overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА ОТВОРЕНА ЦЕНТРАЛНА ЛОЖА "ИВАН ЋУРКОВИЋ": Ћурковић се захвалио на признају, отварању присуствовао и генерални директор Милош Вазура

19.07.2024. 23:17 23:20
Пише:
Фото: ФК Партизан

У петак, на западном делу стадиона Партизана, свечано је отворена централна ложа, која је понела име по легендарном голману Партизана, француског Сент Етјена и бивше Југославије-Ивана Ћурковића.

Ћурковић је у каријери играо за Вележ из Мостара, Партизан и Сент Етјен. У Сент-Етјену је наступао заједно са Мишелом Платинијем, а клуб је тих година био у врху француског фудбала и пласирао се у финале Купа европских шампиона у сезони 1975/76.

Припадао је генерацији Партизанових беба, која је 1966 година играла финале Купа европских шампиона са Реал Мадридом.

Присутним гостима и медијима обратио се и славни голман, данас почасни председник Партизана Иван Ћурковић:

- Даме и господо, уважени чланови УО ФК Партизан, хвала вам на овом јединственом и великом признању које сте ми доделили. Овог дана, прошлог месеца, навршило се 60 година, те далеке 1964. године када сам дошао у Партизан и Београд и потписао први уговор. На све те године сам веома поносан, јер моја сарадња и релације са ФК Партизан су биле блиске, без иједне мрље, неспоразума и проблема. Обављао сам дуго година важне функције у ФК Партизан и ЈСД, сарађивао са изузетним људима и научио много од њих. То ме је још више зближило Партизану. Долазак у Партизан је мој најбољи животни потез. Зашто то говорим? Зато што знам како се моја спортска и друштвена каријера развијала у Партизану, Србији и иностранству. Темељ је био направљен овде, он ми је дао сигурност, знање и храброст, да видим и водим моју спортску и друштвену каријеу на најбољи начин. Хвала још једном и живео Партизан - поручио је Ћурковић.

Коктелу су присуствовали чланови УО и Скупштине ФК Партизан.

Отварању централне ложе ,,Иван Ћурковић", поред чланова УО и Скупштине ФК Партизан, присуствовао је и генерални директор - Милош Вазура, који је тим поводом рекао:

Јако сам срећан што смо данас овде. Овај пројекат смо започели кад смо завршили прошлу сезону. На стадиону никада ништа није уложено, овај хол није реновинан од када се стадион обновио. Партизан заслужује да обнови ложу и свој стадион. Оно што је била моја идеја јесте да започнемо са новим. Све је ново, много веће него што је било. Реновирана је централна ложа, али и све оне на западу.

- Капацитет ложа је раније био 26, било је 20 места, сада свака има 10 места. Првих 11 ће се поделити фирмама, а остатак појединачно. Већ смо са нашим пријатељима који су спонзори продали свих 11 годишњих ложа. Све ложе ће бити готове до прве утакмице. Због околности да Напредак није могао да игра на свом терену, данас смо решили да отворимо овај део, све остало ће бити готово за европски меч Партизана. Морам да похвалим директора стадиона, Небојшу Аврамовића који је уложио велики напор да се ово направио. Партизан није био у финанијској ситуацији да уђе у овај пројекат, али су спонзори и фирме покрили 60% трошкова.

 Подвлачи да ће навијачи бити изненађени када буду први пут дошли у Хумску.

- Када буде сваки гледалац изашао, биће изненађен, новац који ћемо зарадити и који смо зарадили улажемо даље у реновирање. Следећа идеја је да се реновирају свлачионице, потом се иде на источне ложе, па онда и запад-центар и исток-центар. Фудбалски клуб хоће да покаже да се иде напред. Неки ће рећи зашто ложе, па зато што оне доносе највише новца. Од тих прихода ћемо завршити остатак. Свакако смо решили да улажемо у то да бисмо успели да овај стадион има што више годишњих карата, да људи дођу. Захваљујем се људима, мајсторима који су радили на +40, верујте није лако, надам се да ће сваки навијач бити срећан због овога.

УЕФА је била у контроли и задовољна је обављеним радовима.

- То је све направљено и то је Партизан морао да има и раније, УЕФА то захтева. Били су у контроли, задовољни су. ФК је уложио у све капије, у камере на стадиону, што су захтеви УЕФА. Наравно, надам се да ћемо играти европско такмичење, јер једино тако можемо да очекујемо да људи долазе на стадион.

Аутор:
Пошаљите коментар