Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosađani i protiv Partizana žele da nastave seriju

12.08.2017. 22:27 22:30
Piše:
Izvor: FoNet

Ušli su fudbaleri Vojvodine sjajno u novo prvenstvo Srbije.

Posle četiri odigrana kola, s maksimalnim učinkom, nalaze se na drugom mestu na tabeli. Pred večerašnji derbi s Partizanom koji se igra na „Karađorđu“, traži se karta više, baš kao u neka davna i lepa vremena, pa može da se nasluti kako će tribine novosadskog stadiona biti lepo ispunjene pristalicama dva kluba.

U redovima crveno-belih iz Novog Sada, nivo samopouzdanja podignut je na veoma visoku tačku. Ipak, Partizanu niko od igrača ne preti, već se svi nadaju novoj, dobroj utakmici, u kojoj priželjkuju nastavak lepe serije.

- Partizan je klub prema kojem moramo da imamo veliki respekt – složio se i trener Novosađana Nenad Vanić. – Istina je da su crno-beli u prošlom kolu doživeli prvi poraz posle serije od više od 30 utakmica i sigurno je da neće želeti da gube utakmice u kontinuitetu. To je, međutim, njihova stvar, baš kao i to kako su se pripremili za večerašnju utakmicu, a na nama je da probamo da novom pobedom nastavimo lepu i uspešnu seriju. Prethodni rezultati su u javnosti i kod ljudi koji vole Vojvodinu stvorili razmišljanje da je sada normalno da pobeđujemo i budemo u vrhu. Jedino što mogu da kažem jeste to da ćemo nastaviti s kvalitetnim radom, uz težnju da ekipa u svakom susretu pokaže maksimum, disciplinu u igri i želju da pobedi svakog rivala. Utakmica s Partizanom biće nam prilika da odmerimo snage s jakim protivnikom i da vidimo gde se nalazimo u odnosu na njega.


Subotić: Jedva čekam početak

Jedan od fudbalera koji ima sve značajniju ulogu u Vošinom timu je Nemanja Subotić, mladić koji je u Novi Sad stigao iz redova prvoligaša iz Dobanovaca.

- Postoji mala doza pozitivne treme pred prvi derbi koji ću odigrati u Superligi – rekao je Subotić. – Međutim, kao i moji saigrači, jedva čekam da utakmica počne i da na terenu pokažemo sve što znamo i umemo. Posle četiri vezane pobede, atmosfera u našem timu je sjajna i svi smo ubeđeni da, odigramo li utakmicu onako kako znamo, možemo da upišemo tri velika boda. Verujem da će i naši navijači doći u značajnom broju na stadion „Karađorđe“, jer uz njihovu pomoć dobijamo dodatno na snazi.


Vanića sigurno može da raduje činjenica da u ekipi nema kadrovskih problema, odnosno što će moći da računa na sve licencirane fudbalere.

- Imali smo manje nedaće s Filipom Malbašićem, koji se požalio da je u duelu s Borcem u Lučanima dobio jedan jači udarac u nogu. Naše medicinsko osoblje uložilo je značajan napor da ga osposobi i očekujem ga večeras u sastavu.

Na pitanje da li priprema neko taktičko iznenađenje za kolegu Miroslava Đukića s klupe Partizana, Vanić je kategorično odgovorio:

- Svaka utakmica se priprema na poseban način, uz određene taktičke zamisli. Istovremeno, posle dobre serije, svaka promena unutar tima može pogrešno da bude protumačena, jer, posle četiri pobede i to bez primljenog gola, teško je izmisliti nešto novo. Jasno je da duel s Partizanom i kvalitet večerašnjeg suparnika zahtevaju od naših igrača da pruže i više od maksimuma kako bismo upisali tri nova boda. Nadam se i verujem da će svaki igrač Vojvodine izaći na teren s puno samopouzdanja i uraditi sve što je potrebno kako bismo ostvarili cilj.

Procenjujući izglede dve ekipe koje će večereas odmeriti snage na „Karađorđu“, šef stručnog štaba Vojvodine je naglasio:

- Tačno znam gde smo jači i u čemu vidim našu šansu, odnosno gde protivnik ima problem. Beograđani poseduju kvalitet u napadu, ali imaju dosta manjkavosti kada je odbrana njihovog gola u pitranju i to ćemo pokušati da iskoristimo. Kada sam došao u Novi Sad, rekao sam da, bez obzira na sve okolnosti, Vojvodina i dalje predstavlja klub s velikom tradicijom, sredinu u kojoj su igrali mnogi veliki igrači. Samim tim, nećemo dozvoliti da na našem stadionu bilo ko bude u prednosti u odnosu na nas, nećemo to dozvoliti čak ni Partizanu. I dalje čvrsto stojim iza tih svojih reči i nadam se, uz značajnu podršku s tribina, da posedujemo kvalitet, hrabrost i disciplinu da savladamo prvaka – zaključio je Nenad Vanić.


Ulaznice

Ulaznice za današnji meč na “Karađorđu”moći će da se kupe u nedelju od 15 do 19 časova na glavnoj blagajni (za Zapad), biletarnici kod restorana „Ognjište“ (za Istok), na blagajni kod nekadašnjih teniskih terena (za Jug), kao i u prostorijama navijačke grupe „Firma“ (za Sever). Cena karata iznosi 500, 400, 300 i 200 dinara. Zapadna, istočna i severna tribina rezervisane su za pristalice Novosađana, dok će navijači s obe-

ležjima Partizana utakmicu moći da prate jedino s južne tribine.


Utakmica Vojvodina –Partizan počinje u 19 časova, a ulaznice će moći da se kupe u nedelju od 15 do 19 časova na glavnoj blagajni (za Zapad), biletarnici kod restorana „Ognjište“ (za Istok), na blagajni kod nekadašnjih teniskih terena (za Jug), kao i u pro-

storijama navijačke grupe „Firma“ (za Sever). Cena karata iznosi 500, 400, 300 i 200 dinara. Zapadna, istočna i severna tribina rezervisane su za pristalice Novosađana, dok će navijači s obeležjima Partizana utakmicu moći da prate jedino s južne tribine.

Utakmicu će prenositi TV Arenasport na svom prvom programu.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Za Partizan dobra odbrana ključ uspeha na „Karađorđu”

Za Partizan dobra odbrana ključ uspeha na „Karađorđu”

12.08.2017. 22:23 22:26