Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nestala Senćanka Barbara Vitez na Interpolovoj poternici

10.04.2018. 10:43 10:52
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Senćanka Barbara Vitez (16), kojoj se od 25. novembra 2016. godine gubi svaki trag, našla se na Interpolovoj poternici nestalih osoba­. Iako ni posle skoro 17 meseci nije poznato šta se dogodilo na mostu na Tisi kod Sente, to što se našla na žutoj poternici može da znači i da policija veruje da nije mrtva.

Najpre se verovalo da je devojčica upala u reku i utopila se, ali kako i nakon više pretraga njeno telo u Tisi nije nađeno, inspektori su očigledno došli do nekih novih saznanja. Zbog toga se i našla na Interpolovoj žutoj poternici, odnosno listi na kojoj se nalaze nestale osobe.

Njen otac Endre Vitez kaže da je to dokaz da je njegova ćerka oteta. 

- Moja ćerka se sigurno nije utopila, svi koji su se udavili pronađeni su. Skoro se neka žena bacila u vodu, nađena je za tri dana. Posle nje je jedan mladić odlučio da okonča život i skočio u Tisu, njega su našli za četiri dana, a isto je bilo hladno i temperatura vode kao i kad je Barbara nestala. Moja ćerka je oteta, ne znam ko stoji iza toga, ali u ovo je sigurno umešana mafija - priča Endre otac koji se žali da je pre tri meseca imao nervni slom i da su mu ćerka i sin zdravstveno loše.

On kaže da se porodici dešava da ih u poslednje vreme neko zove sa skrivenog broja i spušta slušalicu.

- Pre nekoliko dana sam automobil ostavio napolju, a kada sam izašao, video sam da su ga gađali kamenjem. Sreća, pa nisu razbili staklo - kaže potreseni otac.

Porodica Vitez je, u potrazi za ćerkom, početkom marta otvorila je  i sajt barbaravitez.com koji ima za cilj da pomogne u otkrivanju istine i pronalasku nestale Barbare Vitez.

– Sajt je u vlasništvu Barbarinih roditelja, a ceo njegov koncept osmislili su članovi Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA – istakao je privatni detektiv Stevan Đokić, predsednik DBA, koga su angažovali Barbarini roditelji. – Na samom sajtu moći će da se pročitaju i novosti vezane za slučaj, ali u nekom trenutku u jednoj sekciji sajta imaćemo i informacije s fotografijama i za druge koji su nestali na teritoriji Srbiji.    

Slučaj nestanka Barbare Vitez tapka u mestu. Pitanje je i kako je slučaj koncipiran jer roditelji ne dobijaju od nadležnih institucija nikakve informacije.

– Moja ćerka se nije udavila, kidnapovali su je jer je videla nešto što nije smela – izjavio je očajan otac Barbare Vitez, koja je 25. novembra 2016. otišla na rođendan s društvom i nikada se nije vratila, jer godinu i po ne zna gde mu je dete. – Moja ćerka nije pala s mosta, već su je kriminalci kidnapovali i prodali u Mađarsku ili Rumuniju jer je videla nešto što nije smela.

Kod nesrećnih roditelja posebno izaziva sumnju to što su se nedavno dve osobe utopile u Tisi, a tela su vrlo brzo pronađena.

– Tisa je mala reka, nije to Dunav. Svaki slučaj samoubistva koji se ovde na mostu dogodio bio je rešen veoma brzo. Kako onda to da samo moje ćerke nema ni posle 17 meseci? – pita se Endre Vitez, i dalje u neverici. – Policija, specijalci, posebno obučeni ronioci, samo još američke „Foke” nisu pretraživale Tisu i uprkos svemu, ništa nije nađeno. Makar da su našli delić tkanine od njene garderobe, pa i da poverujem u tu njihovu priču, ali ovako stvarno ne mogu. Barbara se nije utopila!


Potrage obeležene u pet boja

Crvena je najpoznatija i raspisuje se za počiniocima najtežih krivičnih dela, koji moraju da budu uhapšeni i isporučeni

Žuta označava međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih lica

Narandžastom se upozoravaju policija, državne službe i internacionalne organizacije na potencijalne opasnosti.

Plava -je obaveštenje o prikupljenim podacima o beguncu ili njegovim aktivnostima.

Zelena se raspisuje kako bi se dobila obaveštenja ili dala upozorenja o bivšim osuđenicima za koje se sumnja da mogu da počine krivičcno delo u drugim zemljama.


Očajni otac kaže i da su među Barbarinim školskim drugovima sve glasnije priče o tome da je nesrećna devojčica videla nešto što nije smela.

– Deca koja su bila prijatelji moje ćerke i išla s njom u školu ispričala su mi da je Barbara platila ceh toga što je videla nešto što nije trebalo. Zbog toga je kidnapovana i prodata u inostranstvo. Po informacijama koje imam, trenutno je u Mađarskoj ili Rumuniji, ali ne mogu da je pronađem jer nemam pomoć naše policije. Oni nama, roditeljima, ne žele da daju nijedan papir o tome šta su do sada uradili u istrazi jer iz nekog razloga kriju istinu da je Barbara živa – smatra Endre.

E. S. H.

Autor:
Pošaljite komentar
Nema dokaza da je Barbara Vitez viđena u Mađarskoj

Nema dokaza da je Barbara Vitez viđena u Mađarskoj

29.09.2017. 09:39 09:41