Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Malbašić za evropske bodove

06.05.2017. 21:49 22:34
Piše:
Izvor: Malbašić u prodoru Foto: J. Grlić

Fudbaleri Vojvodine osvojili su evropski vredne bodove u derbi susretu sa ekipom Mladosti iz Lučana. Iako igrom nisu opravdali očekivanje malobrojnih gledalaca, zahvaljujući pre svega dvostrukom strelcu Filipu Malbašiću, upisali su možda najvažnije bodove u ovoj sezoni, iako je samo nekoliko minuta pre kraja izgledalo da će gosti neporaženi napustiti stadion Karađorđe.

Od početka utakmice Vojvodina je preuzela inicijativu, a već u 9. minutu Siniša Babić je dobro šutirao, a golman Krznarić još bolje zaustavio njegov pokušaj. Na drugoj strani, u 13. minutu, uzvratio je udarcem Milosavljević, ali je sada Emil Rockov bio siguran i na mestu. Fudbaleri Vojvodine pokušavali su udarcima sa distance da iznenade čuvara mreže tima iz Lučana, Puškarić u 14. Lakićević u 23. i Meleg u 24. minutu, ali bez uspeha.

U 21. minutu videli smo pravu bombu Marka Vukasovića sa više od 30 metara, kada je uputio parabolu ka golu Mladosti, ali je prečka bila saveznik gostujućeg tima.

U 36. minutu, posle kontra - napada, u sjajnoj prilici našao se napadač Lučana Vladimir Radivojević ali je oklevao, dugo se nameštao, pa je njegov šut Rockov lako zaustavio. I taman kada se činilo da će se na odmor otići uz rezultat 0:0, usledila je kontra Novosađana koju je povukao Nikola Trujić. Izdržao je na nogama nekoliko duela, a onda uposlio najboljeg strelca crveno-belih Filipa Malbašića, koji takve prilike u ovoj sezoni ne propušta. Usledio je oštar udarac i lopta se od stative odbila u mrežu za vođstvo Vojvodine od 1:0.

Teško je odgonetnuti zbog čega je Vojvodina u nastavku prepustila inicijativu gostujućem timu. Ređale su se prilike pred golom Emila Rockova, a u 59. minutu, posle velike greške Vukasovića loptu je presekao Milosavljević i izbio sam pred golmana Novosađana. Međutim, usledila je neshvatljiva reakcija fudbalera Mladosti koji je šutirao visoko preko gola. Isti igrač je u 64. minutu iz izgledne situacije glavom šutirao na gol Novosađana, ali je ovog puta Rockov sjajno intervenisao. Domaći tim bio je nekako melanholičan i nezainterasovan za događanja na terenu, pa su u 71. minutu Lučanci pogodili prečku, posle koje se Radivojević u solidnoj poziciji nije najbolje snašao.

Tek u 79. minutu videli smo prvi koliko - toliko organizovan atak Voše ali je Malbašićev šut neko izblokirao.

U 81. minutu opravdano je drugi žuti karton dobio Ivan Milošević, pa su gosti ostali s igračem manje. To nije mnogo promenilo u igri crveno -belih koji su i dalje čuvali prednost ali se u 86. minutu dogodilo ono što je visilo u vazduhu - Mladost je izjednačila. Posle još jednog centaršuta s desne strane Milosavljević je bio priseban i udarcem glavom zatresao mrežu Vojvodine.

Tek tada kao da su se probudili igrači domaće ekipe. Meleg je u 88. minutu sjajno prevario nekolicinu fudbalera Mladosti ušao u šesnaesterac, a mladi Siniša Saničanin na nedozvoljen način ga je srušio pa je sudija Nikolić bez puno razmišljanja pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Filip Malbašić koji je doneo veliku radost crveno-belima.

A. Predojević

Vojvodina - Mladost 2:1 (1:0)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 800, sudija: Nikolić (Kragujevac). Strelac: Malbašić u 45. i 89. (iz penala) za Vojvodinu, a Milosavljević u 86. minutu za Mladost.  Žuti kartoni: I. Milošević, Krznarić, Milosavljević i Radivojević (Mladost). Crveni karton: I. Milošević (Mladost) u 81. minutu.

VOJVODINA: Rockov 7, Lakićević 7, Planić 7, Maslać 7, Puškarić 7, Vukasović 6, Babić 6 (Kovačević), Paločević (Zličić 6), Meleg 7, Trujić 6 (Knežević), Malbašić 8.

MLADOST: Krznarić 7, B. Milošević 6, I. Milošević 6, Pešić 6, Saničanin 6, Andrić 6, Pejović 6, Golubović 6 (Tumbasević 6), Milosavljević 7, Radivojević 6, N. Gavrić 6 (Pavlović).

 

Autor:
Pošaljite komentar
Voždovac tukao Zvezdu, Partizan pred titulom

Voždovac tukao Zvezdu, Partizan pred titulom

06.05.2017. 19:11 19:13