga smo s Veselinovićem potpisali ugovor do juna 2020. godine i želim ovom prilikom da mu poručim: Aco, dobrodošao kući“, naglasio je Vlaović.

Veselinović je, pre tačno godinu dana, kraće vreme (18 dana) vodio Novosađane, a na novom početku je poručio:

„Zadovoljstvo mi je što sam ponovo u Vojvodini. Svi moramo da se manemo velikih reči i da budemo svesni težine i ozbiljnosti trenutka u kojem se klub nalazi. Teško je da neko može da se priseti kada je Vojvodina prvenstvo završila na osmom mestu, a sada, i pored toga, imamo šansu da zadovoljimo klupske ambicije. Istina je da se nalazimo u najnezgodnijoj poziciji od svih šest ekipa koje konkurišu za Evropu, pored Zvezde i Partizana, kako zbog mesta koje zauzimamo, tako i zbog teškog rasporeda koji imamo u narednih sedam utakmica. Svestan sam da, da je lako, ne bih ni bio ovde, a sada treba da se fokusiramo i da idemo korak po korak. Videćemo na kraju dokle će nas to dovesti.“

Predstavnike medija je zanimalo da li je Aleksandar Veselinović očekivao da će se posle godinu dana vratiti u redove novosadskog superligaša.

„ Pre svega, veliku zahvalnosti dugujem predsedniku kluba dušanu Vlaoviću i direktoru Darku Jevtiću, zbog načina na koji smo razgovarali i dogovarali saradnju - dodao je Veselinović. - Život piše romane i, iskren da budem, nisam verovao da ću se vratiti u Vojvodinu. Sada sam tu, mnoge od igrača na koje mogu da računam poznajem i od ranije i mogu da primetim da je reč o grupi dobrih momaka. Na meni i saradnicima sada je zadatak da ih što pre ukomponujemo kako bi zaigrali na način na koji mi to želimo“, kaže Veselinović.


Vošina mlađarija pod lupom

Na primedbu da je malo igrača poniklih u omladinskoj školi FK Vojvodina koji sada konkurišu za tim, Aleksandar Veselinović je odgovorio:

„Postoji ipak nekolicina igrača koji su s prvim timom, a koji su prošli kroz našu školu. Neki su, pak, otišli na pozajmice, dok su drugi, nažalost, napustili Vojvodinu. Gledaćemo da u nekoj budućoj selekciji najpre procenimo šta je to što nam nedostaje i kakav profil fudbalera nam je potreban i potražićemo rešenja najpre u našoj omladinskoj školi.“


Govoreći o najbližim saradnicima na klupi, novi šef stručnog štaba Voše je istakao:

„Sezona se nalazi u punom jeku i nije lako pronaći ljude za koje verujete da će vam pomoći, jer imaju obaveze prema klubovima u kojima trenutno rade. U radu će mi pomagati Goran Šaula, Dušan Đorđević, kondicioni trener Aleksandar Janković i ostalo je da privedemo kraju dogovor sa Spasojem Jelačićem. Očekujem da će ovih dana, praktično u hodu, biti poznato i to ko će biti trener golmana.“

Nekolicina stručnjaka koji su u prethodnom periodu radili u Novom Sadu, uprkos uspesima koje su beležili u ranijim klubovima, nisu uspeli da ih ponove i u Vojvodini. Iako je sa Spartakom ŽK ostvario izvanredne rezultate, pa se i on nalazi u sličnoj poziciji, Aleksandar Veselinović ne oseća opterećenje, niti strah.

„Nisam od ljudi koji umeju da predvide budućnost i sudbinu, ali volim izazove. Držim se toga da, želite li nešto da postignete u životu, morate i da rizikujete. Nemamo sada mogućnost da doselektiramo ekipu, a evidentno je da Vojvodina neće moći da igra fudbal kakav je prezentovao Spartak. Jednostavno, karakteristike igrača su drugačije, ali neću odustati od želje da igramo agresivan fudbal, protkan visokim ritmom. Moram da steknem uvid koliko i šta pojedinci mogu, a za to će mi trebati određeno vreme“, rekao je Veselinović.

Pitanje koje se samo po sebi nametnulo bilo je vezano za ispunjenje takmičarskog cilja i realnosti da Voša i naleto igra u Evropi.

„Poslednji sam koji je sklon odustajanju, ali moramo da budemo i realni. Sadašnja pozicija ne potvrđuje da imamo velike izglede, ali je sigurno da ćemo pokušati sve što je u našoj moći kako bismo zadovoljili ambicije kluba i navijača“, naglasio je Aleksandar Veselinović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Aleksandar Veselinović odradio prvi trening s fudbalerima Vojvodine

Aleksandar Veselinović odradio prvi trening s fudbalerima Vojvodine

09.04.2018. 19:19 19:22
Aleksandar  Veselinović novi šef stručnog štaba FK Vojvodina

Aleksandar  Veselinović novi šef stručnog štaba FK Vojvodina

08.04.2018. 12:44 12:52