Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vučić: Ne brinu me opasni ljudi, već ćutanje Evrope

03.05.2017. 13:26 15:12
Piše:
Izvor: Tanjug/video

BEOGRAD: Premijer i itzabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne brinu "opasni ljudi", poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne može drugačije razumeti nego kao pretnje "cepanjem" granica u rušenjem na Balkanu.

Vučić je, u odgovoru na pitanje novinara o najnovijim pretnjama Ramuša Haradinaja njemu lično da se "ne kači s njim" i da se "ne igra sa Albancima", rekao da te pretnje nisu zbog njega, već što vide "veću snagu, energiju i moć srpske države", a što, primetio je, po nekima nije nikako smelo da se dogodi.



Izgleda da je svima dozvoljeno da kažu šta hoće, da lažu, kao što je laž danas u Briselu da imamo neku vojnu bazu u Nišu, a sve te laži su praćene i širokim, ali ne mnogoljudnim, pokretom u Srbiji onih kojima je jedino stalo da oni dođu na vlast, a gazde i nalogodavci da budu zadovoljni.



Sa Albancima se, kaže, ne igra, naprotiv, pružao im je ruku, ali neće zločincima i silovateljima.

Mali već tokom leta odlazi s mesta gradonačelnika



Siniša Mali neće više biti gradonačelnik Beograda ne zato što nije dobro radio i ne zato što SNS više nema većinu u Skupštini grada, nego zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić. On je najavio da će Mali otići mnogo pre izbora, tokom letnjih meseci.



On je u izjavi novinarima govorio o rezultatima rada gradonačlenika, navodeći da je Mali uspeo da smanji deficit grada na manje od četiri odsto, da smo od 45 gradilišta danas došli do 450 čime je omogućeno da Beograd bude grad kranova, kao i rezultate u obasti turizma. 



"I sve to nije bilo dovoljno... rezultate ne možete da izbrišete", istakao je Vučić, ali i dodao da situacija sa Malim nije ni za koga održiva zbog kampanje koja se vodi.

Vučić: Bliže sam imenu premijera



Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić zjavio je danas da je bliži imenu premijera kojeg će predložiti. "Skratio sam listu, blizu sam imenu premijera. Kada budem imao ime, onda ću ga saopštiti", rekao je Vucicć novinarima nakon obilska radova na beogradu na vodi.

„Kriv sam i Draškoviću i svima, ali gde su argumenti?“

Mene imaju pravo svi da kritikuju, to je valjda najlakše i najjednostavnije, izjavio je Vučić navodeći da je dobro da je i lideru SPO Vuku Draškoviću kriv, kao i svima drugima, ali, ističe, još nije čuo ozbiljnu argumentaciju. 

"Kada čitate intervjue onih koji me napadaju, sem lične mržnje nisam nigde čuo nikavu politiku. Kod Draškovića sam čak video neku politiku, sa kojom nisam uvek i u svemu saglasan, ali neke politike ima, a kod mnogih drugih nema nikave politike", rekao je Vučić. 

Odgovorajući na pitanje novinara da li će preispitati saradnju sa SPO posle poslednjih Draškovićević izjava, Vučić je rekao da on ne govori na takav način. 

"Mene imaju pravo svi da kritikuju, to je valjda najlakše i najjednostavnije. U ovoj zemlji prvo kaže neko - bio je penal, a ovi kažu - nije bio penal, i da je bio i da nije bio penal, kriv je Vučić", kaže premijer. 

Šta god da je, dodaje, Vučić je namestio s jedne strane da se dodvori jednima, a ovim drugima zato što se zna da navija za njih.  

"Kako god okrenete, Vučić je kriv. Šta god da uradite u Srbiji... kiša kada padne večeras biću ja kriv. To je dobro da postoji neko ko je ljudima kriv za sve, dobro je i da sam Vuku Draškovići kriv, dobro je da sam i svima drugima kriv, ali još nisam čuo ozbiljnu argumentaciju", navodi Vučić.

Sutra svi oni, kaže, mogu da nastave da ga mrze, a on će i dalje da radi i gradi. 

"Ovi što me napadaju, sve sam pročitao, sem tih ličnih pitanja, sem toga da li jedete jabuke ili ajvar, nikakvu politiku i ništa nisam video što se tiče građana. Ne zam ni šta bih odgovarao na to", dodao je Vučić. 

"Večernje novosti" navode da je višegodišnja koaliciona saradnja SNS i SPO  ozbiljno poljuljana nakon Draškovićevih objava o demonstracijama na Tviteru, koje su protumačene kao podrška studentskim protestima i nakon kritika načina na koji je Vlada Srbije reagovala na odluku suda u Kolmaru da ne izruči bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja Beogradu.

„Pominju Gošu i Juru, kako ih nije sramota“

Vučić kaže da sve one koji stanje u fabrikama, a koje su, navodi, privatizovane, dovedene i opljačkanje za vreme njihove vlasti treba da bude sramota što to uopšte pominju.

On je dogovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na Beogradu na vodi rekao da su neki za prvomajske praznike Gošu i Juru nazvali "paradigmom rada" u Srbiji i podsetio da su Gošu oni privatizovali, Juru oni doveli u Srbiju, dali subvencije, sve privatizovali i opljačkali, dok on gleda kako da te fabrike bolje rade, zaposle još više ljudi.

"Kako vas nije sramota", rekao je Vučić, ali upitao i kako nije sramota one koji im u takvim lažima pomažu.

Dodao je i da i dalje mogu da nastave da ga mrze ali da će on nastaviti da radi i gradi sve ono što oni nisu a što nisu uradili.

Zahvalnice se pišu u istoriji, a ne na papiru



Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je čuo kako nove vlasti u Preševu traže da mu se oduzme zahvalnica, koja mu je uručena pre dve godine, i poručio da se zahvalnice pišu u istoriji, a ne na parčetu papira.



Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je obavešten da vlasti u Preševu žele da mu oduzmu zahvalnicu, koja mu je uručena kada su izgrađeni porodilište i putevi novcem građana Srbije.



"Ali, pošto ne dam da otcepe taj deo Srbije, pa valjda treba da mi uzmu zahvalnicu. Ja mislim da se zahvalnice pišu u istoriji, a ne na parčetu papira koji dobijete", rekao je Vučić.

Autor:
Pošaljite komentar