Ненадић: Против Хрватске у Сплиту све је могуће и немогуће

БЕОГРАД: Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић изјавио је да је свестан да екипу чека врућа атмосфера у Сплиту против Хрватске на старту Европског првенства, али да шансу за изненађење види у притиску противника и томе што Србија увек одлично игра на отварању турнира.
rukomet
Фото: Tanjug (J. Pap, ilustracija)

Битно је да сви дођемо здрави у Хрватску, тамо је све могуће и немогуће... На нас многи гледају као на аутсајдере, с обзиром да дуги низ година нисмо имали значајне успехе, али је у данашњем спорту све могуће, па и да добијемо Хрватску на њиховом терену, рекао је Ненадић на традиционалном „Дану рукомета“.

Ненадић је главни притисак пребацио на Хрвате, вероватно главне фаворите за освајање континенталног злата.

Играмо балкански класик, сигурно је да ће бити пуна хала, атмосфера и суђење биће на њиховој страни, али притисак је на њима јер су домаћини, а сви знамо какве су прве утакмице. Сви знамо да Србија зна да одигра добро на отварању такмичења.

Рукометаш берлинског Фухсеа открио је да било „пецкања“ у клупској свлачионици са тројицом Сплићана Јаковом Гојуном, Стипом Мандалинићем и Драгом Вуковићем.

Већ су ми рекли шта ме чека у Сплиту... Све је то нормално, дуго смо пријатељи и играмо заједно, па се шалимо, казао је он.

Ненадић је на традиционалном „Дану рукомета“ проглашен за најбољег српског играча у години, други пут заредом.

Осећам се супер, лепо је када те колеге изаберу и цене. Иза мене је фантастична сезона на клупском и репрезентативном нивоу, ово је круна 2017. године. Доста српских играча игра на одличном нивоу у клубовима, али ваљда сам заслужио ову награду која је мотивација више пред Европско првенство, закључио је Ненадић.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара, а у А групи ЕП су још Исланд и Шведска.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести