Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vojvodina vratila titulu u Novi Sad (foto galerija)

26.04.2017. 18:59 09:38
Piše:
Izvor: Dnevnik(F. Bakić)

NOVI SAD: Odbojkaši Vojvodine NS seme, osvojili su titulu šampiona Srbije, prvu posle 10 godina, pošto su u petoj, odlučujućoj utakmici finalne serije plej-ofa u Novom Sadu savladali Crvenu zvezdu sa 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9).

Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 3:2 (19:25, 25:23, 21:25, 25:19, 15:9)

 

NOVI SAD: Mala sala SPC Vojvodina, gledalaca: 1.200, sudije: Gradinski (Beograd), Lazarević (Šabac).

 

VOJVODINA NS SEME: Simić 12 (5 bl), Vučićević 1, Ilinčić, Stanković 6, Premović 19 (3 bl), Kujundžić 14, Peković (l), Mehić 20 (2 bl), Radović, Todorović 2, Kovačević, Perić.

 

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (l), Samardžić, Petrović 6 (3 bl, 2 as), Gmitrović 8, Mašulović 6 (3 bl), Milutinović 7 (2 bl), Nejić 16, Štavlić, Stojsavljević 12, Munćan 5, Blagojević 12, Veljović.

 

“U Evropi ima jedan grad, svi ga znaju kao Novi Sad, a ja ga zovem Srpska Atina, u njemu igra moja Vojvodina, ale ale” – orilo se malim Spensom kada su odbojkaši Vojvodine NS seme osvojili titulu šampiona Srbije, 14. u svojoj istoriji, a prvu posle devet sezona posta. Najtrofejniji odbojkaški kolektiv u našoj zemlji vratio je pehar gde mu je mesto, i to kako, u petom setu, pete utakmice finala plej-ofa i to protiv Crvene zvezde, petostrukog uzastopnog šampiona, posle zaostatka od 2:1 u setovima.

Nisu crveno-beli posustali posle 2:1 za Zvezdu u majstorici, pregrupisali su se i uzvratili punom snagom, četvtri i peti set odigrali u dahu i doneli Novom Sadu dugo čekani trofej.

U seriji punoj uspona i padova obeju ekipa, presudili su mladost i motiv, ali kao po pravilu, majstorice rađaju majstore i heroje. U Vojvodini su to bili Stevan Simić koji je s tri brz abloka početkom četvrtog seta dolio finalnu dozu goriva koja je vodila do titule, ali nikako ne smemo da izostavimo mladog dizača Vuka Todorovića koji je početkom drugog seta zamenio Radovića i vodio igru svog tima do kraja.

Mehić: Kao iz inata

Primač servisa Vojvodine NS seme i najbolji igrač pete utakmice finala plej-ofa David Mehić rekao je da je ekipa igrala iz inata prema onima koji nisu verovali u njih.- Bili smo pravi kada je bilo najpotrebnije. Izgledalo je kao da smo igrali iz inata jer bilo je mnogo onih koji su nas osporavali zbog naše mladosti i neiskustva. Pokazali smo da možemo da odigramo najbolje kada je najvažnije i da se posle 10 godina ponovo radujemo tituli u Novom Sadu – istakao je Mehić.

Vodila je Voša 2:1 u pobedama u finalnoj seriji, propustila prvu meč loptu u Beogradu, ali je nošena sjajnom publikom na svom terenu opravdala prvo mesto iz ligaškog dela i konačno skinula Zvezdu sa odbojkaškog trona. Imali su Beograđani priliku da kroz peti set odbrane titulu, ali je novosadska ekipa bila fokusirana, nije padala i timskim duhom slomila konačni otpor rivala za veliku radost koju je doneo Perović as servisom na meč lopti.

Čestitka Mirovića 

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović čestitao je Voši veliki uspeh.„Odbojkašima Vojvodine čestitam osvajanje šampionske titule prvaka Srbije. Njihovom borbenošću i zalaganjem dokazali su da je Novi Sad i dalje grad odbojke, a Vojvodina najtrofejniji odbojkaški klub naše države, koji je posle deset godina vratio titulu u Novi Sad. Nakon osvajanja ove titule, želim Odbojkaškom klubu Vojvodina da svoj kvalitet uspešno potvrde i na međunarodnoj sceni“, rekao je Mirović.

- Teško je bilo šta reći posle pet utakmica. Sve je stalo ne samo u jedan meč, već u jednu loptu. Samo mi znamo koliko je bilo teško ostvariti ovakav uspeh jer su svi već videli Zvezdu na tronu. Presrećan sam jer smo zaslužili ovo slavlje – rekao je kapiten Vojvodine NS seme Čedomir Stanković. Šef struke Novosađana Nedžad Osmankač posvetio je titulu našem gradu.

- Sala je bila prepuna kao nekada i publika nas je nosila do pehara. Bilo je malo više grešaka, ali to je normalno s obzirom na našu mladost. Junački su igrači sve izdržali i pokazali da je Novi Sad i dalje odbojkaški grad. Presrećan sam. Ovo je zajednička titula svih u klubu i u gradu – rekao je Osmankač.

Legende na okupu

Nije mogao odlučujući susret finala plej-ofa da prođe bez odbojkaških legendi. Pored predsednika OSS Zorana Gajića, bili su tu predstavnici OSV Petar Bogunović, Božidar Kojić i Branislav Dobrodolski, predstavnici UOKPL, te legende Vojvodine Dragan Nišić, Milorad Kijac, Đula Mešter, Vasa Mijić, Veljko Petković, Andrija Gerić, a i novije legende Nikola Jovović, Milan Katić, Marko Ivović i Miloš Vemić.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić predao je pobednički pehar kapitenu Novosađana Čedomiru Stankoviću. Potpredsednik OSS prof. dr Veroljub Dugalić i potpredsednik Voše Vladimir Šiška predali su zlatne medalje odbojkašima Vojvodine NS Seme. Bogdan Mamuzić, predsednik UOKPL, predao je Nikoli Munćanu, kapitenu Crvene zvezde trofej namenjen finalisti plej–ofa, a potpredsednik UOKPL Ana Avramović i generalni sekretar OSS Ivan Knežević predali su srebrne medalje odbojkašima Crvene zvezde.

Marko Ristić

Autor:
Pošaljite komentar