Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Barselona u Novom Sadu organizuje kamp za talentovane dečake

29.03.2018. 10:46 10:52
Piše:
Izvor: Privatna arhiva

Slavna Barselona će prvi put u Novom Sadu održati letnji kam (od 18. do 22. juna) u FC “Vujadin Boškov”.

Mladi talenti, od 6 do 16 godina, imaće priliku da sa trenerima iz Barse i vrsnim stručnjacima sa Balkana uče fudbalske veštine

Direktor “FBC Escola” kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić kaže za “Dnevnik” da je Barsa u potrazi za talentima i da će njeni treneri- skauti doći kako bi procenili najtalentovanije dečake, a koji će dobiti priliku za besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barsi, koja je iznedrila najveća imena poput Mesija, Ćavija i Inijeste.

Radoičić je pre pet godina položio licencu Barseloninog trenera i već naredne godine počeo da radi u letnjim kampovima za mlade talente, koji se mogu naći u celom svetu - Brazilu, Americi, Kini i mnogim državama. Miroslav je do sada radio na Balkanu, što ne znači da se i njemu neće pružiti prilika da ode na drugi kraj sveta, jer će treneri iz Barselone, mimo ocenjivanja dece, ocenjivati i trenere.


Pomoć Grada i Pokrajine

Grad Novi Sad će izdvojiti sredstva za pomoć dece koje nemaju finansijsku mogućnost da pohađaju Barsin letnji kamp, a imaju talenat da im se smeši lepa budućnost.

„Ovo je prvi kamp ovakvog tipa koji su podržali Grad i Pokrajina, što samo govori koliko je to jedna lepa priča“, ističe Radoičić.


„Mi imamo mnogo talentovane dece i odlična vest je da će Barselona, ukoliko se ovaj letnji kamp pokaže kao uspešan, razmotriti i ideju da baš u Novom Sadu otvori svoju školu fudbala, što bi za nas bio veliki uspeh, jer je škola otvorena tokom cele godine“, ističe Radoičić.

Mladi fudbaleri će u toku kampa učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao “tika-taka”, karakteristične za igrače Barselone.

„Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, kao i zabavno-edukativni program- kaže Radoičić i dodaje da će prvi put kamp biti i humanitarnog karaktera - besplatan za vanserijske talente bez finansijske podrške, roditeljskog staranja, iz porodica sa troje i više dece, uz uslov da su mlađi od 18 godina, a uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, koji su stali iza ovog projekta.“

Cilj je da svi imaju jednako pravo da se bore za nagradu i put u Barselonu, te se pozivaju treneri iz škola fudbala i roditelji da prijave vanserijske talente na mejl [email protected]. Sve dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu www.fcbcampnovisad.com, ili dobiti pozivom na broj 062/8539-728.

Broj dece je ograničen, a pošto će ga voditi četiri fudbalska trenera, planira se da će petodnevnu školicu pohađati oko 150-oro dece. Međutim, interesovanje je već sada veliko, te se javljaju roditelji, pored Srbije, iz Austrije, Crne Gore, Makedonije...

„Trenerima iz Barselona je naše podneblje izuzetno zanimljivo, jer, po njihovim rečima, mi smo rasadnik talenata. Još uvek se ne znaju imena trenera koji će doći u Novi Sad, ali svi znamo čoveka koji o tome odlučuje, a to je Isa Gerero“, podseća Radoičić i ističe da je još jedna zanimljivost vezana za Barsu i njihovu školu, da se bez obzira na tim, trener menja na svakih šest meseci, dok kod nas trener uzme generaciju, pa ih izvede do prvog tima.

„Cena kampa je bez noćenja 330 evra i deca dobijaju dve original Barselonine opreme i deset treninga, dva puta dnevno. Sa smeštajem u FC “Vujadin Boškov”, ručkom, časovima španskog i edukacije boravak košta 390 evra a 440 evra za kompletan paket sa tri obroka, treninzima, spavanjem, časovima i edukacijama. Sa decom će sve vreme između časova i treninga biti i animatori. Deca su podeljena po grupama generacijski. Međutim, mogu da napreduju i da treniraju sa starijima ukoliko su izuzetno talentovani, ili da idu u mlađu grupu“, kaže Radoičić i dodaje da je filozofija Barselone da sva deca u kampu budu srećna i zadovoljna i da se osećaju tih pet dana kao da stvarno igraju u Barsi i da su deo njihove porodice.

Treninzi traju oko sat i po - dva, što je oko 20 sati treninga tokom kojih treneri mogu da procene koja deca su talentovana da obuku Barsin dres na duže vreme.


Prijave

Za decu koja ispunjavaju kriterijume da pohađaju kamp besplatno ( deca bez roditeljskog staranja, deca samohranih ili nezaposlenih roditelja kao i deca iz porodice sa troje i više dece, a da su sva deca iz višečlane porodice mlađa od 18 godina) potrebno je da treneri ili staratelji, roditelji pošalju podatke na mejl adresu fcbescola.srbija ­gmail.com, sa kratkim videom na kojem se vidi njihova igra, na osnovu koje će treneri proceniti da li su talentovana da pohađaju kamp.

„Zavisno od broja prijava biće napravljena i selekcija, već sada smo dobili podatke dečaka iz okoline Zrenjanina bez roditelja, koji je izuzetno talentovan, a za koga je predsednik opštine poslao prijavu“, navodi kao primer Radoičić.


Iako je poziv otvoren tek od ponedeljka, već se prijavilo oko tridesetak dečaka. Za one koji nemaju da plate školicu, organizatori su omogućili vanserijskim talentima da treniraju besplatno, uz uslove da su bez roditeljskog staranja, ili samohranih ili nezaposlenih roditelja , kao i deca iz porodice sa troje i više dece, ali da su mlađa od 18 godina.Drugi kriterijum je selekcija koju će na osnovu probnog treninga i fudbalskih sposobnosti obaviti treneri na lokacijama u Srbiji, čiji će rezultati biti objavljeni na sajtu.

„Broj dece kojima je omogućen besplatan kamp je ograničen na desetoro za sada, budući da ih finansiramo zahvaljujući donacijama, te zato pozivamo sve kompanije i institucije, koje su u prilici, da nam pomognu“, kaže Radoičić i dodaje da kamp neće biti komecrijalnog karaktera, sa neograničenim brojem dece, već da se talentovanim pojedincima prenese duh Barselone u Novom Sadu. 

Maša Stakić

Autor:
Pošaljite komentar