Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Goge dobile ambulantu, apoteku i poštu

04.01.2018. 10:27 10:32
Piše:
Foto: Ambulantu otvorila gradonačelnica Dušanka Golubović Foto: Dnevnik.rs

SOMBOR: Žitelji somborskog naselja Goge su imali dodatni razlog za proslavu Nove godine. Naime kraj 2017. ovde je obeležilo ostvarenje njihove dugogodišnje želje da dobiju ambulantu.

U naselju je otvorena ambulanta ovdašnjeg Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, u adaptiranom  gradskom  objektu u kojem su  prostor dobile još  i apoteka, kao i  poslovnica Pošte Srbije, takođe potrebna žiteljima ovog naselja. Presecanjem vrpce na renoviranom objektu, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, ozvaničila je početak rada ambulante.

„Otvaranje ambulante, kao i preduzimanje drugih aktivnosti rezultat je uvažavanja zahteva građana, apela mesnih zajednica, odnosno prioriteta koje su oni sami postavili. Značajno je da su građani prepoznali potrebu za ovakvim objektom i da je lokalna samouprava  imala mogućnosti da ovakvim zahtevima izađe u susret“,  kazala je somborska gradonačelnica, naglašavajući da je u rekonstrukciju samog objekta uloženo oko pet miliona dinara.

Da bi ambulanta počela sa radom potrebno je da se 1.600 građana prijavi, a Dom zdravlja će preneti njihove kartone

U ovoj, kao i u svim drugim aktivnostima, kako je rekla Dušanka Golubović, somborska lokalna samouprava imala je veliku podršku pokrajinskih i republičkih vlasti. Ovih dana od Ministarstva finansija i Vlade Srbije obezbeđeno je 25 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, kako bi se završile sve planirane investicije iz 2017. godine, potvrdila je gradonačelnica i zahvalila se Vladi Srbije i pokrajinskim organima na ukazanoj pomoći.

Direktorka somborskog Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ dr Emeše Uri je, uz izraženu zahvalnost lokalnoj samoupravi, istakla da je zbog velikog broja stanovnika bilo neophodno da se u Gogama otvori jedna ambulanta.

„Iz gradskog budžeta izdvojena su i sredstva za nabavku medicinske opreme, nameštaja, odnosno svega što je potrebno za funkcionisanje ambulante“, naglasila je dr Uri i pozvala stanovnike Goga da se jave u ambulantu već u toku prve radne sedmice nove godine.“ Potrebno je da se građani jave kako bi se napravio spisak onih koji žele da prenesu karton u novu ambulantu. Građani ne moraju sami dolaziti u grad, već ćemo mi te kartone preneti i čim se sakupi dovoljan broj pacijenata krećemo sa radom.“

U početku će raditi jedan doktor i jedna medicinska sestra, jer moraju da se zadovolje normativi koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, a to je da na 1600 kartona dolazi jedan lekar. Ukoliko se broj poveća, razmisliće se o dvosmenskom radu. Grad je za novu ambulantu nabavio neophodnu medicinsku opremu - tri EKG aparata, pet inhalatora, 15 aparata za pritisak, 15 hirurških setova i drugo.

Zdovoljstvo nisu krili ni u Apoteci „Galen farm“, ističući da je ovo prva od 18 apoteka ove zdravstvene ustanove na području Sombora. Bojana Proković,  komercijalni direktor ovog apotekarskog lanca istakla je da će apoteka u Gogama širokim asortimanom proizvoda, visokim kvalitetom pružene usluge, stručnim i edukativnim kadrom pružiti građanima kvalitetnu podršku u očuvanju zdravlja i sticanju zdravih životnih navika.

Da će sve poštanske poslove koje su do sada morali da obavljaju u centru grada od ove godine žitelji Goga moći da obavljaju i u svom naselju potvrdio je Radovan Ramić, iz Pošte Srbije.

„Otvorićemo poštu u kojoj će biti zastupljene sve usluge. Čim se okonča „papirološki“ deo, počećemo sa radom. Pošta je ozbiljna firma, ljudima idemo na noge, do sada smo imali dobre rezultate i građani su bili zadovoljni“, kazao je Ramić.

M. Miljenović

Autor:
Pošaljite komentar
Određen minimalni iznos za održavanje zgrada u Somboru

Određen minimalni iznos za održavanje zgrada u Somboru

21.12.2017. 13:08 13:13
Prioritet u Somboru je novo zapošljavanje

Prioritet u Somboru je novo zapošljavanje

17.12.2017. 18:17 18:23
Zimske svetkovine menjaju saobraćaj u Somboru

Zimske svetkovine menjaju saobraćaj u Somboru

13.12.2017. 21:35 09:33