Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Kapije Egzit kampa na Štrandu otvaraju se u utorak

03.07.2017. 18:51 23:12
Piše:
Izvor: Exit

Pripreme za najpoznatiji i najveći evropski muzički festival Egzit, uveliko su u toku i privode se kraju.

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvaraju se u sredu, kada je “nulti dan” i spektakularni koncert “Kilersa”, kao i “Guarana No Slip festival”, a zatim slede četiri festivalska dana “Egzit leta ljubavi”.

Postavljene su konstrukcije bine, stiže oprema, postavljaju se punktovi i montira ozvučenje, a organizatori kažu da sve teče po planu i bez zastoja.

"Ove godine imamo tri nove bine, a posetioce očekuje i novi izgled “Dens arene” ", rekao je Aleksandar Oparnica iz organizacije Egzit festivala.

Prema njegovim relima, veći deo Dens arene već je postavljen, a pošto ove godine imamo i “nulti dan” spremni smo za rekonstrukciju i prilagođavanje, odnosno “pretumbavanje” Tvrđave, pošto “nultog dana” imamo dve bine.

Direktor “Skaj mjuzika” Viktor Trifun kaže da su konstrukcije bina završene, a da je u toku montaža tehnike, ozvučenja, rasvete, led ekrana... On napominje da nas na Mejn stejdžu, kao i lane očekuje prestižni zvučni sistem “Anya”.

Ove godine je 15. izdanje MTS Dens arene i Egzit je tim povodom spremio potpuno novu i dosad najveću verziju svoje spektakularne pozornice.

Premijera novog izgleda očekuje nas sutra na “Guarana No Slip festivalu”. Novi dizajn uključuje i dosad najveću binsku konstrukciju Arene koja je sad široka čak 55 i visoka 17 metara, a na kojoj se nalazi izuzetno snažan “Meyer Milo” sistem sa čak 102 zvučne kutije, raspoređene tako da pokriju ceo amfiteatar sa dva kraka i brdom sa tribinama preko puta bine. Konstrukcija bine nosi preko 300 rasvetnih uređaja, više od 150 metara LED tuba, te dosad rekordnih 328 kvadrata LED ekrana.

Specijalno za jubilej, na Egzit dolazi i jedan od vodećih svetskih vizuelnih studija “Dub Video Konekšn” iz Lisabona, čiji tim već nedeljama unazad sprema posebne video materijale za izuzetno složen raspored LED ekrana. “Dub Video Conection” ovog leta slavi 20 godina na svetskoj eletronskoj sceni, a iza sebe imaju dizajn i “VJ-ing” na vodećim tehno festivalima.

Za potpuni spektakl na Dens areni predviđeno je sedam najsavremenijih lasera sa novom generacijom specijalnih “crowd scanning” sočiva koji pružaju neverovatno preciznu definiciju slike uz maksimalnu bezbednost za vid, po čemu se izdvajaju od pređašnjih, prevaziđenih tehnologija. Ove godine su uvećani i svi specijalni efekti poput nove pirotehnike, brojnih hejzera, mašina za suvi led i CO2.

Čuveni bejs program Egzita dobio je podršku, tako da će posetioci imati priliku da uživaju na novoj festivalskoj bini “Cockta Beat &Bass”, gde će se predstaviti najbolje bejs, ali  i rep i hip-hop izvođači.

Domaćini programa na novoj bini biće dve novosadske organizacije, ”drum&bass” heroji i tvorci legendarnih Šurenje i ŠURIKEN događaja, Drop Sensei i organizatori kultnih hip-hop žurki SAKE BeEats. Njima će se na bini pridružiti i brojne domaće i regionalne organizacije i izvođači.

Kamp danas otvara vrata

Kapije Egzit kampa na Štrandu otvaraju se sutra  od 8 časova.

Kako smo od organizatora saznali za sada se očekuje dolazak više od 4.000 kampera, a kapacitet je 5.000 mesta.

Pored garantovanog mesta, za posetioce su obezbeđeni i zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, lavaboi, raznovrsna ponuda hrane i pića, stanica za punjenje elektronskih uređaja, brojni kreativni sadržaji, dok će o njima brinuti osoblje recepcije, stjuarti i volonteri.

Kao opuštenu pripremu za festival, Sensa je za kampere u okviru “#higherselfie zone” pripremila kreativne i inspirativne radionice. Na programu će biti “BodiArt” program treninga koji se zasniva na principima jina i janga, kao i pet elemenata kineske medicine.

Kamperi će imati priliku da se opuste uz ajurvedsku blagu masažu lica i proveru meridijana tela, jednu od najstarijih i najrazličitijih tehnika masaže. Svakog festivalskog dana u kampu će biti otvorena radionica povezivanja sa Majkom Zemljom, zatim nutricionistički program “TrainKul”, zajedno sa kombinacijom joge, plesa i borilačkih veština, te slikanje čajem i simbol terapija “7 Drops of Light”, koja predstavlja povezivanje sa centrom kreativnosti i aktivaciju stvaralačkog potencijala. Egzitaši će imati priliku i da isprobaju “hendmejd” kozmetiku od svežih i organskih sastojaka.

Svakog festivalskog dana osim petka kamperi iz celog sveta moći će da prisustvuju radionicama koje se bave “body perkušn” tehnikom, umećem korišćenja tela kao udaračkog instrumenta, zatim vajanjem, keramikom, jogom, vežbama disanja i meditacijom. Stanari kampa moći će da rade i tibetanske vežbe, tai či, jogu, da meditiraju uz Heart Balance Couching, kao i da uživaju u gong kupki i učestvuju u performansu “Volim te”. 

Vanredne autobuske linije tokom Egzita

Tokom Egzit festivala uvode se vanredne linije od kampa na Štrandu do Petrovaradinske tvrđave i obrnuto.

Zglobni autobusi, na čijim displejevima će biti ispisano “Egzit fest” polaziće od kampa na svakih 40 minuta od 18 do 12 časova posle ponoći, a zaustavljaće se samo na redovnom stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (Banovina).

Od 6. do 10. jula uvodi se vanredna linija od stajališta Trg Vladike Nikolaja, a zglobni autobusi na čijim displejevima će biti ispisano „Egzit kamp” polaziće svakih 40 minuta od 02 do 06 časova, a zaustavljaće se samo na stajalištu u Ulici Žarka Zrenjanina (ispred Skupštine grada).

Osim karte za jednu vožnju, koja se kupuje u autobusu i košta 55 dinara, posetiocima je obezbeđena i mogućnost prevoza uz nedeljnu kartu od 715 dinara. Nedeljna karta će moći da se kupi na kioscima JGSP „Novi Sad”, u Egzit kampu i u minibusu na platou ispred Železničke stanice.

Više vozova

Vozovi od Beograda do Novog Sada voziće češće, dok traje Egzit festival, od 5. do 9. jula. Informacije o polascima i cenama karata mogu se naći na sajtu www.srbvoz.rs i na Fejsbuk stranici “Srbija Voz”.

J. Vukašinović, I. Mikloši

Autor:
Pošaljite komentar