Food talk 2017: Hrana i vino grade identitet podneblja
NOVI SAD: "Moja Kravica Food talk 2017" od danas u Novom Sadu okuplja proizvođače vrhunske hrane i vina iz regiona, a otvarajući ovu regionalnu konferenciju pokrajinski je sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković govorio o tome da ni hrava ni vino nisu samo potreba, već da obogaćuju kulturu i umetnost i grade identitet čitavih prostora, gradova i regiona.
"Gastronomija je nešto što obuhvata privredu i turizam, ali se nadovezuje i na domene kulture, prirodnih nauka i šireg spektra društvenih nauka. Naš strateški cilj delovanja, pored ostalih delatnosti, jeste i turizam, neotkrivena, sakrivena oblast u Vojvodini, a možemo da ponudimo tradicionalno gostoprimstvo, multikulturalnost. Hrana je ta koja nam daje mogućnost da kreiramo i stvaramo", kazao je Đoković, koji je i potpredsednik pokrajinske vlade.
Prvi panel danas posvećen je zaštiti potrošača, a učesnici su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i različitih kompanija.
Vlasnici restorana, blogeri i uzgajivači iz regiona demonstriraće svoja umeća u okviru programa "Ketering za zdravlje", a poznate ličnosti danas učestvuju u "VIP kvizu znanja - VIP Food, Wine & Cooking Quiz" .
Za kraj skupa uobičajeno je već da se dogodi vinski panel koji je ove godine zamišljen kao degustacija srpskih penušavih vina koje će voditi sertifikovani somelijeri.
Generalni sponzor konferencije je Moja Kravica Kuhinjica, kompanije Imlek.