Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Fudbal-vesti: Gvardiola tvrdi da Nojer nije kriv za poraz

21.10.2015. 16:59 13:33
Piše:

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola rekao je da nije ljut na golmana Manuela Nojera, koji je velikom greškom u Londonu, presudno uticao na poraz od Arsenala (2:0) u Ligi šampiona.

Nojer je loše reagovao u 77. minutu posle slobodnog udarca Santija Kazorle, promašio loptu i omogućio Olivijeu Žiruu da reši meč.

"U prvom poluvremenu  imao je fenomenalne odbrane. Nikada nisam kritikovao igrača zbog neke odluke, bila ona ispravna ili pogrešna. Nismo izgubili zbog Manuela Nojera. Ovo je fudbal, u tom trenutku je napravio procenu i to je to", rekao je Gvardiola, a prenosi Skaj Sport.

Bajern je u Londonu doživeo prvi poraz u sezoni, ali se uprkos tome nalazi na prvom mestu u grupi F.

Bavarcima odlično ide i u Bundesligi, gde imaju maksimalan skor i sedam bodova prednosti od drugoplasirane Borusije Dortmund.

Ozil: Zasluženo smo pobedili Bajern

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je da je veoma zadovoljan izdanjem ekipe u utakmici protiv minhenskog Bajerna (2:0) kao i da je njegov tim zaluženo stigao do pobede.

Londonski klub je u trećem kolu F grupe Lige šampiona ugostio Bajern i golovima Olivija Žirua i upravo Mesuta Ozila, zabeležio važan trijumf u najjačem klupskom takmičenju.

"Presrećni smo što smo uspeli da savladamo Bajern. Znali smo koliko će biti teško pobediti, pokazali smo srce pred našim sjajnim navijačima. Stvorili smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je Nojer imao vrhunske odbrane i mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je Ozil za zvanični klupski sajt.

  

Arsenal trenutno zauzima poslednje mesto u grupi sa tri osvojena boda, koliko ima i zagrebački Dinamo, dok po šest bodova imaju Olimpijakos i prvoplasirani Bajern.

U narednom kolu Bajern i Arsenal ponovo će odmeriti snage, ovog puta na Alijanc Areni, u meču koji je na programu 4. novembra od 20.45 sati.

Bild: Anćeloti menja Gvardiolu na klupi Bajerna

Italijanski trener Karlo Anćeloti mogao bi da zameni Pepa Gvardiolu na klupi Bajerna ako španski stručnjak odluči da ne produži ugovor sa Bavarcima, prenosi danas Bild.

Kako se navodi, Bajern je pre mesec dana kontaktirao Anćelotija, koji nema posao nakon što je ovog leta dobio otkaz u Realu.

Gvardioli ugovor ističe u junu 2016. godine, ali se u klubu nadaju da bi bivši igrač i trener Barselone mogao pre zimske pauze da se izjasni o eventualnom ostanku na Alijanc areni.

On je u poslednje vreme bio povezivan sa Mančester Sitijem.

Anćeloti je tokom karijere bio trener Ređine, Parme, Juventusa, Milana i Pari Sen Žermena.

Tri puta je bio prvak Evrope, dva puta sa Milanom, 2003. i 2007. godine i 2014. sa Realom, kome je doneo prvi trofej Lige šampiona posle 12 godina.

Matić: Osvojili smo možda ključan bod u LŠ

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić izjavio je danas da je zadovoljan nerešenim ishodom protiv Dinama u Kijevu (0:0), jer osvojeni bod može da bude ključan za plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

"Želeli smo sva tri boda, ali moramo da poštujemo činjenicu da smo osvojili jedan, koji može da bude veoma važan na kraju grupne faze. Igrali smo protiv dobrog tima. Protivnik je bio solidan, kompaktan i navijači su imali priliku da vide zanimljivu utakmicu", rekao je Matić za klupski sajt.

Reprezentativac Srbije, koji je prema izveštajima iz Kijeva konačno prikazao partiju na njegovom nivou, dodao je da će ekipa igrati sve bolje kako sezona bude odmicala.

"Idemo korak po korak. Nismo u idealnoj poziciji, ali radimo naporno i polako ćemo dostići nivo iz prošle sezone. Samopouzdanje ne može da bude na visokom nivou, ali biće bolje. Biću srećan kada se vratimo u vrh Premijer lige", rekao je Matić.

Čelsi je trenutno treći u G grupi Ligi šampiona sa tri boda manje od Porta, dok u Premijer ligi zaostaje 10 bodova za vodećim Mančester Sitijem.

Serhi Roberto pauzira do deset dana

Fudbaler Barselone Serhi Roberto pauziraće od sedam do 10 dana, zbog povrede prepona, saopštio je katalonski klub.

Roberto se povredio u jučerašnjoj pobedi protiv Bate Borisova od 2:0 u Ligi šampiona.

On će propustiti predstojeći meč protiv Eibara u Primeri i gostovanje Viljanovenseu u okviru Kupa kralja sledeće nedelje, ali bi mogao da bude spreman za utakmicu protiv Hetafea 31. oktobra.

Barselona je već oslablljena neigranjem povređenih Andresa Inijeste i Rafinje, dok će Lionel Mesi morati da odsustvuje još najmanje tri nedelje dok se ne oporavi od povrede ligamenata kolena.

 

Autor:
Pošaljite komentar