Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ilija Stolica: Vojvodina počinje bitku za povratak u vrh

25.12.2017. 15:16 15:28
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Novi šef stručnog štaba fudbalera Vojvodine Ilija Stolica (39) svečano je danas predstavljen u FC “Vujadin Boškov” u Veterniku.

Domaćini promocije bili su predsednik Upravnog odbora Dušan Vlaović, potpredsednici Ljubomir Apro i Nenad Rončević, kao i sportski direktor Saša Drakulić. Pošto je veći broj predstavnika medija ukratko upoznat s dosadašnjom karijerom mladog stručnjaka, reč je uzeo predsednik kluba Dušan Vlaović.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da predstavimo novog šefa struke. Ovim smo načinili jedan od ključnih koraka u stabilizaciji kluba, jer smo i prilikom stupanja na dužnost obećali da ćemo uporedo raditi na finansijskoj i sportskoj konsolidaciji. Zbog bogate i velike tradicije koje stoje iza FK Vojvodina, niko od nas nema pravo da odustaje od uvek visokih sportskih ambicija, a već za koji dan očekujemo da će klupski račun posle godinu dana biti deblokiran.

Angažovanjem Ilije Stolice pronašli smo najbolje rešenje za upražnjeno mesto trenera, pa sada možemo, u dogovoru s njim, da se posvetimo radu na kvalitetnom prelaznom roku. Novi šef struke biće potpuno samostalan u radu, bez ikakvog mešanja sa strane, a ideja nam je da  na pripreme u Tursku putuje tim koji će i igrati u prolećnom delu prvenstva. Rezultate sadašnjeg rada videćemo na proleće, a Iliji Stolici želim dobrodošlicu u naš klub i puno sreće“, rekao je Vlaović.

Novi stručni štab 



Naglašavajući da je u modernom fudbalu praksa da, kada dolazi novi šef stručnog štaba, sa sobom dovodi i svoj tim ljudi, Stolica je saopštio  i imena saradnika koji će mu pomagati u radu.„To su pomoćnici Goran Sretenović i Aleksandar Linta, trener golmana Miljan Vesić i kondicioni trener Duško Korać. To, naravno, ne znači da je stručni štab zatvoren krug, jer sam svestan da u Vojvodini radi veliki broj izuzetno kvalitetnih stručnjaka i biće mi zadovoljstvo da s njima ubuduće sarađujem.“

Uspešan rad novom treneru poželeli su i potpredsednik UO Ljubomir Apro i sportski direktor Saša Drakulić.

„Velika mi je čast, istovremeno i zadovoljstvo, što ću u narednom periodu predvoditi ekipu Vojvodine“, rekao je Ilija Stolica, stručnjak koji je do nedavno bio trener Voždovca.“ Bio sam svestan svih prethodnih dešavanja u novosadskom klubu, pri čemu mislim na česte promene trenera i odlaske igrača. Ipak, na odluku da prihvatim poziv iz Novog Sada, najviše je uticala moja porodica,kao  i razgovori koje sam imao sa Sašom Drakulićem i Darkom Jevtićem, posle kojih sam uvideo njihovu i ozbiljnost kluba, odnosno rešenost da se on vrati u sam vrh srpskog fudbala. Postavio sam nekoliko prioriteta: potpuna autonomija u radu, garancija da će se klub finansijski stabilizovati, sinergija svih struktura u borbi s anomalijama u srpskom fudbalu iz koje neću da se povlačim, kao i visoke ambicije Vojvodine.“

 Ilija Stolica je posebno podvukao:

„Znam da klub ima veliki potencijal u igračkom kadru, kao i u omladinskoj školi. Trenutno smo na osmom mestu na tabeli, što Vojvodina ni po čemu ne zaslužuje i dobio sam čvrste garancije da ćemo u narednoj godini ući u otvorenu bitku s Crvenom zvezdom i Partizanom za titulu šampiona. Cilj nam je da pripremimo tim za takve domete i budućnost koja dolazi, jer imamo sjajnu infrastrukturu koju nema niko u našoj zemlju, kao i navijače koji su mi, na svoj način, takođe poželeli dobrodošlicu. Uz to, Novi Sad je poznat kao sredina koja ume da prepozna dobar fudbal. Veliki izazovi su pred nama i verujem da je ovo početak povratka Vojvodine u vrh srpskog fudbala.“

Za lepe i smele planove biće neophodno i da se pojača igrački kadar, odnosno da se u zimskom prelaznom roku angažuju fudbaleri koji će ekipi doneti novi kvalitet.

„Ispravićemo neke stvari, a određeni kvalitet već imamo. Na pojedinim pozicijama potrebna su nam pojačanja i već smo počeli da radimo na tome sportski direktor i ja. Očekujem da ćemo u narednim danima moći da javnost upoznamo s nekim od novajlija koje želimo da dovedemo.“

Na kraju, Stolica se osvrnuo na period koji je proveo u Voždovcu i razlogu zbog kojeg je odlučio da prihvati ponudu crveno-belih.

„Uživao sam u tom klubu godinu dana i, po odlasku, bio sam spreman da više ne radim u srpskom fudbalu zbog problema s kojima sam se susretao. Međutim, prepoznao sam veličinu kluba koji me je pozvao. Vojvodina mora da stane iza svojih ambicija i da zaštiti sopstvene interese i uverio sam se da će zaista biti tako. Meni je mesto na terenu i spreman sam da se uhvatim ukoštac s novim izazovom u karijeri“, najavio je Stolica.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Ilija Stolica novi trener FK Vojvodine

Ilija Stolica novi trener FK Vojvodine

23.12.2017. 21:22 21:26